επικαιροτητα

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ετικέτες

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 Με ιδιαίτερο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε την τελική απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου προβλέπεται:
ο υποβιβασμός  των δημοτικών σχολείων Χαιρωνείας, Αγ. Τριάδας και Λεονταρίου
η κατάργηση των νηπιαγωγείων Ξηρονομής, Νεοχωρακίου και Υψηλάντη
και η συγχώνευση των νηπιαγωγείων Λεύκτρων και Μελισσοχωρίου.
          Πρόκειται για μια πρωτοφανέστατα αψυχολόγητη απόφαση,  με το παράνομο, άδικο και ασύμβατο της οριζόντιας και πλήρους ισοπεδωτικής λογικής, περί μείωσης των δημοσίων δαπανών, ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ, όπως τα δημόσια σχολεία,   η οποία στην ουσία και στην πράξη, προσθέτει ακόμη περισσότερα προβλήματα, στους ήδη επιβαρυμένους και εξασθενημένους οικονομικά κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. 
          Θεωρούμε, ότι οι αυταρχικές και αυθαίρετες αυτές παρεμβάσεις, θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα, από τα άγνωστα και δυσεξήγητα για εμάς δήθεν «προσδοκώμενα οφέλη» και θα δυσχεράνουν την οικονομική θέση των οικογενειών αλλά και των εκπαιδευτικών, που ήδη, δοκιμάζονται, αφού επιτείνονται καθημερινά  οι δυσκολίες για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, αλλά και να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. 
           Μετά την κατάργηση ουσιαστικών τομέων εκπαίδευσης σε ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, που αναγκάζει τους μαθητές να οδηγηθούν σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα, η σημερινή απόφαση, αποδεικνύει ότι το Υπουργείο Παιδείας, δεν έχει καμία εκπαιδευτική και κοινωνική αναστολή.
Τασσόμαστε ενάντια και καταδικάζουμε, την απόφαση υποβάθμισης κοινωνικών παροχών, μέσω της δημόσιας εκπαίδευσης,  που εντάσσεται σε ψυχρές και «λογιστικές» λογικές και αποφέρει πολλαπλά αρνητικά και μόνο αποτελέσματα, καταδικάζοντας παράλληλα όλους όσους στηρίζουν με τη στάση τους, τέτοιου είδους ισοπεδωτικές πολιτικές.
Αξιώνουμε την ανάκληση της απόφασης αυτής και την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλα τα παιδιά, για ομαλή και ανέξοδη πρόσβαση στην γνώση.
 Όλα τα σχολεία ανοικτά.
Αυτό είναι συνταγματικό κοινωνικό δικαίωμα και χρέος της Πολιτείας.

ΓΡΑΦΕΙΟ   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ-ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Οι Βαλκανικοί πόλεμοι –Εκατό χρόνια

Οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912  - 13 αποτελούν αναμφισβήτητα το σημαντικότερο εθνικό γεγονός του νεοελληνικού κράτους.
Χαρακτηρίζεται ως το σημαντικότερο γεγονός, διότι οι Έλληνες με τους αγώνες και τις θυσίες τους  διπλασίασαν την Ελλάδα χωρίς την βοήθεια ή την παρέμβαση των Μεγάλων  Δυνάμεων.
Ενωμένοι οι Έλληνες, λαός, στρατός, πολιτική ηγεσία, και πολιτειακή (ανάκτορα), κατήγαγαν θρίαμβο μοναδικό.
Κατεδείχθη ποιές δυνατότητες έχει ο λαός μας, όταν είναι ενωμένος και  εμπνέεται  από μια ικανή ηγεσία.

Μέχρι τότε , ότι είχαμε αποκτήσει, το αποκτήσαμε με την βοήθεια των Μεγάλων Δυνάμεων.  Και την ελευθερία μας το 1821-1830, με την βοήθεια των ξένων την επιτύχαμε.
Γιατί οι Έλληνες ότι είχαν κερδίσει με τα κατορθώματά τους τα πρώτα χρόνια της επανάστασης, τα γκρέμισαν με τον εμφύλιο σπαραγμό τους.
Κι έτσι με την βοήθεια των τριών Δυνάμεων (Ρωσία – Αγγλία – Γαλλία) και την ναυμαχία του Ναβαρίνου, η Τουρκία αναγκάστηκε να δεχτεί την ίδρυση ενός μικρού ελληνικού κράτους (ένα κρατικό μόρφωμα).
Τα Ιόνια νησιά, το 1864  τα δώρισε η Αγγλία, όταν διόρισαν βασιλέα τον Γεώργιο τον Χριστιανό, της βασιλικής οικογενείας της Δανίας.
Και το 1881 μας παραχώρησαν την Θεσσαλία και ένα τμήμα της Ηπείρου, μετά την συνθήκη του Βερολίνου (1878) και την συνθήκη της Κωνσταντινουπόλεως (1881).
Το 1912 - 13, παρά τις δύσκολες οικονομικές – κοινωνικές – στρατιωτικές συνθήκες, μπόρεσε το έθνος ενωμένο, ν’ αντιμετωπίσει πολύ υπέρτερες δυνάμεις. Στην αρχή τους Τούρκους και στη συνέχεια τους  Βουλγάρους.
Είναι καίριο το μήνυμα που αναδύεται απ’ το κατόρθωμα αυτό του ελληνισμού, για τις δύσκολες τωρινές στιγμές του έθνους.
Αν ο λαός εμπνευστεί απ’ την ηγεσία του έθνους,  οικονομική, πνευματική και προ πάντων πολιτική, μπορεί να σπάσει τον γόρδιο δεσμό της σημερινής τραγικής κατάστασης και να δει ν’ ανατέλλει πάλι ο ήλιος της προόδου και της ακμής του έθνους.

Το 1912-13, καμία παρέμβαση και καμία βοήθεια δεν είχαν οι Έλληνες. Κι όμως διπλασίασαν την Ελλάδα μέσα σε δυο χρόνια.
Το δίδαγμα είναι ολοζώντανο. Το παράδειγμα είναι μοναδικό για τις σημερινές τραγικές ώρες που περνά ο λαός μας, που αποτελούν τις δυσκολότερες εθνικές μας στιγμές.
Το δίδαγμα είναι ένα. Ότι ο λαός και η ηγεσία του  πρέπει να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την σημερινή τραγικότητα.
Οι Έλληνες είμαστε οι κακοί μαθητές της ιστορίας. Ποτέ δεν διδαχτήκαμε απ΄ αυτήν. Κι όποιος  δεν διδάσκεσαι απ’ την ιστορία είναι υποχρεωμένος να ξαναζήσει τα λάθη της.
Είναι ανάγκη τα εκατό χρόνια των Βαλκανικών πολέμων να εορταστούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε γωνιά όπου υπάρχει ελληνισμός.
Για να διδαχτούμε από τις θείες αυτές στιγμές, απ’ το συγκλονιστικό κατόρθωμα των Ελλήνων τότε.
Διότι ‘’οι καιροί ου  μενετοί’’


Δρ Νικόλαος Κόλλιας

Ιστορικός

30 IOYNIOY  2013

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ....ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΚΑΒΕΛΑΙΟΣ!!!

 Στιγμιότυπο από το τετραήμερο πεζοπορίας στη Nijmegen Της Ολλανδίας ΤΟΥ Κώστα Χατζή ΚΑΘΕ Χρόνο ΤΗΝ Τρίτη ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ Πολη Nijmegen της Ολλανδίας. Γίνεται ένα τετραήμερο πεζοπορίας με συμμετοχή 45.000 ανδρών και γυναικών από 70 διαφορετικές χώρες. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν έλειψε η Ελληνική συμμετοχή. Μετά από 160 χιλιόμετρα τερματίζουν σαν ΕΛΛΗΝΕΣ. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και η πιο αρνητική για την Ελλάδα εφημερίδα δημοσίευσαν την παραπάνω φωτογραφία αναφέροντας ότι «οι Ελληνες είναι υπερήφανοι για την πατρίδα τους»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α.Σ.ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ Δ.Σ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-07-2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 μ.μ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟΚΤΗΘΕΝΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΑΣ.


ΤΟ Δ.Σ

ΟΜΟΡΦΥΝΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ!!!

 Καλλωπισμός στο Λεοντάρι Βοιωτίας  με τη συνδρομή του Δήμου Αλιάρτου και την ενεργή συμμετοχή του προέδρου του Λεονταρίου κ.Λιάκου Κυριάκου ο οποίος βοήθησε και εκείνος στο βάψιμο των πεζοδρομίων. Καλορίζικα τα όμορφα πεζοδρόμιά σας.(ΑΠΟ Viotiashop.gr)

ΠΗΓΗ- Viotiashop.gr

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

9Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ στο ΝΕΟΧΩΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

O Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι <<ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ>> προσκαλεί Βοιωτούς καλλιτέχνες να πάρουν μέρος στην 9η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ <<ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΓΡΗΑ ΠΙΚΑΣΗ>> απο 14-8-2013 εως 18-8-2013  στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Νεοχώρι.
Στην έκθεση μπορούν να πάρουν μέρος
Ζωγράφοι-γλύπτες-κεραμοποιοί-κατασκευαστές κοσμημάτων-καλλιτέχνες φωτογραφίας-αγιογράφοι.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΟΥΡΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

τηλ.επικοινωνίας 6977301041

GRAND-PRIX στίβου στην ΘΗΒΑ, στις 24-7-2013.

Τα μεγαλύτερα ονόματα του Στίβου στη Θήβα

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013, στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας, θα διεξαχθεί για έκτη συνεχή χρονιά, στη μνήμη του  αθλητή – προπονητή   Χρήστου  Βουδούρη ο τελικός του Ελληνικού GRAND-PRIX στίβου και τα 80μ με εμπόδια Πανκορασίδων  Α’.
Τον αγώνα διοργανώνει ο Δημοτικός  Οργανισμός Θήβας σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ  την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Βοιωτίας – Εύβοιας και τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων πρωταθλητών.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 17:30 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ.


ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Ὁ Προφήτης Ἠλίας ἦταν γιὸς τοῦ Σωβὰκ καὶ καταγόταν ἀπὸ τὴ Θέσβη τῆς περιοχῆς Γαλαάδ, καὶ ἀνῆκε στὴν φυλὴ τοῦ Ἀαρῶν.
Ὅταν γεννήθηκε, ὁ πατέρας του εἶδε μία θεία ὀπτασία: Δυὸ ἄνδρες λευκοφορεμένοι τὸν ὀνόμαζαν Ἠλία (εκ του εβραϊκού Ηλί που σημαίνει Θεός), τὸν σπαργάνωναν μὲ φωτιὰ καὶ τοῦ ἔδιναν φλόγα νὰ φάει. Τότε ὁ πατέρας του, πῆγε στὰ Ἱεροσόλυμα καὶ ἀφοῦ περιέγραψε τὴν ὀπτασία στοὺς ἱερεῖς, ἐκεῖνοι τοῦ εἶπαν ἐρμηνεύοντας τὴν ὀπτασία, ὅτι ὁ γιὸς του θὰ γίνει προφήτης καὶ θὰ κρίνει τὸ Ἰσραὴλ μὲ δίκοπο μαχαίρι καὶ φωτιά.
Ὁ Προφήτης ἄσκησε τὸ προφητικό του χάρισμα ἐπὶ 25 ἔτη. Προεῖπε γιὰ τὴν ἔλευση τοῦ Χριστοῦ στὴν γῆ 816 χρόνια πρίν. Ἦταν τόσο μεγάλη ἡ πίστη του, ποὺ κατέβασε τρεῖς φορὲς φωτιὰ ἀπὸ τὸν οὐρανό, σταμάτησε τὴν βροχὴ καὶ ἀνάστησε νεκρούς. Μὲ τὴν φωτιὰ μάλιστα ἔκαψε τοὺς στρατιῶτες ποὺ εἶχε στείλει ὁ βασιλιὰς Ὀχοζίας γιὰ νὰ τὸν συλλάβουν.
Στὸ ὅρος Χωρὴβ εἶδε τὸν ἴδιο τὸν Θεό, διέσχισε τὸν Ἰορδάνη μὲ τὴν μυλωτή του καὶ τέλος ἀνελήφθη μὲ ἅρμα πυρός.
Ἐπίσης παρέστη στὴν Μεταμόρφωση τοῦ Χριστοῦ μαζὶ μὲ τὸν Μωϋσῆ.

Ἀπολυτίκιον. Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε
Ὁ ἔνσαρκος Ἄγγελος, τῶν Προφητῶν ἡ κρηπίς, ὁ δεύτερος Πρόδρομος, τῆς παρουσίας Χριστοῦ, Ἠλίας ὁ ἔνδοξος, ἄνωθεν καταπέμψας, Ἐλισσαίῳ τὴν χάριν, νόσους ἀποδιώκει, καὶ λεπροὺς καθαρίζει· διὸ καὶ τοῖς τιμῶσιν αὐτὸν, βρύει ἰάματα.

Κοντάκιον. Ἦχος β’. Αὐτόμελον
Προφῆτα καὶ προόπτα τῶν μεγαλουργιῶν τοῦ Θεοῦ, Ἠλία μεγαλώνυμε, ὁ τῷ φθέγματί σου στήσας τὰ ὑδατόρρυτα νέφη, πρέσβευε ὑπὲρ ἡμῶν, πρὸς τὸν μόνον Φιλάνθρωπον.

Μεγαλυνάριον.

Ζήλῳ οὐρανίῳ πυρποληθείς, φλέγεις τὴν ἀπάτην, ὡς πυρίπνους καὶ ζηλωτής· ὅθεν ἀνυψώθης, ἐν ἅρματι πυρίνῳ, ὦ Ἠλιοὺ Προφῆτα, πρὸς βίον ἄφθαρτον.
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΜΗΣΣΟ ΤΥΠΟ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ: http://users.sch.gr/aiasgr/Agiologia/Palaia_Diathikh/Profhtes/Profhths_Hlias.htm

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΚΗ!!!

Έφυγε ξαφνικά ο Λεονταρίτης Μάκης Ν. Κόλλιας, Διευθύνων Σύμβουλος του Φροντιστηριακού Ομίλου "Νέο Φροντιστήριο". Η εξόδιος ακολουθία του θα γίνει την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013, και ώρα 6:30 μ.μ., από το Κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας Αττικής.
Μάκη, Καλό σου ταξίδι...

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών Λεονταρίου "Η ΕΣΤΙΑ", για τις 19 & 20 Ιουλίου 2013, μετά τον ξαφνική κοίμηση του Μάκη Ν. Κόλλια, αναβάλλονται.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΚΗ ...

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΑΣ.


ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ   
      ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ    
  ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

‘Ώρα 7:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας 
                  και Θείου Κηρύγματος.      
Ώρα 9:00 μ.μ. Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Ώρα 7:00 π.μ Όρθρος της εορτής

Ώρα 8:30 π.μ Αρχιερατική Θεια Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και  
                Θείου Κηρύγματος προεξάρχοντος του σεβασμιότατου  
                Μητροπολίτη μας κ.κ. Γεωργίου.   

Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί όπως τιμήσουν και λαμπρύνουν με την παρουσία τους την Ιερά Εορτή.


Μετά τιμής
Ο Εφημέριος & το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
του Ιερού Ναού Προφήτη Ήλιου Λεονταριού 

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Α.Σ.ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ, επιστροφή στα γήπεδα!!!Ο Α.Σ.Λεονταρίου επιστρέφει στα γήπεδα.

 Παρακαλούμε όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο Δ.Σ του Αθλητικού Συλλόγου Λεονταρίου να προσέλθει 18:00 μ.μ - 21:00 μ.μ Κυριακή και Δευτέρα αντίστοιχα στο γραφείο της ομάδας  Σας Ευχαριστούμε.

Σ.Σ. Δημοσιεύουμε τρεις από τις πολλές φωτογραφίες του Α.Σ.Λεονταρίου, που βρίσκονται και στο αρχείο της εφ. "ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ"

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Προστασία των μελισσών από  τη χρήση γεωργικών φαρμάκων

       Οι  ψεκασμοί  με  γεωργικά  φάρμακα  την  περίοδο  της  ανθοφορίας  δημιουργούν σοβαρά  προβλήματα  καθόσον  πολλά  από  αυτά  και  κυρίως  τα  εντομοκτόνα  είναι μελισσοτοξικά. 
       Η ζημιά που προκαλείται από τους ψεκασμούς αυτούς είναι διπλή :
-Αφ’ ενός θανατώνονται οι μέλισσες και μειώνεται ή χάνεται η παραγωγή τους 
-Αφ’ ετέρου μειώνεται η παραγωγή των καλλιεργειών καθόσον οι μέλισσες μέσω
της επικονίασης είναι βασικός συντελεστής της καρπόδεσης .
 Για τους λόγους αυτούς οι καλλιεργητές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί 
        Προς την κατεύθυνση αυτή υπενθυμίζεται ότι  οι παραγωγοί πρέπει να  λαμβάνουν  προληπτικά μέτρα και κυρίως στις   καλλιέργειες με μεγάλη διάρκεια ανθοφορίας (βαμβάκι, κηπευτικά, κ.λ.π.) όπως :
α. Χρήση των λιγότερο μελισσοτοξικών γεωργικών φαρμάκων .
β. Εφαρμογή των ψεκασμών την  ώρα που δεν πετούν οι μέλισσες, κυρίως μετά την δύση του ηλίου.
γ .Προειδοποίηση των μελισσοκόμων, ώστε να απομακρύνουν τα μελίσσια τους από την περιοχή του ψεκασμού.
δ.  Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται σχολαστικά οι οδηγίες χρήσης των γεωργικών
φαρμάκων. 
    Οι μελισσοκόμοι πρέπει να αναγράφουν στις κυψέλες τον κωδικό τους, το τηλέφωνο και την διεύθυνσή  για να είναι δυνατή η έγκαιρη ειδοποίησή τους .

                  ΜΕ ΕΠ
           Ο Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
               & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ               Ν. ΜΥΛΩΝΑΣ


ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Νέα έργα για την Βοιωτία από την ΣΑΕΠ 466 (αφορά σε πυρόπληκτες περιοχές του 2007)

Ύστερα από στοχευμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά, ενεκρίθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο, επί πλέον, πιστώσεις για την αποκατάσταση καταστροφών από τις πυρκαγιές του 2007 σε υποδομές της Περιφέρειας.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του στις 27/6/2013 για την περιοχή της Βοιωτίας, πέραν του έργου: Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας  Άσκρη – Μαυρομμάτι, προϋπολογισμού 1.370.000 €, που βρίσκεται σε εξέλιξη και συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα ΣΑΕΠ 466 και των όποιων παρεμβάσεων υλοποιήθηκαν με ιδίους πόρους, ενέκρινε επί πλέον την ένταξη των εξής έργων:
·         «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Τ.Κ. Άσκρης - Νεοχωρίου - Λεονταρίου στο τμήμα που αφορά την Άσκρη» (πυρόπληκτος περιοχή) προϋπολογισμού 316.000 €
·         «Αγροτική οδοποιία Άσκρης - Κοιλάδα Μουσών» προϋπολογισμού 450.000 €. 
Μετά την οριστική έγκριση του προγράμματος, από την Κεντρική Διοίκηση, θα ξεκινήσει η δημοπράτηση και υλοποίηση των εγκριθεισών δράσεων.
O Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Μουλκιώτης Γεώργιος δήλωσε «Διαρκές αίτημά μας, είναι, το κράτος να συμβάλλει πλέον στην αποκατάσταση των όποιων ζημιών, πέραν των δικών μας πόρων και προσπαθειών. Οι αγρότες και οι κάτοικοι της περιοχής το καλοκαίρι του 2007, υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Οφείλουμε, να τους παρέχουμε αγροτικό δίκτυο που να διευκολύνει την κίνησή τους, για την καλλιέργεια των χωραφιών και της μεταφοράς των προϊόντων τους».


ΓΡΑΦΕΙΟ   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

6ος Ποδηλατικός Γύρος Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών

6ος Ποδηλατικός Γύρος Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών

Ποδήλατο, καλή διάθεση και χαμόγελο!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου ΚΑΙ Ο Δήμος Αλιάρτου σας προσκαλούν ΤΟ Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 και ώρα 18:00 , στον 6ο Ποδηλατικό Γύρο της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών Δήμου Αλιάρτου. Οι ποδηλάτες θα ενώσουν για 6η συνεχή χρονιά, όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών, ξεκινώντας από το Μαυρομάτι, διασχίζοντας το Λεοντάρι, τις Θεσπιές, το Νεοχώρι, την Άσκρη, καταλήγοντας τέλος στο Μαυρομάτι όπου και θα πραγματοποιηθεί και η τελετή απονομής μεταλλίων σε όλους τους ποδηλάτες.
 Δηλώσεις Συμμετοχής: στο τηλ. 6946699111, στους τοπικούς αντιπροσώπους του Ποδηλατικού Γύρου.
Πληροφορίες: info@mavromati.gr - politistikos@mavromati.gr
Κατάθεση Αιτήσεων: Σάββατο 20/7/2013 στην γραμματεία του αγώνα - Πλατεία Μαυροματίου (αφετηρία).

Προϋποθέσεις Συμμετοχής:
. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας και όσοι μπορούν να κάνουν χρήση ποδηλάτου
. Για παιδιά κάτω των 18 ετών υπογράφει ο κηδεμόνας υπεύθυνη δήλωση
. Σε περίπτωση πολύ Μικρών παιδιών θεωρείται απαραίτητη η συνοδεία του γονέα του κατά τη διάρκεια της διαδρομής
Η. χρήση ποδηλατικού κράνους είναι απαραίτητη όπως επίσης και η συμμόρφωση όλων των συμμετεχόντων στις υποδείξεις των διοργανωτών.
Διαδικασία:

Τον Ποδηλατικό Γύρο θα απαρτίσουν 2 ομάδες ποδηλατών με ηλικιακά κριτήρια.
Η ομάδα με τις μικρότερες ηλικίες θα ακολουθήσει την διαδρομή: Μαυρομάτι-Θεσπιές - Άσκρη - Μαυρομάτι .
Σε όλα τα χωριά θα υπάρχουν σημεία στάσης, ανασυγκρότησης και ανεφοδιασμού.
Σε όλη την διαδρομή, η ποδηλατική πορεία θα επιβλέπεται από ιατρική ομάδα, αστυνομία και εθελοντές που θα καθοδηγούν τους ποδηλάτες.
Ελάτε να αθληθούμε όλοι μαζί με σεβασμό στο περιβάλλον!


Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ


 Νέοι του χωριού μας βάφουν τα σιδερένια μέρη της εκκλησίας μας-πόρτες,κουπαστή ράμπας, κολονάκια- εθελοντικά, ευπρεπίζουν το ναό μας, ώστε να είναι έτοιμος για το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία. Μπράβο σας παιδιά!!! Αποτελείται παράδειγμα προς μίμηση!!!Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΙΘΑΝΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ,ΩΣΤΕ ΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΑ ΜΕ ΝΕΡΟ,ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΡΓΑΣΙΕΣ,ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ,ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ,ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ.ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ,ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΛΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΤΡΥΧΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Σ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ
ΛΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Το πρώτο ΠΑΡΤΥ του καλοκαιριού, στο ΛΕΟΝΤΑΡΙ, θα γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 6-7-2013, στο καφε-μπαρ ΜΟΡΦΕΣ, στις 11:00 μ.μ.
Το δροσερό αεράκι στο Λεοντάρι,οι φιλικοί οικοδεσπότες, και το κέφι των νέων του χωριού μας, θα μας χαρίσουν ένα όμορφο και αξέχαστο βράδυ!!! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΦΙΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΣΠΙΑΚΟ

2ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΙΕΩΝ «ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Α.Ο. ΘΕΣΠΙΑΚΟ
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΓΩΝΩΝ :

ΑΘΛΗΜΑ    -  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

ΜΠΑΣΚΕΤ 3X3 (+1ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ)
ΔΟΜΒΡΕΝΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  6945398332

ΒΟΛΕΥ 6Χ6 (+2 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ )
ΚΑΚΟΣΑΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ  6973076636

