επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011, έγιναν από τον σεπτό ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, κ.κ. Γεώργιο, τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου του Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν Σαλού, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου. Μέσα σε πολύ λίγο χρόνο οι πατέρες της Μονής, με τον Άγιο Καθηγούμενό τους Σιλουανό, έχουν γίνει για την τοπική μας κοινωνία μια όαση ελπίδας, ένα απάνεμο λιμάνι παρηγοριάς και άντλησης δύναμης, για τους δύσκολους καιρούς που όλοι μας περνάμε. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο των πατέρων της Μονής και τους ευχήθηκε πάντα Θεάρεστα έργα.
Στα θυρανοίξια έδωσε το παρόν και ο δικός μας ΠαπαΓιάννης. Χοράρχης ήταν ο καλλικέλαδος, Θεσπιεύς, Ηλίας Στάθης.
Ο Άγιος Καθηγούμενος, Γέροντας Σιλουανός, ανφέρθηκε στον Θαυματουργικό τρόπο, χάρι στον οποίο αφιέρωσαν το παρεκκλήσι, στον Άγιο Ανδρέα τον διά Χριστόν Σαλό.
"Ήρθα εδώ σαν προσκυνητής...να πάρω δύναμη για το δύσκολο έργο μου σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, από τον Άγιο Γέωργιο και τον Άγιο Ανδρέα...", με αυτά τα λόγια ο δήμαρχός μας κ. Γεώργιος Ντασιώτης έδωσε το στίγμα, των δύσκολων καιρών, αλλά και της ανεξάντλητης πηγής που δίνει δύναμη και ελπίδα, που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: