επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Εύγε Κώστα!!! Βραβείο στον Λεονταρίτη Κωνσταντίνο Χ. Χατζή, από τον ΣΕΓΑΣ. Το βραβείο επέδωσε η Υπουργός Πολιτισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το Λεοντάρι αισθάνεται υπερήφανο για τον συγχωριανό μας, Κώστα Χ. Χατζή, που σηκώνει την Ελληνική Σημαία, ψηλά όπως τις αξίζει. 
Κώστα Εύγε!!!
 Βραβεύτηκε σήμερα από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ο Βοιωτός Κώστας Χατζής για την προβολή της χώρας μας.
Ο Κώστας Χατζής κατάγεται από το Λεοντάρι Βοιωτίας και μετέχει σε Μαραθωνίους δρόμους στο εξωτερικό, τερματίζοντας με την παραδοσιακή μας φουστανέλα και πάντα με την ελληνική σημαία στο χέρι του.

Ζει μόνιμα στην Ολλανδία όπου είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά (δύο αγόρια και μία κόρη) και στόχος του είναι να τερματίσουν μαζί και οι τρεις στο Καλλιμάρμαρο.
Βρέθηκε σήμερα στη χώρα μας με την ευκαιρία της απονομής των βραβείων του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στο Πολεμικό Μουσείο όπου βραβεύτηκαν Σύλλογοι, εθελοντές και πρόσωπα που βοήθησαν στην προβολή του μεγάλου αυτού αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού γεγονότος για τη χώρα μας.
 Η τελετή βράβευσης προσώπων, φορέων και ομαδικών κατηγοριών που μετείχαν με τον δικό τους τρόπο στον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό, έγινε σήμερα 14-1-2015, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, από τον ΣΕΓΑΣ. Παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη, του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, εκπροσώπων του Δήμου και της περιφέρειας, αλλά και ανθρώπων του αθλητισμού τιμήθηκαν άνθρωποι και φορείς που ξεχώρισαν στην 32η στάση της διοργάνωσης.
«Μπορούμε να χαιρόμαστε γιατί η 32η στάση ήταν μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Γιορτή ζωής που άξιζε να ζήσει ο καθένας. Η 32η στάση ήταν σημαντικό γεγονός για τον τουρισμό, την οικονομία και τη προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Στη διάρκεια του έγιναν σημαντικά ρεκόρ. Ρεκόρ συμμετοχών, διαδρομής, συμμετοχής εθελοντών. Για μας το σημαντικότερο ρεκόρ ήταν αυτό της αλληλεγγύης και της αγάπης, που προέκυψε από το κοινωνικό πρόγραμμα. Πρόγραμμα που απέδωσε μεγάλο ποσό, το οποίο θα πάει σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη. Αυτό είναι το ρεκόρ, που θέλουμε κάθε χρόνο να καταρρίπτουμε», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, στο χαιρετισμό του και συμπλήρωσε: «Όλα όσα έχουμε πετύχει είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού και συνεργασίας. Συνεργασίας με φορείς, συνεργάτες, χορηγούς. Την καλή συνεργασία θα την προασπίσουμε και θα την διευρύνουμε».

Από την πλευρά της η Υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη τόνισε: «Είναι χαρά μου, που βρίσκομαι μαζί σας. Είναι σημαντικό που κάθε χρόνο η διοργάνωση στηρίζεται από όλους τους φορείς. Από αυτή την προσπάθεια δε θα μπορούσε να λείπει το Υπουργείο και ο ΕΟΤ. Ο μαραθώνιος είναι για μας ένας τρόπος επέκτασης της τουριστικής περιόδου. Την προσπάθεια στήριξης του μαραθωνίου την ξεκίνησε ο προκάτοχος μου. Όταν ανέλαβα το υπουργείο έδωσα συνέχεια, γιατί θεώρησα πως είναι κάτι που αξίζει και έτσι πρέπει να γίνει και στο μέλλον».
Ο τεχνικός διευθυντής του Μαραθωνίου, Βαγγέλης Παπαποστόλου, ο οποίος είχε το ρόλο του παρουσιαστή, έκανε γνωστό πως από το κοινωνικό πρόγραμμα συγκεντρώθηκαν περίπου 500.000 ευρώ.

Μεταξύ αυτών που βραβεύθηκαν ήταν η ΟΠΑΠ ΑΕ για το κοινωνικό της έργο και την πρωτοβουλία «Διαδρομή προσφοράς», η εφημερίδα Τα Νέα για το ένθετο «Τρέχω», ο παλαιός πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων Νότης Παπούλιας για την συμμετοχή στον αγώνα παρέα με τους δύο γιούς του. Για τη σημαντική του πρωτοβουλία, βραβεύθηκε οσύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου-Γυμνασίου Αυλώνα, που συγκέντρωσε ρουχισμού των δρομέων και τον παρέδωσε στους ανηλίκους των φυλακών Αυλώνα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Νίκος Γούλας παρέδωσε το ποσό των 42.000 ευρώ, που συγκεντρώθηκε από τους δρομείς συλλόγου υγείας για κοινωνικούς σκοπούς.
Η ομοσπονδία τίμησε και αθλητές ΑΜΕΑ, με προβλήματα όρασης, που μετείχαν στην 32η διοργάνωση.

Οι βραβεύσεις
*ΟΠΑΠ ΑΕ για την πρωτοβουλία «Διαδρομή προσφοράς» και το κοινωνικό της έργο.
*Κώστας Χατζής για το συμβολικό χαρακτήρα της συμμετοχής του στη διοργάνωση.

ΠΗΓΗ: http://www.segas.gr/index.php/el/news/1390-vraveythikan-prosopa-kai-foreis-tis-32is-stasis-tou-afthentikoy-marathoniou


 Η εφημερίδα μας είχε παρουσιάσει τον Λεονταρίτη Κώστα Χατζή και το έργο του, στο ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ τεύχος 22/13-10-2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: