επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Αγίου Φανουρίου στο Χαρμάτι!!!

Με μεγαλοπρέπεια έγινε ο εορτασμός του Αγίου Φανουρίου στο Χαρμάτι φέτος, με πλήθος πιστών αλλά και σε ένα χώρο που αναδιαμορφώθηκε με άριστο τρόπο, με πρωτοβουλία του Εκκλησιαστικού μας Συμβουλίου, σε συνεργασία με τους τοπικούς μας άρχοντες αλλά και με την βοήθεια πολλών ενοριτών. Πάνε 12 χρόνια που έγιναν τα θυρανοίξια (27-8-2003) στον Άγιο Φανούριο και ο εορτασμός του κατέστη ένα μεγάλο θρησκευτικό γεγονός για τηνευρύτερη περιοχή μας, με τους Φιλέορτους να συρρέουν στην χάρι του κάθε χρόνο από όλα τα γύρω χωριά.
Η ανθοστόλιστη εικόνα του Αγίου Φανουρίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι αφιέρωμα από το 1957 προς την Ενορία μας, από την αείμνηστη δασκάλας μας Σοφίας Λάμπρου. Λες και περίμενε το εκκλησάκι για να πάρει την θέση της, χαρακτηριστικά γράφει η εικόνα: «ΠΑΝΑΓΟΣ Χ. ΚΟΛΛΙΑΣ ΕΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΛΝΖ-ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΕΦΥΚΑ ΘΕΟΥ ΔΩΡΟΝ» και «ΑΦΙΕΡΩΣΙΣ  ΣΟΦΙΑΣ ΛΑΜΠΡΟΥ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΣΣΗΣ- ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑΝ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ Τ. 14    

Ο χώρος όπως διαμορφώθηκε για να τελεστούν οι ακολουθίες του εορτασμού.

 Η περιφορά της εικόνας του Αγίου γύρω από την βρύση του Χαρματίου.





 Τα παιδιά του κτήτορα του παρεκκλησίου του Αγίου Φανουρίου, Γεωργίου Ι. Χρήστου, Βενετία & Γιάννης, όπου κάθε χρόνο δίνουν το παρών στο εορτασμό του Αγίου.
 Ο κόσμος ξεπέρασε κάθε προσδοκία.




 Ο Δήμαρχός μας κ. Γεώργιος Ντασιώτης, με τον Αντιδήμαρχό μας & Φιλέορτο κ. Κωνσταντίνο Μαλέση και τον Πρόεδρο του Τ.Σ. κ. Δημήτριο Ζαφείρη που με την παρουσία τους λάμπρυναν την Γιορτή μας, αλλά και βοήθησαν τα μέγιστα για την διαμόρφωση του χώρου, σε αγαστή συνεργασία με το Εκκλησιαστικό μας Συμβούλιο. Διακρίνονται και οι ενορίτες μας, Βασιλική Βουδούρη, Παρασκευάς Βουδούρης και Κωνσταντίνος Κατζέλης


 Μετά την περιφορά ακολούθησε ο Αγιασμός της ομάδας μας, του Α.Σ.Λ., παρουσία του Προέδρου του ΑΣΛ κ. Δημήτριου Βρακά, του Προπονητή κ. Νικόλαου Γρίλλια, του ΔΣ & όλων των ποδοσφαιριστών. Ευχή μας ο Άγιος Φανούριος, να φανερώνει μόνο νίκες στον ΑΣΛ!!!





ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ:
http://ierosnaosprofhtouhliouleontariou.blogspot.gr/2015/08/blog-post_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: