επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΩΝ, ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ από την Ανεξ. ΚΙΝΗΣΗ Δημ.

Ιστορική απόφαση για το δήμο μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή μας ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, τις 11-2-2011 που πάρθηκε με πρωτοβουλία της νυν δημοτικής αρχής, όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί, για μετονομασία του δήμου μας σε ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΩΝ, και ορισμό σε ιστορική έδρα του δήμου μας την Άσκρη. Το μπλοκ μας, χαίρεται ιδιαίτερα διότι με τις πενιχρές του δυνάμεις, εργάστηκε για την απόκατάσταη της αδικίας που έγινε στις ιστορικές Θεσπιές. Βεβαίως μας ξαφνιάζει ευχάριστα και το γεγονός ότι η Άσκρη ορίστηκε σαν ιστορική έδρα του δήμου μας. Μπράβο στον δήμαρχό μας κ. Γεώργιο Ντασιώτη. Μπράβο στον κ. Χρίστο Πελώνη, που παρά τους ανεμιστήρες τις λάσπης που είχαν στηθεί προεκλογικά στον λαφόκαμπο, στάθηκε στο ύψος του σαν ηγέτης και με μία εμπνευσμένη εισήγηση υπεραμύνθηκε της μετονομασίας, αγνοώντας μπροστά στο δίκιο και το κοινό καλό τον οποιοδήποτε τοπικισμό. Εύγε στο πρόεδρο του Δ.Σ. κ Γκούμα, για την άρτια εισήγηση του για τον ορισμό της Άσκρης σαν ιστορικής έδρας του δήμου μας. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους του δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, ιδιαίτερα του Αλιάρτου και του Μαυρομματίου. Ας αναρωτηθούμε αν καλούμασταν να ψηφίσουμε αντίστροφα θα είχαμε το σθένος και την ψυχική δύναμη να το κάνουμε. Τέλος στον κ. Σωτήριο Δρίτσα και την κ. Αθηνά Καλόγρηα, τα πιό πολλά συγχαρητήρια όχι διότι ψήφισαν το αυτονόητο αλλά διότι γύρισαν την πλάτη, στην πολιτική απάτη. Ένα έστω μικρό ευχαριστώ και στον βουλευτή μας της Ν.Δ. κ. Γιαννάκη που ήταν ο μόνος που αγνοώντας το πολιτικό κόστος ασχολήθηκε με το θέμα όταν έπρεπε και όχι "εκ των υστέρων". Με την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ της Α. ΚΙΝΗΣΗΣ Δ. , ο δήμος πλέον "ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΩΝ", γύρισε σελίδα, διότι γύρισε την πλάτη στον τοπικισμό, την μισαλοδοξία, την κουτοπονηριά, τον καιροσκοπισμό, αγνόησε την προεκλογική λάσπη για συμφωνίες κάτω από τα τραπέζια που είχαν φροντίσει άλλοι να κάνουν, λειτούργησε ενωτικά, με διαφάνεια και ιστορική ευθύνη. Ο δήμαρχος μας κ. Γεώργιος Ντασιώτης, προφανώς και θα έχει την στήριξή μας σε κάθε του βήμα όπως το προχθεσινό που ήταν σύμφωνο και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του.


Περισσότερα στα μπλοκ του δήμου μας, με πολλά και ενδιαφέροντα ρεπορτάζ και πιπεράτα σχόλια: ΘΕΣΠΙΑΚΑ, ΕΡΜΟΚΑΣΤΡΙΩΤΗ, ΘΕΣΠΙΑΚΑ, ΒΗΜΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ & ΕΝ ΟΨΕΙ...ΑΛΙΑΡΤΟΣ

2 σχόλια:

mpampis είπε...

Πράγματι πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στον εμπνευσμένο ηγέτη της περιοχής κ. Πελώνη. Με την καταπληκτική έμπνευσή του συνέβαλλε τα μέγιστα στη συνένωση, δύο πολύ ταιριαστών από κάθε άποψη δήμων.
Άλλωστε είναι η ιστορική βαρύτητα της Άσκρης τέτοια στην περιοχή, όπως πολύ εύστοχα περιέγραψε ο αξιότιμος κ. Γκούμας, που ενώνει και ιστορικά τον Αλίαρτο με τις Θεσπιές. Ο Αλίαρτος και οι Θεσπιές ως γνωστόν ήταν περιφερειακοί οικισμοί του κράτους των Ασκραίων στους κλασικούς αλλά και στους επόμενους χρόνους. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε ότι...

Έλα, σώπα τώρα Νίκο, την έβγαλες την υποχρέωση. Φτάνει με τα σορόπια. Η συναίνεση καμιά φορά είναι και συνενοχή. Μη συνεχίζεις σε παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό μπλόκ μην σταματάς να λες την αποψή σου και την γνώμη σου. Τα λες πολύ ωραία και πολύ καλά. Τα σιρόπια χρειάζονται και αυτά καμιά φορά, η συναίνεση είναι θέση, να συνεχίσετε έτσι, υποχρέωση έχουν όσοι γράφουν τα παραπάνω.
Το μπλοκ σας για μας τους ετεροδημότες είναι χαρά και πηγή πληροφόρισης. Συνεχίστε έτσι, τα πάτε πολύ καλά, τα γράφετα πολύ καλά.