επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Χαιρετισμός του Δημάρχου μας, κ. Γεώργιου Ντασιώτη, για τους 700 Θεσπιείς, ώς ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Χαιρετισμός Του Δημάρχου Αλιάρτου –Θεσπιέων κου Ντασιώτη Γεωργίου στην «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού του OHE για την Οικονομική και Κοινωνική ανάπτυξη »
5 Δεκεμβρίου 2014
Αμφιθέατρο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Τ.Κ 101 91, Παπάγου



Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι,
Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου απευθύνατε, να συμμετάσχω στην αποψινή εκδήλωση και σας συγχαίρω για τις προσπάθειες, προώθησης του Εθελοντισμού.
Αποτελεί εδραιωμένη αντίληψη πλέον, την οποία με ιδιαίτερο ζήλο την προωθώ και εγώ, πως ο εθελοντισμός αποτελεί το κλειδί για την ανάκαμψη στην κοινωνία των αξιών που θέλουμε. Αυτό συμβαίνει, γιατί η διαδικασία της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο διαμορφώνει χαρακτήρες και αναδεικνύει ιδιαίτερα τις αξίες που εν πολλοίς έχουμε εγκαταλείψει.
Κατά την άποψή μου η κρίση που διερχόμαστε, είναι κυρίως κρίση αξιών και αυτές πρέπει να ξαναβρούμε για να επανέλθουμε.
Ο εθελοντισμός καλύπτει τα κενά που οι θεσμοί δεν φροντίζουν. Δίνει λύσεις σε μικρά ή μεγάλα προβλήματα, συμβάλλει δραστικά στην κοινωνική συνοχή και συνδέει τις κοινωνικές ομάδες. Όλα αυτά είναι σημαντικά και σπουδαία. Το σπουδαιότερο όμως είναι η ικανοποίηση που δέχεται ο εθελοντής όταν βλέπει το αποτέλεσμα των πράξεών του.
Έχω την τιμή να βρίσκονται γύρω μου αρκετοί άνθρωποι με αυτά τα ιδανικά.
Με αυτούς, τα τέσσερα χρόνια της προηγούμενης Θητείας μου, ως Δήμαρχος, δημιουργήσαμε σπουδαία πράγματα, τα οποία τα συνεχίζουμε και σε τούτη. Αναφέρω ενδεικτικά το κοινωνικό παντοπωλείο που ενισχύει συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα, το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο, που είναι σημαντικό γεγονός στην ευρύτερη περιοχή ,ή την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης, που έχει βοηθήσει σημαντικά στην πολιτική προστασία του Δήμου.
Θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες αντίστοιχες δράσεις. Σήμερα μάλιστα με συνοδεύουν εδώ τέτοιοι άνθρωποι, που με απαράμιλλη αυταπάρνηση προσφέρουν τα πάντα στο κοινωνικό σύνολο. Όμως δεν θα το ήθελαν να πω περισσότερα για αυτούς, γιατί ακριβώς το γνώρισμα του εθελοντή είναι η προβολή της πράξης και όχι του προσώπου.
Κυρίες και κύριοι,
Εκπροσωπώ Τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων που, όπως αναφέρεται και στο θέμα της εισήγησης που ακολουθεί, συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός και άνθρωποι που γεννήθηκαν στα χώματά του, τον συνδέουν με «Το αρχέτυπο του εθελοντισμού».
Μας συγκλονίζει το γεγονός, ότι πατάμε την ίδια γη με κείνους τους ανθρώπους και αντικρίζουμε τον ίδιο ορίζοντα που και εκείνοι έβλεπαν. Μας τιμά όμως περισσότερο και μας κάνει περήφανους, πως μια αιώνια αξία, αυτή του εθελοντισμού, συνδέεται με τον τόπο μας. Αυτό αποτελεί μια τεράστια περιουσία που μας άφησαν οι 700 ήρωες και εμείς έχουμε χρέος να την διαχειριστούμε με την ίδια ανιδιοτέλεια που εκείνοι μας δίδαξαν.
Χαιρόμαστε γιατί και σεις είστε φορείς αυτών των ιδανικών και με τους ρόλους που ο καθένας έχει, αλλά και μέσω του συλλογικού σας φορέα, τα προβάλετε. Η παρακαταθήκη των 700 Θεσπιέων είναι ισχυρή, η συμβολή σας όμως στην εμπέδωσή της την καθιστά και χρήσιμη.
Σας ευχαριστώ πολύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: