επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Future Library:Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες

Future Library:Οι αντίθετοι κόσμοι  συναντιούνται στις βιβλιοθήκες
Το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, που στο Φαληρικό Δέλτα, δημιουργεί την νέα ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ,την ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ & το ΠΑΡΚΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, δηλαδή το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, με στόχο να κάνει τις βιβλιοθήκες ένα ζωντανό οργανισμό, όπου με διαρκείς δράσεις, θα γίνουν κυψέλες καινοτομίας, και δημιουργίας, υλοποιεί το πρόγραμμα, Future Library, με στόχο να ενώσει όλες τις δημόσιες βιβλιοθήκες αλλά και να εκπαιδεύσει τον κόσμο και το προσωπικό τους, στον νέο ρόλο τους.
Οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Θήβας και της Λιβαδειάς, παίρνουν μέρος μαζί με άλλες 140 βιβλιοθήκες και αυτές στο πρόγραμμα που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά.





Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 
 Οι αντίθετοι κόσμοι  συναντιούνται στις βιβλιοθήκες

Γίγαντες και νάνοι…

… μυρμήγκια και τζίτζικες, φως και σκοτάδι, μέρα και νύχτα, γενναίοι και δειλοί, πλούσιοι και φτωχοί, πεντάμορφες και τέρατα, δυνατοί και αδύναμοι. Είναι όλοι ήρωες βιβλίων, κάτοικοι της κάθε βιβλιοθήκης. Τα βράδια συνηθίζουν να βγαίνουν από τις σελίδες, να κάθονται στα ράφια και να συζητάνε για τους κόσμους που ζουν.

Ο Τζακ περιγράφει το γίγαντα που συνάντησε, ο Κοντορεβιθούλης συμφωνεί μαζί του. Ο Τζίτζικας δικαιολογεί την αγάπη του για το χαλαρό καλοκαίρι και προσπαθεί να πείσει τα μυρμήγκια να κάνουν ένα διάλειμμα από το ασταμάτητο πήγαινε – έλα. Γενναίοι που δε φοβούνται το σκοτάδι ακούνε τις ιστορίες των δειλών, αυτών που δεν τολμούν ποτέ, αυτών που δεν τα κατάφεραν με τα δύσκολα αινίγματα της πεντάμορφης του κόσμου και χάθηκαν. Αυτών που είναι απλώς μια λέξη μέσα στην ιστορία.

Αυτό το καλοκαίρι οι καλοκαιρινές αναγνώσεις των παιδιών θα τους ζωντανέψουν. Οι κόσμοι τους θα μας φιλοξενήσουν τις ζεστές ώρες της ημέρας και θα μας δροσίσουν, στο τελευταίο φως πριν να έρθει το σκοτάδι της νύχτας.

Γιατί το καλοκαίρι ο καθένας μας μπορεί να σκεφτεί ανάποδα, να σκεφτεί το αντίθετο: να πρέπει να ξυπνήσεις και να αποφασίσεις να ξανακοιμηθείς, να ονειρεύεσαι να πας της θάλασσα και την τελευταία στιγμή να ξεκινήσεις για το βουνό. Γιατί το καλοκαίρι στις βιβλιοθήκες ο κόσμος γίνεται τεράστιος μέσα στις άπειρες δυνατότητές του και τις αντιθέσεις του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: