επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. φαίνεται ότι δεν κλείνει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απόφαση να μην κλείσει το σχολείο του Λεονταρίου με χαροποίησε ιδιαίτερως αλλά παρόλα αυτά ακόμα διατηρώ τους ενδοιασμόυς μου για την συνέχιση της λειτουργίας ενός διθέσιου σχολείου με 28 μαθητές.¨Εχετε αναρωτηθεί πόσο δύσκολο είναι το έργο ενός δάσκαλου να βγάλει την ύλη της ημέρας για τις τρείς διαφορετικές τάξεις. Τρία διαφορετικά βίβλια "Νεοελληνική Γλώσσα" , τρία διαφορετικά βίβλια " Τα Μαθηματικά μου".Έχετε αναρωτηθεί για το αν ο μαθητής μπερδευέται και αποκομίζει πλήρως τα μαθήματα του. Ας μη σκεφτόμαστε μόνο αν θα ερημώσει το χωριό αλλά αν υπάρχουν ουσιαστικά οφέλη απο την λειτουργία του σχολείου. Κοροιδευόμσατε όλοι πίσω απο το δάχτυλο μας. Οτι και καλά κλείνει το σχολείο και ερήμωσε το χωριό. Το χωριό μας έχει ερημώσε εδώ και χρόνια. Να σας υπενθυμίσω ότι ένα χωριό δεν ερημώνει μόνο όταν κλείνει το σχολείο. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συντελούν σε αυτό καιτο χωριό μας δυστυχώς έχει αρκετούς.Και τώρα που δεν έκλεισε το σχολείο ας έρθουν όλοι στο χωριό και ας φέρουν τα παιδιά τους στο δικό μας σχολείο. Παρακαλώ να δημοσιευτεί το σχόλιο μου. Κάτοικος Λεονταρίου ( Μόνιμος και όχι του Σαβ/κού)

dp είπε...

θέλω απλώς να προσθέσω κάτι σε αυτά που έγραψε ο ανώνυμος, με τα οποία συμφωνώ. Σημαντικότερος λόγος για έναν γονιό, για να επιλέξει έναν τόπο διαμονής, είναι το παιδί του να πάει σε κανονικό σχολείο(6θέσιο ή 12θέσιο). Το αν θα πάει με λεωφορείο 1-3 λεπτά πιο μακριά, δεν είναι σοβαρός λόγος. Είναι εντελώς υποκριτική η στάση αυτών που διαφωνούν. Απορώ μάλιστα πως γίνεται να υπάρχουν γονείς που σκέφτονται έτσι για τα παιδιά τους.
Επειδή το θεωρώ δύσκολο να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι καταλήγω τελικά στο συμπέρασμα ότι αυτοί που διαμαρτύρονται δεν έχουν παιδιά στο σχολείο. Απλά διαμαρτύρονται γιατί νιώθουν υποχρέωση προς τον εαυτό τους να διαφωνούν με όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω τους, καταφέρνοντας στο τέλος να κρατούν τα χωριά μας μακριά από την εποχή και τον πολιτισμό, με χαμηλό βιοτικό επίπεδο και υψηλό μέσο όρο ηλικίας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ dp,
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Εκείνο που δεν μπορώ αν κατανοήσω είναι πως μορφωμένοι άνθρωποι, νέοι που έχουν ζήσει σε μια πόλη και έχουν παρατηρήσει τις ευκαιρείες για εκπαίδευση έκαναν αγώνα για να μην κλείσει το σχολείο και δεν έχουν ακόμα κάνει κάτι για να αποκτήσουν οι μαθητές ουσιασιαστική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Προσωπικά θεωρώ οτι σε ένα σχολείο και ιδαίτερα δημοτικό, που αποτελεί συνήθως την πρώτη επαφή του παιδιού
με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό , πρέπει εκτός απο Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική, να διδάσκεται ξένες γλώσσες, μουσική, χορός, ζωγραφική,τεχνολογία, πληροφορική και οτιδίποτε άλλο θα δημιουργήσει έναν άνθρωπο με υψηλό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό επίπεδο. Ανάμεσα στα σχόλια στην σελίδα στο facebook υπήρχαν διάφοροι συγχωριανοί μας που σχολίασαν οτι και έμεις εκεί πήγαμε σχολείο και εχουμε αποφοιτήσει απο τις καλύτερες σχολές. Και στην εποχή του πατέρα μου η σχολική βία ήταν όχι απλά επιτρεπτή αλλά και γινόταν και με την συγκατάθεση των γοννεών. Αυτό που θέλω να πω είναι να μην είμαστε κολλημένοι στις ίδιες συνθήκες. Ο κόσμος εξελίσσετε και το σχολέιο πρέπει να προσαρμοστεί. Και φυσικά πρέπει να προσαμνοστούμε και εμέις σε αυτά τα δεδομένα. Είμαστε νέοι και πρέπει να πάμε μπροστά.Περιμένω λοιπόν απο τους ίδους ανθρώπους που παλέψαν για την συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου να βρούν τρόπους να αναβαθμίσον το σχολείο. Και αν η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει την απόκτηση των μέσων για αυτή ας βάλουμε όλοι κάτι απο την τσέπη μας. Όχι μόνο πανηγύρια και συγκεντρώσεις στο Χαρμάτι με παροδιασική μουσική.Καλά είναι αυτά αλλά και κάτι ουσιαστικό δεν βλάπτει.Κρατήσαμε το σχολείο ανοιχτό. Είναι υποχρεώση μας να το κάνουμε ιδανικό και συμβατό με την εποχή μας.