επικαιροτητα

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ετικέτες

Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

FOFI'S, Berlin - Το Βερολίνο της Φώφης Ακριθάκη:1969-1997


FOFI'S, Berlin - Το Βερολίνο της Φώφης Ακριθάκη: 1969-1997
 Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά παρουσιάζει την έκθεση "Το Βερολίνο της Φώφης Ακριθάκη: 1969 – 1997" σε επιμέλεια των Ντένη Ζαχαρόπουλου και Αλέξιου Παπαζαχαρία.

Η έκθεση αποτελεί αφιέρωμα στο ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΝ της Φώφης Ακριθάκη, το οποίο για είκοσι χρόνια αποτέλεσε ένα από τα πιο ονομαστά “στέκια” όχι μόνο του Βερολίνου αλλά ολόκληρης της Ευρώπης και θα μείνει στην ιστορία με το όνομα Fofi’s.

Από το 1972 μέχρι το 1997 η πληθωρική προσωπικότητα της κοσμοπολίτισσας Φώφης Ακριθάκη συγκέντρωνε γύρω της κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες της τέχνης, της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της μόδας, της μουσικής αλλά και της πολιτικής. To Fofi's θα παραμείνει καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του όχι μόνο το στέκι, το ραντεβού, ένας τόπος συναναστροφής, ένα κορυφαίο ρεστοράν του Βερολίνου αλλά και ένα σημείο συνάντησης και ατελείωτων συζητήσεων σε μια εποχή και μια πόλη που ξαναγραφόταν η ιστορία της Ευρώπης.

 Στην έκθεση FOFI'S, Berlin - Το Βερολίνο της Φώφης Ακριθάκη: 1969-1997, παρουσιάζονται ντοκουμέντα από τη λειτουργία του εστιατορίου και έργα των: Αλέξη Ακριθάκη, Χρήστο Μπουρονίκο, Γιάννη Κουράκη, Rebecca Horn, Robert Rauschenberg, Francis Bacon, Robert Wilson, Ed Kienholz, Γιάννη Κουνέλλη, Thierry Noir, Markus Lüpertz, Günter Brus,  Michel Würthle, Λίζη Καλλιγά, Jakob Mattner, Heiner Müller, Thomas Brasch, Wolfgang Rihm, Bernd Koberling, Lucio Fanti, Takis, Oswald Wiener, Gerhard Rühm, Dieter Roth, Hermann Nitsch, Martin Kippenberger.
 Στην έκθεση θα παρουσιαστεί επίσης η εγκατάσταση  του Αλέξη Ακριθάκη “Μπάρ”. Το “Μπαρ” φέρει την εμπειρία του Ακριθάκη του νυχτερινού Βερολίνου, όπου το μπαρ είναι ο τόπος στον οποίο ο  κόσμος γνωρίζεται, συζητάει και επικοινωνεί, ο τόπος στον οποίο φίλοι, συνεργάτες, συνοδοιπόροι ή και άγνωστοι βρίσκονται για να περάσουν καλά χωρίς να έχει σημασία ούτε ποιοί είναι ούτε από που ήρθαν. Ένα σημείο στο οποίο οι άνθρωποι μπορεί να συνδέονται από μια κοινή πεποίθηση έως μια σκέψη της στιγμής. Ο Ακριθάκης παρουσίασε την συγκεκριμένη εγκατάσταση πρώτη φορά το 1981 στη γκαλερί Bernier, όπου το μπαρ να λειτουργούσε επιτρέποντας στον καλλιτέχνη να παρουσιάσει ένα συνολικό έργο, όπου ο χώρος και το έργο γίνονται ένα.


Μουσείο Άλεξ Μυλωνά – Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, πλ. Αγίων Ασωμάτων 5 – Θησείο, τηλ.: 210 3215717.
Διάρκεια έκθεσης: 17 Μαΐου – 3 Νοεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 11.00 – 19.00, Πέμπτη: 13.00 – 21.00, Κυριακή: 11.00 – 16.00,
Δευτέρα και Τρίτη: κλειστά.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: