επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Μια σημαντική παρέμβαση του Δήμου Ολοκληρώθηκε και αφορά τις Δημοτικές Γεωτρήσεις του Κεφαλαρίου, από τις οποίες υδροδοτούνται πέντε Δημοτικά διαμερίσματα (Άσκρη ,Νεοχώρι, Θεσπιές, Λεοντάρι και Μαυρομμάτι ).
Οι Γεωτρήσεις αυτές λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής κατά την εκκίνηση έβγαζαν το νερό θολό και απαιτούνταν πολλές ώρες να καθαρίσει, με αποτέλεσμα την έλλειψη νερού από τα νοικοκυριά, αλλά και την τεράστια σπατάλη νερού και ηλεκτρικού ρεύματος που ξοδεύονταν άδικα, ενώ δεν έλλειπαν και τα παράπονα των καταναλωτών για  την ποιότητά του.
Με την παρέμβαση που τώρα έγινε, οι γεωτρήσεις σωληνώθηκαν εκ νέου  σε όλο το βάθος τους και τοποθετήθηκε χαλίκι που λειτουργεί ως φυσικό φίλτρο. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Το νερό παράγεται καθαρό και με την απολύμανση που υπόκειται στη δεξαμενή διοχετεύεται απολύτως ασφαλές στον καταναλωτή.
Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις που έγιναν (καθαρισμός Δεξαμενών, σύνδεση Μαυρομματίου με Κεφαλάρι),ή που τώρα γίνονται (καθαρισμός και στεγανοποίηση του υδατόπυργου Θεσπιών),αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα έλλειψης και ποιότητας του νερού.
Επισημαίνεται τέλος ,πως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κατασκευής καινούργιας Κεντρικής Δεξαμενής στην Πόλη της Αλιάρτου, ενώ με άλλες παρεμβάσεις (όπως κατασκευή δεξαμενής στην Ευαγγελίστρια που ήδη είναι σε χρήση, αντικατάσταση δικτύων από αμίαντο, επεκτάσεις δικτύων κτλ. ) αποδεικνύεται  έμπρακτα η βαρύτητα που δίνει η  Δημοτική Αρχή στο ζήτημα της 

Αλίαρτος  9-3-2014





Δεν υπάρχουν σχόλια: