επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Όλες οι γκραβούρες των Περιηγητών με ένα κλικ, από το ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Όλες οι γκραβούρες των Περιηγητών με ένα κλικ

 Οι παρακάτω γκραβούρες είναι από την ιστοθέση  http://el.travelogues.gr/ και αφορούν τις αρχαιότητες στις Θεσπιές.





Στην ιστοσελίδα Travelogues (www.travelogues.gr) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο ο Κόσμος των Περιηγητών,  ένα πρωτοποριακό έργο του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη».
 
Στην ιστοσελίδα αυτή προβάλλεται σημαντικό εικονογραφικό υλικό, το οποίο περιέχεται στις εκδόσεις των περιηγητών από τον 15ο ώς και τον 19ο αιώνα. Τα βιβλία αυτά αναπαριστούν και περιγράφουν ποικίλα εικαστικά θέματα: μνημεία της αρχαιότητας, σύγχρονες εικόνες των πόλεων, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων της κάθε εθνοτικής ομάδας, όπως σκηνές καθημερινής ζωής, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιανατολικής Ευρώπης. 
 
Για τη μελέτη, αποδελτίωση, τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση αυτού του τεράστιου σε όγκο υλικού (περισσότερες από 6.000 εκδόσεις και πάνω από 15.000 χαρακτικά) εργάστηκε πολυπληθής επιστημονική ομάδα, με σκοπό να προσφέρει στον χρήστη κάθε δυνατή πληροφορία. Η κατηγοριοποίηση του υλικού σε περισσότερες από 4.500 θεματικές ενότητες, δίνει τη δυνατότητα τόσο σε επιστήμονες/ερευνητές, όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο, να βρει τις κατάλληλες απαντήσεις στα όποια ερωτήματά του.
 
Η ιστοσελίδα Travelogues είναι δυναμική: αφενός θα εμπλουτίζεται περιοδικά με νεότερο επεξεργασμένο υλικό και αφετέρου θα λαμβάνει υπ’ όψιν παρατηρήσεις και προτάσεις των χρηστών για βελτιώσεις και διορθώσεις.
 
Η ιστοσελίδα Travelogues προσφέρεται ήδη στο διαδίκτυο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και από τον Μάιο του 2014 και στην τουρκική

ΠΗΓΗ:  http://laskaridou.gr/index.php
           http://el.travelogues.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: