επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΠΑΤΕΡ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Βιογραφικό Σημείωμα Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ.
Ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ Σιγάλας εγενήθη εις Ερμούπολιν Σύρου (την καταγωγήν έλκων εξ Αμοργού) το 1953. Εις την Ερμούπολιν παρηκολούθησε τα εγκύκλια μαθήματα (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) και εισήχθη εις την Θεολογικήν Σχολήν του Α.Π.Θ. απ' όπου απεφοίτησε το 1976 με τον βαθμόν 7,9 (Λίαν Καλώς) και ενεγράφη σε Μεταπτυχιακό τμήμα της αυτής Σχολής.Το 1977 διωρίσθηκε καθηγητής στην Μέση Εκπαίδευση και το 1980 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος εις Θήραν από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κυρό Γαβριήλ, χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης και διωρίσθηκε ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας από τον Μάρτιο του 1980 ενώ συγχρόνως έλαβε οργανική θέση καθηγητού, στο Γυμνάσιο Αμοργού. ΕΙς την ως άνω Μητρόπολη παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 1983 και από 1ης Σεπτεμβρίου 1983 μετετέθη ως ιεροκήρυξ εις την Ιεράν Μητρόπολιν Θηβών και Λεβαδείας και ετοποθετήθη ως καθηγητής εις το Γυμνάσιο της ιστορικής πόλεως των Θεσπιών.Το 1986 προήχθη εις την θέσιν του Διευθυντού του Γυμνασίου Θεσπιών και το 1992 τοποθετήθηκε Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Θεσπιών, όπου και υπηρετεί έως σήμερον.Διηκόνησε πλησίον του νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ως ιεροκήρυξ, κατηχητής επί 25ετίαν και επί εν έτος πλησίον του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, έχων μετ' Αυτού αρίστην συνεργασίαν. Υπηρέτησε τον λειτουργικόν, ιεροκηρυκτικόν, κατηχητικόν και εκπαιδευτικόν χώρον επί 30 συναπτά έτη, χάριτι Θεού, και προσπαθεί να δίδη την μαρτυρίαν καί πληροφορίαν της διακονίας του.



----------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ


Συνήλθε σήμερα Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009, σε πρώτη τακτική Συνεδρία η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας……….
Ακολούθησε η διαδικασία της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου δι’ εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 77 ψηφισάντων έλαβαν :1) Αρχιμανδρίτης κ. Εμμανουήλ Σιγάλας ψήφους 60, 2) Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Τασσιάς ψήφους 46, 3) Αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος Πάπαρης ψήφους 20. Ευρέθη και 1 λευκή ψήφος.Επί της δευτέρας ψηφοφορίας, και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Εμμανουήλ Σιγάλας, με 47 ψήφους, επί συνόλου 77 ψηφισάντων, ενώ έλαβε 19 ψήφους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Τασσιάς ευρέθησαν 6 λευκές ψήφοι και 5 άκυροι.

Μετά την ολοκλήρωση της Ψηφοφορίας ακολούθησε το Μικρό Μήνυμα των δύο νεοεκλεγέντων Μητροπολιτών.Έπειτα και κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη, οι εψηφισμένοι Μητροπολίτες Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνός, έδωσαν το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Πετράκη, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου
επί παρουσία πολλών Ιεραρχών, Κληρικών και Λαϊκών Χριστιανών.


Ενώ κατέρχονται με τον Μακαριώτατο από την αίθαυσα της Ιεραρχίας, για το καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη όπου εδόπη το Μέγα Μήνυμα.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος με τους εψηφισμένους Μητροπολίτες Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνός, μετά την ανάγνωση του Μεγάλου Μηνύματος, έξω από το καθολικό της Μονής Πετράκη.



Ενορίτες από τις Θεσπιές, έμπλεοι χαράς, που βρέθηκαν στην Ιερά Μονή Πετράκη την ημέρα της εκλογής, εκφράζοντας έτσι την κοχλάζουσαν αγάπη τους προς τον νέο εψηφισμένο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, τον δικό μας "πάτερ Εμμανουήλ". ΑΞΙΟΣ!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος!!!