επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΧΟΡΟΣ & ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΦ. ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΥ!!!

ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΦ. "ΤΟ  ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ"

Στην πλημμυρισμένη από κόσμο, αίθουσα του ΚΑΦΕ-ΜΟΡΦΕΣ, στο Λεοντάρι, και με την καθολική παρουσία όλων των παιδιών του Λεονταρίου, -άλλωστε αυτά είναι το μέλλον μας, και κυρίως για εκείνα αγωνιζόμαστε- ,

 έγινε η κοπή της Αγιοβασιλιάτικης Πίτας της τοπικής Εφ. «ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ». Αρχικά την πίτα ευλόγησε ο ιερέας του Λεονταρίου πατήρ-Κωνσταντίνος Τόλης, που ευχήθηκε πολλά και καλά φύλλα στην εφημερίδα, με καλές ειδήσεις
. Έπειτα ο εκδότης της εφημερίδας, κ. Νικόλαος Δημητρίου πήρε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε όλους μαζί αλλά και καθένα προσωπικά, που παρίσταντο στην κοπή, είπε μεταξύ άλλων: «… ο Μακαριστός Χριστόδουλος είχε πει όχι να ευχόμαστε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, αλλά να αποκτήσουμε και εμείς κατσίκα, έτσι και εμείς μιμηθήκαμε την πράξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεσπιών «Ο ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ» και τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας. Επίσης να πούμε ότι ο σκοπός μιάς τοπικής εφημερίδας είναι με τις μικρές δυνάμεις της να καταγράφει ότι καλό γίνεται στον τόπο, να το προβάλλει για να βρει μιμητές, να διασώσει συνολικά την τοπική παράδοση. Μην ξεχνάμε ότι «η ευγνώμων μνήμη μας», όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο Παναγιώτατος Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Άγιον Όρος, είναι αυτή που μας ξεχωρίζει από το ζώα, και πρέπει να την καλλιεργούμε. Η εφημερίδα μας   πάντα βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, είναι στην θέση όχι στην αντίθεση, δεν θα πει τι δεν έγινε αλλά τι θα μπορούσε να γίνει ή πως θα γινόταν καλύτερα. Θέλουμε εδώ να προσθέσουμε ότι εκείνο που βλέπετε σήμερα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας, και όπως είπε σε μια από τις επισκέψεις του στο χωριό μας, ο νυν Αρχιεπίσκοπός μας κ.κ. Ιερώνυμος, το θέμα δεν είναι τι έκανα εγώ, ο Αρχιεπίσκοπος, που είμαι ένας, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί, θέλω να θυμούνται όσα κάναμε όλοι μαζί….»  
Στο σημείο αυτό κάλεσε το Δήμαρχο μας κ. Γεώργιο Ντασιώτη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Μαλέση και τους Δημοτικούς Συμβούλους, κ. Ραχούτη και κ. Ιωάννου και Πρόεδρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, να πει πάρει το κομμάτι του Δήμου. Ο δήμαρχος συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, ιδίως τον φίλο και συμφοιτητή του κ. Δημητρίου, και ευχήθηκε πολλά και καλά φύλλα της εφημερίδας. 
Τέλος να πούμε όταν το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Λεονταρίου κ. Κυριάκος Λιάκος, αφού αναφέρθηκε στο συμπόσιο, λέγοντας, «…συν+πίνειν λέξη που σημαίνει «συνάθροιση ανθρώπων που πίνουν», αποτελούσε έναν από τους πιο αγαπημένους τρόπους διασκέδασης των Ελλήνων,  έτσι είναι εδώ σήμερα μαζί μας και οι νέοι από το χορευτικό του Γνωμαγόρα, Πολιτιστικού Συλλόγου της ΝΙΣΥΡΟΥ, μας τιμούν με την παρουσία τους, τους ευχαριστούμε που είναι μαζί μας, μεγαλώνουν την συνάθροισή μας, μεγαλώνουν την χαρά μας…». Η δασκάλα του χορευτικού κ. Βλέσσα Θεοδώρα, πρόσφερε στην εφημερίδα ένα καλάθι με το τοπικό παραδοσιακό  προϊόν της Νισύρου, το φημισμένο «ποτό Κανέλλας», την ακολουθία και την ιστορία της Παναγίας της Σπηλιανής και ένα Ημερολόγιο από το Λύκειο Νισύρου, και η εφημερίδα ανταπέδωσε με ένα μπουκάλι κρασί, το Ημερολόγιο του 2014 και την Ιστορία του Λεονταρίου και της ομάδας του Α.Σ.Λεονταρίου. Στο χορευτικό του ΓΝΩΜΑΓΟΡΑ, χορεύουν και οι Λεονταρίτες Σωτήριος και Χάρης Α. Βενιζέλος, οι οποίοι και φιλοξένησαν τα παιδιά του χορευτικού. 
Ο κ. Κωνσταντίνος Χαροκόπος μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λεονταρίου, με τον ιερέα μας και την κ. Δέσποινα που περιποιείται τον ναό μας τον Προφήτη Ηλία.
Ο κ. Ιωάννου Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου μαζί με τον κ. Χαράλαμπο Βρακά πρώην Λυκειάρχη του Λ. Θεσπιών & τον Δρ. Νικόλαο Κόλλια, Ιδρυτή της Βιβλιοθήκης Λεονταρίου.
Ο κ. Δημοσθένης Πελώνης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ραχούτης με τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Μαλέση 
Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και, η Πρόεδρος του «ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ» κ. Χρύσα Κούνου, 
η κ. Αναστασία Τοπάλογλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λεονταρίου,
Δυο δροσερές παρουσίες στην εκδήλωση, φίλες της εφημερίδας.
Επίσης να πούμε ότι παρίστατο και η κ. Ψαρρα Πρόεδρος της Δ.Κ. Αλιάρτου και ψυχή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου & ο κ. Οδυσσέας Καρβούνης από το ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ
Φίλοι αγαπημένοι από τις Θεσπιές.
Φίλος της εφημερίδας, μας έκανε ειδική εμφιάλωση για την κοπή της πίτας. Αγιωργίτικο, Μερλότ, Μοσχοφίλερο και το Θεϊκό Μοσχάτο!!!

Η τυχερή της πίτας κ. Αλεξάνδρα Σπύρου, που έτυχε το φλουρί. Το δώρο ήταν, μία Ανθολογία Ποίησης.
Το φλουρί της πίτας των νέων έτυχε στην μικρή Αποστολία.



 Οι νέοι από το χορευτικό του ΓΝΩΜΑΓΟΡΑ, που με την παρουσία του λάμπρυναν την εκδήλωση μας.



Οι μικροί μας φίλοι στο καθήκον τους, στην είσοδο...





ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ..........


Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Σωτήριο Βενιζέλο και από τον  ΠΕΡΜΗΣΣΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: