επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ο βοναπαρτισμός του κ. Τσίπρα.


Αναδημοσιεύουμε μια ενδιαφέρουσα επιστολή του Λεονταρίτη, Δρ. Ιστορίας & Προέδρου της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, κ. Νικόλαου Κόλλια, από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.


 Γράμματα Αναγνωστών/Εφ. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ/
 16-06-2012


Ο βοναπαρτισμός του κ. Τσίπρα
Κύριε διευθυντά
Tο φαινόμενο Τσίπρα, χρήζει βαθύτερης ανάλυσης και προβληματισμού. Δεν είναι όμως της παρούσης για εκτεταμένη ανάλυση. Θα περιοριστούμε σε απλούς χαρακτηρισμούς. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τα οποία εκδηλώνονται στη συμπεριφορά του κ. Τσίπρα, είναι: πρώτο χαρακτηριστικό γνώρισμα: ο βοναπαρτισμός, ο οποίος φάνηκε όταν απευθύνθηκε προς τους ηγέτες της Δύσης με επιστολές, με τις οποίες ζητούσε να συναντηθεί με αρχηγούς κρατών, και με έμμεσες απειλές. Το φαινόμενο αυτό αποδεικνύει και παιδαριώδη ανωριμότητα. Φαίνεται ότι αγνοεί ή λησμονεί ότι «η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, ενώ η αλαζονεία είναι χαρακτηριστικό της ανωριμότατος».
Δεύτερον: η αλαζονεία και η μεγαλαρχία του. Αυτό αποδεικνύεται από τη συμπεριφορά του προς τους αρχηγούς των δύο τότε μεγάλων κομμάτων, από τους οποίους απαίτησε με κυνισμό να άρουν τις υπογραφές των, πριν τους συναντήσει.
Τρίτο γνώρισμά του είναι, ο άκρατος και άκριτος λαϊκισμός.
Χαϊδεύει τα αυτιά του λαού με υποσχέσεις ανέφικτες και ουτοπιστικές. Σε περίοδο που ο λαός βρίσκεται σε βαθιά οικονομική ανέχεια, ευχαρίστως ακούει λόγια παρηγορητικά και ελπιδοφόρα, έστω και αν πιστεύει ότι αυτά είναι ανέφικτα.
Ο κ. Τσίπρας είναι και ευφυής και με ικανότητες νέος πολιτικός. Θα μπορούσε και θα μπορεί να αναδειχθεί ο νέος ηγέτης που έχει ανάγκη ο τόπος, αν βέβαια ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και η δημεγερτία του, έχουν ως αποκλειστικό σκοπό να κερδίσει ψήφους και εν συνεχεία να κυβερνήσει με σύνεση και με ρεαλισμό. Είναι γνωστό ότι οι πραγματικοί ηγέτες δεν λαϊκίζουν. Και έχουμε παραδείγματα από την Ιστορία μας, όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Θα πρέπει να διαβάσει τις βιογραφίες των ο κ. Τσίπρας. Ελπίζω, επειδή τον θεωρώ ευφυή, ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο του ρεαλισμού και της σύνεσης. Τα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα, δεν συνηγορούν για εκτροπές, ουτοπιστικές, αντιιστορικές και προπάντων αντιδημοκρατικές και ανελεύθερες.
Δρ Νικολαος Κολλιας / Μελίσσια Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: