επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ-ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2013 ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ








 ΧΟΡΟΣ-ΓΛΕΝΤΙ-ΚΕΦΙ-ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ, ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ ΣΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΩΝ-ΤΟ ΚΑΣΚΑΒΕΛΙ, ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-3-2013, ΣΤΟ ΚΕΦΕ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ Δ. ΒΡΑΚΑ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ.










Αναμφισβήτητα ο νεαρός άνδρας, που λίαν επιτυχώς ντύθηκε γυναίκα, κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου "μασκαρά" για το χωριό μας -και όχι μόνο- τα τελευταία χρόνια. Εύγε του!!!
Το μπλοκ μας στον αγαπητό νεαρό της φωτογραφίας για το επιτυχές μασκάρεμά του, χαρίζει δυο λόγια από έναν μεγάλο ποιητή: «Ὅπου ἀνθεῖ ὁ μέσος ὅρος, παύω νὰ ὑπάρχω», γράφει ὁ μεγάλος μας ποιητὴς Ἐλύτης, καὶ συνεχίζει, «Μοῦ εἶναι ἀδύνατον νὰ εὐδοκιμήσω μέσα στὴ μάζα τῆς ἑκάστοτε πλειοψηφίας. Οἱ ὡραῖες μειοψηφίες εἶναι τὸ κάτι ἄλλο».

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 1692, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ Β. ΜΑΚΡΗ, ΣΤΟ ΚΑΣΚΑΒΕΛΑΚΙ ΜΑΣ
Πολλά χρόνια πριν, γύρω στην δεκαετία του 1960, κάτι ανάλογο είχαν κάνει νέοι του χωριού μας, την Καθαρή Δευτέρα χορεύοντας στην πλατεία του χωριού μας. παραθέτουμε πιο κάτω τις φωτογραφίες τους. Μπορείτε να τους αναγνωρίσετε;




Σήμερα οι περισσότεροι δεν βρίσκονται στην ζωή, τα παιδιά τους ή καλύτερα τα εγγόνια τους τηρούν την παράδοση που θέλει το μασκάρεμα σαν πράξη εξαγνισμού, για να γλεντήσεις, να ελευθερωθείς, να σαρκάσεις και να αυτοσαρκαστείς χωρίς παρεξήγηση, να αλλάξεις τον εαυτό σου, να ζήσεις με τρέλα, να ξεφαντώσεις, να περάσεις την ώρα σου ξένοιαστα, να πιείς, να φας, να χορέψεις, να μασκαρευτείς! Οι Απόκριες όμως στη σημερινή εποχή έχουν χάσει την αίγλη που είχαν παλιά, γιατί η κοινωνία μας έχει σοβαρέψει απότομα και δεν δέχεται παιδιαρίσματα και παραδόσεις και οι Απόκριες είναι μια γιορτή κυρίως μόνο για νήπια, δίχως νόημα και οι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο για μασκαρέματα και γελοιότητες, αφού έχουμε υποτίθεται, πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια: