επικαιροτητα

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ετικέτες

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΧΕΣ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ!!! ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! Εφ. "ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ"


Στο Μαυρομάτι με επιτυχία παρουσιάστηκε ο "Οιδίπους", έργο του γλύπτη Δημήτριου Δήμου.

Στο Μαυρομάτι έγινε η το Σάββατο 28-12-2013 η παρουσίαση του αγάλματος του ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Δημήτριος Δήμου.
ΠΗΓΗ & ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: http://thivagr.blogspot.gr/2013/12/blog-post_8246.html

Οιδίπους
Ο Οιδίποδας (αρχ: Οἰδίπους) ήταν το πιο τραγικό πρόσωπο της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Ήταν γιος του βασιλιά της Θήβας Λάιου και της Ιοκάστης. Ο μύθος του είναι ο εξής :
Πριν από την γέννηση του Οιδίποδα ο βασιλιάς της Θήβας Λάιος, αποφάσισε να μάθει το πεπρωμένο του σχετικά με την απόκτηση διαδόχου, επειδή η γυναίκα του, η Ιοκάστη ή Επικάστη, δεν είχε κυοφορήσει ποτέ, παρά τις πολύχρονες προσπάθειες. Ο λοξίας Απόλλωνας του διεμήνυσε, μέσω της Πυθίας, πως θα αποκτούσε γιο και πως αυτός μάλιστα θα τον σκότωνε.
Πρέπει να ειπωθεί πως ήταν από τους σπάνιους χρησμούς που ήταν τόσο ξεκάθαροι ως προς το περιεχόμενό τους. Επίσης πρέπει να επισημανθεί πως ο Λάιος είχε προκαλέσει την μήνι των Θεών για την σχέση που σύναψε με άλλον άντρα, τον γιο του Πέλοπα, βασιλιά της Ηλείας, τον Χρύσιππο. Η αυτοκτονία του Χρυσίππου στη Θήβα, όπου τον είχε απαγάγει ο Λάιος, προκάλεσε το μένος του Πέλοπα, ο οποίος καταράστηκε τον βασιλιά της Θήβας να μην αποκτήσει γιο και αν κάνει να πεθάνει από το χέρι του. Οι Θεοί συμφώνησαν, κατά άλλους η Ήρα, αφού η ενέργειά του αποτέλεσε ύβρη προς τους Νόμους.
Ο Λάιος, έχοντας γνώση το χρησμοδότημα, μετά την γέννηση του πρωτότοκου, έδεσε τον Οιδίποδα από τα πόδια (εξ ου και το όνομα Οιδίπους (οίδημα(=πρήξιμο) + πους(=πόδι)) και τον έδωσε σ΄έναν δούλο, τον οποίο διέταξε να τον αφήσει έκθετο στον Κιθαιρώνα. Με αυτόν τον τρόπο εναπόθετε την τύχη του βρέφους στα χέρια των Θεών ή της Τύχης, όπως αναφωνεί στην τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, ο ίδιος ο ήρωας. Ένας βοσκός όμως βρήκε το παιδί και το παρέδωσε στην γυναίκα του βασιλιά της Κορίνθου, Πόλυβου, την Μερόπη ή Περίβοια. Αυτοί μην έχοντας παιδιά, τον δέχτηκαν σαν «θείο δώρο». Έτσι ο Οιδίποδας ζει και μεγαλώνει στα παλάτια της Κορίνθου, στην πόλη Τενέα, ως γνήσιος και νόμιμος κληρονόμος του θρόνου.
Μια μέρα όμως κάποιος τον απεκάλεσε «νόθο». Θέλοντας να μάθει το αληθές του λόγου, επειδή επικράτησε «σιγή ιχθύος» στο παλάτι για το θέμα, αποφασίζει να πάει στην Πυθία. Εκεί η ιέρεια του Απόλλωνα, με ξεκάθαρο χρησμό τον διώχνει από τον ιερό χώρο της επειδή θα φανεί ομόκλινος του πατρός και πατροκτόνος, αιμομίκτης και σύζυγος της μητέρας του, καθώς και ότι αυτός και τα παιδιά του θα είναι αιτία πολλών κακών. Ήταν τέτοια η ένταση του γεγονότος, ώστε ο Οιδίποδας, ξεχνώντας τους λόγους προσέλευσής του στην Πυθία, αποφασίζει να μην γυρίσει στην θεωρούμενη κατ' αυτόν πατρίδα του, την Κόρινθο για να μην προκαλέσει δεινά στους πραγματικά θετούς του γονείς.
Κατά την περιπλάνησή του στον ελλαδικό χώρο,κατευθύνθηκε προς την Θήβα. Σ΄ένα σταυροδρόμι της, το τρίστρατο με το όνομα «Σχιστή οδός», συναντά μια άμαξα και ύστερα από μια έντονη λογομαχία σκοτώνει τον κάτοχο της άμαξας και τους συνοδούς - δούλους του, εκτός από έναν. Όπως αποδεικνύεται αργότερα, με μαρτυρία του δούλου που σώθηκε, ο Οιδίποδας σκότωσε τον πατέρα του Λάιο, ο οποίος κατευθυνόταν προς την Πυθία για να μάθει τι απέγινε το παιδί του.
Ο Οιδίποδας πλησιάζοντας στην Θήβα συνάντησε τη Σφίγγα. Η Σφίγγα σκότωνε κάθε διαβάτη που την συναντούσε, επειδή δεν απαντούσε στο γρίφο της. Ρωτώντας τον Οιδίποδα «Ποιο ον το πρωί στέκεται στα τέσσερα, το μεσημέρι στα δύο και το βράδυ στα τρία», έλαβε ως απάντηση «Ο Άνθρωπος είναι εκείνο τον ον, που το ξημέρωμα της ζωής του κινείται στα τέσσερα, το βράδυ της ζωής του στα τρία, με την βοήθεια του μπαστουνιού, ενώ στο μεσοδιάστημα (μεσημέρι) της ζωής κινείται με σιγουριά στα δυο». Μετά την λύση του γρίφου η Σφίγγα έπεσε στον γκρεμό και σκοτώθηκε (ή κατά άλλους ο Οιδίποδας της επιτέθηκε όταν ήταν ξαφνιασμένη από τη λύση του γρίφου και τη σκότωσε). Ο Οιδίποδας αναγορεύτηκε βασιλιάς της Θήβας, από τον προσωρινό βασιλιά της πόλης Κρέοντα, και σύζυγος της Ιοκάστης (αδελφή του Κρέοντα), χήρας του Λάιου και μητέρας του Οιδίποδα.
Με την Ιοκάστη απέκτησε τέσσερα παιδιά, τους Πολυνείκη και Ετεοκλή και τις Αντιγόνη και Ισμήνη, που ήταν παράλληλα και αδέλφια του. Έτσι ολοκληρώθηκε το περιεχόμενο του χρησμού που έδωσε η Πυθία στον Λάιο πρώτα και στον Οιδίποδα αργότερα. Υπάρχει άλλη μαρτυρία, κατά την οποία η Ιοκάστη έμαθε πως παντρεύτηκε τον γιο της και αυτοκτόνησε. Ο Οιδίποδας ξαναπαντρεύτηκε και με την νέα σύζυγό του, την Ευρυγανεία, απέκτησε τα τέσσερα παιδιά.
Εξαιτίας του λιμού που μάστιζε την Θήβα, για εφτά χρόνια (όσα και τα χρόνια εξουσίας του Οιδίποδα), χρησμός από τον μάντη Τειρεσία, υπέδειξε πως η αιτία του κακού είναι ο φονιάς του Λάιου.

Στην τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος» εκτυλίσσεται η αποκάλυψη του φονιά, που είχε ως αποτέλεσμα την αυτοτύφλωση του Οιδίποδα και την αυτοκτονία της Ιοκάστης (κρεμάστηκε). Στην τραγωδία του Σοφοκλή, «Οιδίπους επί Κολωνώ», μαθαίνουμε πως ο Οιδίποδας, για άλλη μια φορά, περιπλανήθηκε στον ελλαδικό χώρο, με συνοδό την κόρη του Ισμήνη ή, κατά άλλους, την Αντιγόνη. Κατέληξε στην Αθήνα, όπου ο βασιλιάς της, ο Θησέας, τον δέχτηκε και μεσολάβησε για την συμφιλίωσή του με τους Θεούς και τον λυτρωτικό του θάνατο. Στην τραγωδία «Επτά επί Θήβας», του Αισχύλου, μαθαίνουμε για την τύχη του Πολυνείκη, του Ετεοκλή και του Κρέοντα. Ενώ, τέλος, στην τραγωδία «Αντιγόνη», την κορωνίδα των τραγωδιών, μαθαίνουμε για την τύχη της ομώνυμης ηρωίδας.

"Ο Οιδίποδας λύνει το αίνιγμα της Σφίγγας", Έργο του Ζαν Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ(1808)

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ  
 Στα πλαίσια της   Δ ΄   Προγραμματικής  Περιόδου , Πρόγραμμα  Αγροτικής  Ανάπτυξης της
Ελλάδας  ( Π . Α. Α. )   2007-2013  , Άξονας 1  , μέτρο 1.1.2. « Εγκατάσταση Νέων Γεωργών »
Ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , εξέδωσε την υπ ΄ αριθμ. 26985/19-12-2013
« 2η πρόσκληση για την υποβολή Αιτήσεων ενίσχυσης , φακέλων υποψηφιότητας  προς ένταξη
Στο καθεστώς του μέτρου 1. 1. 2.  ΄΄  Εγκατάσταση Νέων Γεωργών » του Άξονα 1 « Βελτίωση
 της   Ανταγωνιστικότητας    του   Τομέα   της   Γεωργίας  και  της Δασοκομίας  »  του Π. Α. Α.
2007-2013 , για το έτος 2014.
   Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ενταχτούν στο μέτρο αυτό , μπορούν να ενημερωθούν  από
την  Διεύθυνση  Αγροτικής  Οικονομίας  και  Κτηνιατρικής  Π.  Ε.  Βοιωτίας (Φίλωνος  35-39,  32100  ΛΙΒΑΔΕΙΑ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΑΣΟΥΛΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ. -ΤΗΛ:   22613-50163 - FAX :  22610-21758)   και  τα  Τμήματα Γεωργικής   Ανάπτυξης , για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και λοιπά στοιχεία .
   Η   Διεύθυνση   Αγροτικής   Οικονομίας   και   Κτηνιατρικής   Π. Ε.  Βοιωτίας με  αρμοδίους υπαλλήλους θα ενημερώσει τους  ενδιαφερομένους σε συγκέντρωση  που θα πραγματοποιηθεί .
Ο τόπος και η ημερομηνία της ενημέρωσης θα ανακοινωθεί .
   Επισημαίνεται   ότι   ημερομηνία   υποβολής   αιτημάτων   έχει   οριστεί  από  18 – 03 - 2014
μέχρι 16-05-2014 .
Ο  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ            

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ   
                     Προς

Τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ μαθητές  ΓΕΛ Αλιάρτου, ΓΕΛ Θεσπιών, Εσπερινoύ  ΕΠΑΛ Αλιάρτου κατά το σχ.έτος 2012-13
...............................
Αγαπητή/έ πρωτοετή φοιτήτρια/φοιτητή

      Εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου χρόνια πολλά και ο νέος χρόνος να φέρει ότι σας στέρησε ο παλιός επίσης σου εύχομαι καλή πρόοδο και επιτυχίες στις σπουδές που επέλεξες και με τόσο προσωπικό κόπο, αλλά και οικογενειακές θυσίες, προσπαθείς να κάνεις.
      Είναι  δύσκολος ο δρόμος αυτός, αλλά ωραίος. Παρά την ανασφάλεια που η οικονομική κρίση επιφέρει και  την αβεβαιότητα για την επαγγελματική σου αποκατάσταση και παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που, όπως οι περισσότεροι έτσι και εσύ αντιμετωπίζεις, να θυμάσαι πως οι σπουδές είναι μονόδρομος και για σένα ,αλλά και για το μέλλον της πατρίδας.
      Έδωσες έναν δύσκολο και πολυετή  αγώνα, με άγχος και πίεση που δεν συνάδουν με την νεότητά σου και μαζί σου αγωνιά και προσπαθεί όλη η οικογένειά σου και φυσικά και οι δάσκαλοί σου, στα σχολεία που φοίτησες. Αυτός ο αγώνας, εν πρώτοις δικαιώθηκε και φυσικά συνεχίζεται.
     Αυτόν τον αγώνα θέλουμε, ως δημοτική αρχή να τιμήσουμε, σε μια σεμνή τελετή, τo Σάββατο 28-12-2013 και ώρα 6.00μμ στο συνεδριακό κέντρο Αλιάρτου (Κεντρική πλατεία). Να τιμήσουμε εσένα που αγωνίστηκες, τους γονείς σου που σου συμπαραστάθηκαν και τους Δασκάλους που σε δίδαξαν. Να χειροκροτήσουμε την επιτυχία σου, που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τους επόμενους μαθητές.
     Σε περιμένουμε μαζί με την οικογένειά σου αυτή την ημέρα που, ο Δήμος μας θα αποδώσει οφειλόμενες τιμές σε ανθρώπους που τον τιμούν. Ένας από αυτούς είσαι και εσύ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

"Οιδίπους", το άγαλμά του παρουσιάζει, ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ!!!

Στις 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 19.30 μ.μ. στο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου του Δήμου Αλιάρτου Βοιωτίας παρουσιάζει το άγαλμα του Οιδίποδα. Ο σύλλογος μετά από 5ετη προσπάθεια ολοκλήρωσε την δημιουργία του αγάλματος που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Δημήτρης Δήμου. Η εκδήλωση θα αποτυπώσει την διαχρονική σημασία,  τον συμβολισμό και την ταύτιση του ήρωα με τον σύγχρονο άνθρωπο.

Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ!!!

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ!!!
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ , ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 & ΩΡΑ 9 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ " ΜΟΡΦΕΣ " (ΔΗΜ. ΒΡΑΚΑ).

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!! Εφ. "ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ"
 ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟΝ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ!!!
 Η ΦΑΤΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΩΝ.
 Η ΓΕΝΝΗΣΗ, ΣΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.
Η ΓΕΝΝΗΣΗ, ΦΟΡΗΤΗ ΕΙΚΟΝΑ.
ΟΙ ΜΑΓΟΙ, ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
 Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ...ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

ΠΗΓΗ: http://e-theologia.blogspot.gr/2013/12/blog-post_24.html

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ!!!

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ

Εύχομαι το 2014 να είναι μια χρονιά με υγεία και προσωπική ευτυχία, δύναμη κι ελπίδα για όλους.

Αυτά τα χρόνια που δοκιμάζονται οι αντοχές μας, είναι και τα χρόνια που επαναπροσδιορίζονται οι αρχές και οι αξίες μας. Σαν άτομα και σαν κοινωνία, μέσα απ’ τις δυσκολίες, μέσα απ’ τις σκληρές συνθήκες, πρέπει και είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε κάτι καλό, κάτι υγιές και σταθερό.
Ας γίνουν αυτές οι γιορτές μια αληθινή ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να κρατήσουμε το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Το πνεύμα που αλλάζει την οπτική μας, αναθεωρεί τις προτεραιότητές μας και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στην αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη.
Κι ας δούμε τη νέα χρονιά σαν μια καινούργια αρχή. Σαν αρχή, με δυναμισμό και προσδοκίες για να θεμελιωθεί μια κοινωνία πιο συνεκτική, ένα σύστημα πιο αξιόπιστο, ένας κόσμος ανθρώπινος.

Χρόνια πολλά – καλή χρονιά

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Τοπικό Συμβούλιο Λεονταρίου-Αλιάρτου αισθάνεται τη βαθιά ανάγκη να ευχαριστήσει το Δήμαρχο Αλιάρτου Γεώργιο Ντασιώτη,καθώς και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου κο Χαμπίμπη Κων/νο, για την καταλυτική συμβολή τους στην επίλυση του θέματος που είχε δημιουργηθεί με το Ιατρείο Λεονταρίου.Η νέα γιατρός θα παρέχει τις υπηρεσίες της στους κατοίκους του Λεονταρίου κάθε Τρίτη και ώρες 09:00 εως 13:00.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΛΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

"ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ", από την ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ.


Η Κινηματογραφική Λέσχη Μαυροματίου σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας "Εγώ, ο Απαισιότατος",  το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 στο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου.

Ώρες προβολής: 18:00 και 20:00

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!


Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ ΣΤΟΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ.

Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος ΘΕΣΠΙΕΩΝ "Ο ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ", στολίζει τις Θεσπιές και μας καλεί την Κυριακή 15-12-13 στο Πεζόδρομο των Θεσπιών.

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
 ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα, που υλοποιείται από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στα πλαίσια προώθησης προγράμματος προστασίας της υγείας των παιδιών.
Η αρχή έγινε σε συνεργασία με εξειδικευμένα στελέχη Ιατρικού προσωπικού,  με επισκέψεις στα σχολεία Α' θμιας Εκπαίδευσης, όπου πραγματοποιείται μέτρηση του ύψους και του βάρους για την εκτίμηση της κατάταξης του παιδιού, ανάλογα με την ηλικία του στην αναπτυξιακή του κλίμακα (λιπόσαρκο, φυσιολογικό, υπέρβαρο, παχύσαρκο). Για την εκτίμηση της παχυσαρκίας χρησιμοποιείται ο Δείκτης (ΒΜΙ), ο οποίος είναι ευρέως χρησιμοποιούμενος δείκτης μέτρησης της αρμονικής ανάπτυξης του βάρους του παιδιού σε σχέση με το ύψος του και την ηλικία του.
Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, είναι η ουσιαστική συμβολή, στην προστασία των παιδιών, μέσω των σχολείων, δια της ενεργοποίησης των γονέων, ιδιαίτερα στις παρούσες οικονομικές συνθήκες.  Αποτελεί πρωταρχικό μέλημα, η πρωτογενής και δευτερογενής πρόληψη των νοσημάτων της παχυσαρκίας, η ενημέρωση των γονέων, με συμβουλευτική καθοδήγηση, σχετικά με τη σωστή διατροφή των παιδιών, η υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και με διοργάνωση επιμορφωτικών ομιλιών.                                                                                                            ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, στις 5:00 μ.μ. ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ, μας καλεί όλους στην φωταγώγηση της Κεντρικής Πλατείας του Αλιάρτου και στον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 5:30 μ.μ. εις τον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. Θ μιλήσει ο δάσκαλος του χωριού μας κ. Ευστάθιος Ξαφάκος, και θα ψάλει χριστουγεννιάτικους ύμνους, βυζαντινή χορωδία, του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Επαρχίας Θηβών.