BEACH VOLLEY 2X2(+1 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ)
ΚΑΚΟΣΑΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ  6973076636

ΤΕΝΝΙΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΑΣΟΣ  6972871071

PING-PONG
ΛΑΤΖΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 6988911800

ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ 4 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ.ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕΧΡΙ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ: 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 Μ.Μ. ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΠΙΩΝ
ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ-ΣΕ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ & ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ                                                          
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ                              
       ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

            Συνεχίζονται εντατικά οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
v  Δύο εργολαβίες συντήρησης του οδικού δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 €υρώ αντίστοιχα βρίσκονται σε εξέλιξη, μέσω των οποίων ολοκληρώθηκαν έως σήμερα οι ακόλουθες παρεμβάσεις σε:
  • Λιβαδειά-Ανάληψη μήκους 1.800 μέτρων
  • Από διασταύρωση ΕΟ Λιβαδειάς – Θήβας προς Άγιο Γεώργιο, Αγία Τριάδα και Αγία Άννα μήκους 3.200 μέτρων.
  • Δίστομο – Αντίκυρα μήκους 1.000 μέτρων
  • Δαύλεια – Βερβά μήκους 500 μέτρων
o   Οινόη – Αγ. Θωμάς μήκους 1800 μέτρων
o   Στεφάνι – Κοκκίνι (προς Ελευσίνα) μήκους 3.700 μέτρων
o   Διασταύρωση Θήβας – Χαλκίδας προς Άρμα  μήκους 900 μέτρων
o   Πρόδρομος – παραλία Σαράντι  μήκους 2.700 μέτρων
o   Ελλοπία – Ξηρονομή  μήκους 2.400 μέτρων
o   Σχηματάρι – Αυλίδα μήκους1.700 μέτρων
v  Έχουν προγραμματιστεί στο επόμενο διάστημα, να εκτελεσθούν παρεμβάσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου:
o   Λιβαδειά – Αράχωβα  μήκους 2.500 μέτρων, εκ των οποίων 2000 μέτρα αντιολισθηρός τάπητας.
o   Λιβαδειά – Αλίαρτος (Στενή) μήκους 1.200 μέτρων
o   Τανάγρα – Ασωπία (μικρές τοπικές παρεμβάσεις)
o   Θήβα – Χαλκίδα, μικρές τοπικές παρεμβάσεις μήκους 300 μέτρων

v  Πραγματοποιείται διαγράμμιση, με ίδια μέσα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, σε ολόκληρο το δίκτυο, όπως και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, προϋπολογισμού 143.000,00 Ευρώ καθώς και συντήρηση ηλεκτροφωτισμού  των κόμβων του επαρχιακού οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 60.000,00 Ευρώ.

v  Εξ άλλου, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, εκτελούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τα εξής έργα:

  • Kατασκευή ισόπεδου κόμβου ΠΕΟ Λαμίας-Λιβαδειάς και βελτίωση άξονα μήκους 3Km (στο ύψος της γέφυρας του Βοιωτικού Κηφισού μέχρι τη χ.θ. 7+007,92), στα πλαίσια της εργολαβίας «Οδός Αταλάντη-όρια Ν. Βοιωτίας, τμήμα Ε» συμβατικού αντικειμένου 4.608.735 Ευρώ.
  • Επί της Ε.Ο. Θηβών- Λιβαδειάς και ειδικότερα στην διασταύρωση Βαγίων, η κατασκευή της γέφυρας, προϋπολογισμού 7.200.000,00 Ευρώ, που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το προσεχή Σεπτέμβριο καθώς και

«Με κάθε φειδώ στην εκμετάλλευση των περιορισμένων πόρων και με την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους», επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης, «εκτελούνται έργα ουσιαστικής υποδομής, δίνουμε προτεραιότητα στην ασφαλή μεταφορά πολιτών και προϊόντων μέσω του οδικού δικτύου της ζώνης ευθύνης μας, προχωρώντας στις αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να το διατηρήσουμε, ως στοιχείο ταυτότητας της Βοιωτίας,  σε άριστο επίπεδο». 

ΓΡΑΦΕΙΟ   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