επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Μ. Κ. Ο. ή Μάσες Καλώς Ορίσατε, του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Μάσες Καλώς Ορίσατε
Του πρόσφατου Καρνάβαλου και της επικείμενης παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου , προηγήθηκαν και συνεχίζουν να παρελαύνουν ενώπιων μας οι περιβόητες πια Μασάτε Καρχαριών Οδόντες .
Κομματικοί φίλοι, κουμπάροι , συγγενείς , μαζιφαγάδες , κομπιναδόροι , κάθε είδους λαμόγια , τρωκτικά και πιράνχας ανέλαβαν  ¨αφιλοκερδώς¨ βέβαια να διεκπεραιώσουν τις πιο πρωτότυπες και απίθανες αποστολές, τρώγοντας και πίνοντας ¨εις υγείαν¨ του αιωνίου κορόιδου.
Την ώρα που χιλιάδες άλλες συλλογικότητες, στο χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης , του πολιτισμού , του περιβάλλοντος, των δικαιωμάτων υπηρετούν με συνέπεια το πραγματικό νόημα του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς , τα κομματικά πλυντήρια που χρησιμοποιούν απορρυπαντικό με μπλε και πράσινους κόκκους , βάλανε μπρος τη βιομηχανία των Μ.Κ.Ο. Βαριά βιομηχανία ασφαλώς, δια της οποίας σχεδίαζαν να λύσουν το πρόβλημα της ανάπτυξης και της ανεργίας , γι αυτό άλλωστε και τις χρηματοδοτούσαν απλόχερα.
Και δεν τους έφτανε αυτό, αλλά έσπευσαν να καταργήσουν δομές που χωρίς την ελάχιστη κρατική ενίσχυση επιτέλεσαν σημαντικό κοινωνικό έργο. Όπως την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θήβας, που ενεργοποιήθηκε και συστάθηκε το 2009 , χάρις και στο ενδιαφέρον της τότε εισαγγελέως πρωτοδικών(υπ’ αριθμ. 75170/13-05-2009 απόφαση Γ.Γ. Υπουργείου Δικαιοσύνης, Φ.Ε.Κ 215/Υ.Ο.Δ.Δ/22-05-2009). Το Δ.Σ, στο όποιο είχα την τιμή να είμαι αντιπρόεδρος, με την συμμετοχή ιερέα , γιατρού , κοινωνικού λειτουργού,ψυχολόγου, εκπαιδευτικού και αιρετού της Τ.Α προσέφερε υλική , ηθική και ψυχολογική υποστήριξη σε κακοποιημένα , παραμελημένα  και παιδιά προβληματικών οικογενειών (ναρκωτικά,βία, ακραία φτώχεια κ.τ.λ.).Συγκέντρωσε χρήματα από εκδηλώσεις  και προσφορές συμπολιτών μας , καθώς και ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και άλλα είδη που προσφέρονταν σ’αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Επισκέφτηκε και πρόσφερε δώρα και άλλα χρήσιμα εφόδια στα τσιγγανόπουλα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας και στα παιδιά των φυλακισμένων γυναικών του Ελαιώνα. Ταυτόχρονα ευαισθητοποίησε την τοπική κοινωνία και δημιούργησε ένα κύκλο υποστηρικτών στις δράσεις της. Δεν πήρε ούτε ευρώ , ενώ εδικαιούτο μικρής επιχορήγησης , με βάση την ήδη πλούσια δράση της. Δεν περίσσευαν άλλωστε χρήματα για αληθινούς εθελοντές , που πρόσφεραν πολλά και δε ζητούσαν τίποτα. Μην Κάνετε Όρεξη  μας είπαν έμμεσα. Πρέπει να ταΐσουμε τα ‘’δικά μας παιδιά ‘’.
Ου να μου χαθείτε θεομπαίχτες, αναίσθητοι , γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές . Μόνο και μόνο για να παρουσιάσετε στα αφεντικά της τρόικας αριθμούς με υπηρεσίες που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν,διαλύσατε ένα θεσμό χρήσιμο και απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε. Ποτάμι την ίδια ώρα οι ενισχύσεις προς τους αχόρταγους ‘’εθελοντές’’ της κονόμας . Ανάλγητοι ηγετίσκοι της κακιάς ώρας , που τώρα φτύνετε υποκριτικά εκεί που οι δικοί σας ‘’τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας’’ είχαν στήσει το ‘’μεγάλο φαγοπότι ‘’.
Με τον ένα να περιφέρει , δέκα χρόνια μετά ,τα ολέθρια εκσυγχρονιστικά του πειράματα κάτω από διαφόρους μανδύες . Τον άλλο να παραμένει σιωπηλός εδώ και πέντε χρόνια (αλήθεια δε συνέβη τίποτα σε αυτή τη χώρα;),περιμένοντας να κληθεί ως άλλος  Κιγκινάτος για να μας ξανασώσει . Τον έτερο μοιραίο άνθρωπο που παραδίδει μαθήματα για το ‘’πώς σώζεται μια χώρα’’ έναντι παχυλής αμοιβής , να ισχυρίζεται ότι αυτός έβαλε τάξη στις Μ.Κ.Ο, κάτι που μόνο ως ωραίο ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί .Και τελευταίο , τον άξιο συνεχιστή του έργου τους που μίσησε και λάτρεψε ταυτόχρονα, όσο κάνεις άλλος, το μνημόνιο (αυτά τα ακραία πάθη μόνο στους μεγάλους έρωτες τα συναντάς) να απειλεί να τους βγάλει όλους στη σέντρα. ’’Γκολ εμείς , σέντρα εσείς’’ , που λένε και οι ποδοσφαιρόφιλοι.
Εντωμεταξύ οι τρεις δυναστείες της ‘’Κληρονομικής μας Δημοκρατίας’’ συνεχίζουν να καλλιεργούν το έδαφος , αναπτύσσοντας νέους κλώνους. Μετά τα παιδιά, τα αδέρφια, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς , το φυτώριο τους ετοιμάζει ‘’παίχτες’’ τρίτης γενιάς.
Τι να νιώθουν και τι να σκέπτονται άραγε χιλιάδες πολίτες που συντρίβονται από τις μνημονιακές επιλογές τους , όταν βλέπουν τα  Μικρόνοα Κυβερνητικά Οράματά τους να εξελίσσονται σε δικό τους εφιάλτη ; Ότι ‘’ήγγικεν η ώρα’’ να καθαρίσει η ‘’κόπρος του Αυγεία’’ όχι μέσω κάποιου μυθικού Ηρακλή ή άλλου επίδοξου σωτήρα, αλλά με τη δική τους ουσιαστική συμμετοχή , την ενότητα και τον αγώνα , στη βάση και με σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος, και κυρίως των πιο αδύναμων και πληγέντων στρωμάτων του λαού.
Φύτεψε και συ μια Μ.Κ.Ο του έλεγαν χρόνια. Εμείς είμαστε εδώ για σένα και συ για μας. Και αν τυχόν χαλάσει η σούπα , έχουμε λύσεις ΔυΝαΤές. Τη θεωρία του πα-ΣΟΚ , τη Νέα Δημοκοπία σε χρώμα σόι-μπλε. Αν χρειαστεί κανένα Χρυσό Αυγό ή στην ανάγκη  θα αναφωνήσουμε Παγκαλιστί ‘’Ολι ρε(ν) μαζί τα φάγαμε ‘’.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: