επικαιροτητα

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ετικέτες

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Μεγάλη Λατρευτική Σύναξη στο εκκλησάκι του παλιού Προφήτη Ηλία, για την Λειτουργία των Αγίων Αποστόλων!!!


                               «Απόστολοι του Θεού πρεσβεύετε υπέρ υμών»

    Μέσα σε Πανηγυρικό κλίμα, βαθιάς κατανύξεως τελέστηκε ο Εσπερινός και η Θεια Λειτουργία στο Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία (Παλαιό Νεκροταφείο) για την Εορτή των Αγίων και Πρωτοκορυφαίων (12) Αποστόλων, σήμερα Τρίτη 30-6-2015.
   Πλήθος κόσμου παρευρέθη στις Λατρευτικές μας εκδηλώσεις χθες και σήμερα για να τιμήσει τους Αγίους Αποστόλους...
  Στην Ομιλία του Πατρός Κωνσταντίνου είπε για αυτούς τους Αγίους Αποστόλους οι οποίοι είχαν καλλιεργηθεί τόσο πολύ πνευματικά.
  Στο τέλος της ομιλίας του, ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ όλους όσους βοήθησαν, δουλεύοντας σκληρά στην ανέγερση και στον καλλωπισμό του Ναού προσφέροντας την προσωπική τους εργασία, είτε με κάποιο χρηματικό ποσό.
   Ο Ιερέας ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας πρώτα από όλους τον «Αρχιμάστορα» Γεώργιο Χαροκόπο διότι ήταν ο άνθρωπος ο οποίος αγάπησε το Εκκλησάκι και δούλεψε και θα δουλεύει όσο μπορεί, όπως αυτός μας μαρτυρεί.
  Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, ευχαριστεί, όλους όσους βοήθησαν την ανακαίνιση του Παλιού Προφήτη Ηλία.  Τον μακαριστό ενορίτη μας, Παναγιώτη Φίλωνα Δημητρίου, ο οποίος και ξεκίνησε πρώτος το έργο, χρηματοδοτώντας την ανακεράμωση Ναού, σώζοντας ουσιαστικά τον Ναό από την κατάρρευση, αλλά και τα αδέλφια του που συνέχισαν το έργο στην μνήμη του, με την αγορά όλων των ιερών σκευών του Ναού, που χρειάστηκαν για να γίνει λειτουργικός. Επίσης ευχαριστεί τους Ιεροπαίδες, τα αδέρφια Κόλλια που βοήθησαν ενεργά τις εργασίες που έγιναν γύρω από τον Περίβολο του Ι. Ναού, τον Λούκα Χρήστου όπου και αυτός στον ελεύθερο του χρόνο βοηθούσε αποτελεσματικά, τον Χρήστο Κόλλια  για τον εξωτερικό φωτισμό του Ναού, τις γυναίκες της Ενορίας που ανέλαβαν ειδικά τον καθαρισμό του Ναού και πρόσφεραν τα βαρύτιμα υφάσματα για να φτιαχτούν τα καλύμματα και βέβαια όλους τους ενορίτες μας που με τον οβολό τους βοήθησαν το έργο του εξωραϊσμού του Παλιού Προφήτη Ηλία. Πρέπει να σημειώσουμε ότι πολύ προσωπική εργασία προσέφεραν και οι Άγιοι Επίτροποι της Ενορίας μας
    Αλλά και εμείς πρέπει να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ τον Ιερέα μας για τον λόγο οτι έκανε ένα πολύ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ το οποίο θα μείνει "ΚΕΙΜΉΛΙΟ" στο Χωριό μας και θα είναι ένας χώρος Προσευχής και ηρεμίας αλλά όχι μόνο.
   Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ Πατέρα Κωνσταντίνε! ! !
  Με την ευχή του π. Κωνσταντίνου μπορούν να γίνονται όλα τα Μυστήρια (Γάμος, Βάπτιση) και Ιδιωτικές Θείες Λειτουργίες ή Απογευματινός Ακολουθίες κατόπιν ενημερώσεως.Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Λειτουργία των Αγίων Αποστόλων στον Παλαιό Προφήτη Ηλία.

Λειτουργία των Αγίων Αποστόλων
 στον Παλαιό Προφήτη Ηλία.


TΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΗΝΟΣ (30-6-2015) 
ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ
 ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
 (ΠΑΛΑΙΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 29-6-2015:
6:30 MM. ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ.

ΤΡΙΤΗ 30-6-2015:
7:30 ΠΜ. ΟΡΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ.
8:30 ΠΜ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΕΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟΥ ΚΥΡΗΓΜΑΤΟΣ.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ πρωτοπορεί!!! Συμμετείχε στην αδελφοποίηση σχολείων που στεγάζονται σε ιστορικά κτίρια!!!

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ πρωτοπορεί!!! Συμμετείχε στην αδελφοποίηση σχολείων που στεγάζονται σε ιστορικά κτίρια!!!
<< Ερευνητική Πρωτοβουλία : Αρχιτεκτονική για παιδιά >>
 Οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης έλαβαν μέρος στο ερευνητικό πρόγραμμα << Αρχιτεκτονική για παιδιά >>. Το πρόγραμμα αυτό  είχε διάρκεια περίπου 3 μήνες. Σκοπός του ήταν να αναδειχθούν οι ανάγκες και οι αντιλήψεις των μαθητών για το σχολικό περιβάλλον, καθώς και να εντοπίσουν τα μέρη της σχολικής μονάδας, τα οποία τους ευχαριστούν, αλλά και εκείνα που επιθυμούν να αλλάξουν.

  Οι μαθητές αφού συμπλήρωσαν αρχικά ένα ερωτηματολόγιο, στη συνέχεια έλαβαν από κοινού απόφαση για τον χώρο του σχολείου που επιθυμούσαν να διαμορφώσουν. Τις ιδέες τους τις αποτύπωσαν σε ζωγραφιές και κολάζ και ύστερα σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς τις υλοποίησαν (κατασκευή επιδαπέδιου παιχνιδιού στο προαύλιο, ζωγραφιές και συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου).


  Τέλος όλες τις εργασίες των μαθητών τις παρουσιάσαμε στην ημερίδα <Λαλούν Σύμβολο>>, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο της Αράχωβας στις 13/06/2015.
Για την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ευχαριστούν θερμά την τοπική Εφ. ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ, η οποία διέθεσε από το πλούσιο αρχείο της, φωτογραφικό υλικό και αρχείο από τη θεμελίωση του σχολείου έως σήμερα.
     
Οι εκπαιδευτικοί

 Σολωμού Αικατερίνη
Παπαλουκά Βασιλική


 Η λαμπρή εκπαιδευτικός κ. Βασιλική Παπαλουκά, παρουσιάζει στην Αράχωβα το υλικό από την εργασία " Ερευνητική Πρωτοβουλία : Αρχιτεκτονική για παιδιά" που είχε σαν αποτέλεσμα να μεταμορφώσει την αισθητική του Δημοτικού μας, όπως βλέπουμε και στις εικόνες. Εύγε στην δασκάλα μας, κ. Βασιλική Παπαλουκά, αλλά και στη Δντρια του Σχολείου κ. Κατερίνα Σολωμού, για το πλούσιο έργο τους.  Εφ. "ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ"
    Στην φωτογραφία διακρίνεται και η Σχολική μας Σύμβουλος κ. Άννα Ζουγανέλη, που στέκεται δίπλα στο σχολείο μας, και εμπνέει δασκάλους και μαθητές. 
   Συγχαρητήρια κ. Ζουγανέλη, και σας ευχαριστούμε για τη ανύστακτη αγάπη που έχετε προς το σχολείο μας!!! Εφ. "ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ"
  

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

∆ηµιουργία Κοινωνικού Ιατρείου στο ∆ήµο Αλιάρτου – Θεσπιέων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Αλίαρτος, 10 Ιουνίου 2015
∆ΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ
 Γραφείο ∆ηµάρχου

∆ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ 

∆ηµιουργία Κοινωνικού Ιατρείου 
στο ∆ήµο Αλιάρτου – Θεσπιέων

 Μετά την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου, το έτος 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων ομόφωνα αποφάσισε την δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου στην πόλη της Αλιάρτου, αποδεχόμενο την αίτηση της ιατρού κας Λαδογιάννη Ευμορφίας-Μαρίας για παραχώρηση δημοτικού χώρου για τον σκοπό αυτό. Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φτώχειας, τη στήριξη των ευπαθών ομάδων και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, στηριζόμενοι στις αξίες του εθελοντισμού. Ο χώρος, ο οποίος θα στεγάσει το Κοινωνικό Ιατρείο, βρίσκεται στο κτίριο «Ριζόμυλος», δίπλα στο χώρο που στεγάζει την δομή «Βοήθεια στο Σπίτι». Ο Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς μετά από επιτόπιο έλεγχο, γνωμοδότησε θετικά για τη χορήγηση βεβαίωσης λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, αφού διαπιστώθηκε ότι πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διαχείριση της λίστας των πολιτών που θα εξετάζει η ιατρός θα γίνεται από την επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η οποία έχει σαφή εικόνα της κατάστασης των εξυπηρετουμένων. Στα πλαίσια της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου θα λειτουργεί και Κοινωνικό Φαρμακείο με ευθύνη της ιατρού σύμφωνα με τη δεοντολογία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
1) Άννα Φωτιάδου – Κοινωνικό Παντοπωλείο, τηλ.6987176250
 2) Ελένη Ζαχαρούλα – Κοινωνική Λειτουργός της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι», τηλ.2268024084 - 6981702294 
3) Οδυσσέας Καρβούνης – ΔΗΚΕΑΛ, τηλ.2268024084

               Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ 
   ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

Συνεχίζονται οι ομιλίες στο ΛΑΪΚΌ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

 «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
  ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ

                ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

      ΔΗΜΟΣ                                          ETAIΡΕΙΑ
ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ                ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ       
    (συνεργασία με το Κοινόν των Βοιωτών)   

     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                 ΟΜΙΛΙΑ

«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ      
 ΜΕ  ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ »

                  ΟΜΙΛΗΤΗΣ

                                           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑΤΣΙΟΣ

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ.
 στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων,
 θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός και ειδικός παιδαγωγός κ. Δημήτριος Νατσιός
με το σημαντικό και σύγχρονο θέμα και πρόβλημα:

« ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ 
ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ      ΜΕ  ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ »
Επειδή το θέμα ενδιαφέρει όλους, γονείς και μη, 
ελπίζουμε στην προσέλευση σας.

                        Με τιμή

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων 
 Γεώργιος Ντασιώτης      
Ο Πρόεδ. της Ετ. Βοιωτ. Μελ.
   Νικόλαος Κόλλιας

                                                  
Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: κ. Κων/να Σταθακοπούλου - Χατζή 
τηλ 2262065463 & 6979244836
Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων:  κ. Σταυρούλα Τσιώλη  
τηλ 6976728560
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών κ. Κατερίνα Κωνσταντέλλου
 τηλ. 6947571087

Κοινόν των Βοιωτών: κ. Οδυσσέα  Καρβούνη  
τηλ 6984316411

Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ανοίγει τις πόρτες του!!!


Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Μια βραδιά που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ήταν η βραδιά στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της κ. Κων/νας Σταθακοπούλου!!!


Μια βραδιά που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ήταν η χθεσινοβραδινή βραδιά, Κυριακή 7-6-2015, μέσα στο θαυμάσιο Καφε-Όασις, στο Ζάπειο, στην παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της κ. Κων/νας Σταθακοπούλου!!! Και ενώ η φύση έμπαινε μέσα στην αίθουσα από την τζαμαρία, έπλεκε με τις λέξεις από τα ποιήματα που απήγγειλαν οι παρουσιαστές, ένα πέπλο από συναισθήματα που μας αγκάλιαζε όλους και μας ταξίδευε σε κόσμους μαγικούς... 


 Xτες Κυριακή 7-6-2015, στην Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής “Μια Θάλασσα Λόγια Ανείπωτα”, εκδόσεις Άλλωστε, της κ. Κωνσταντίνας Σταθακοπούλου στο OASIS στο Ζάππειο, όλα πήγαν θαυμάσια, οι παρουσιαστές του βιβλίου υπέροχοι, οι θαυμαστές και φίλοι της ποιήτριας που προσήλθαν πολλοί και τα ποιήματα που απήγγειλα τουλάχιστον για εμένα συνταραχτικά. Ευχαριστώ την κ.Σταθακοπούλου και τις εκδόσεις Άλλωστε για την υπέροχη βραδιά και εμπειρία…   ΧΡΥΣΑ ΒΕΛΗΣΣΑΡΙΟΥ


Λεονταρίτισσες με την συλλογή ανά χείρας στην παρουσίαση.

 καλησπέρα σας,
δεν υπάρχουν λόγια....
μια βραδιά που ξεπέρασε κάθε προσδοκία...
αγάπη...αγάπη... αγάπη...
εκροή και εισροή αγάπης από παντού....
ευχαριστώ απ' την ψυχή μου τους κύριους συντελεστές της χθεσινής ευτυχίας, Απόστολος Αντωνάκης, Christina Savvani, Άννα Στεφανοπούλου, τον υπέροχο Άνθρωπο και Δάσκαλο κ. Λαοκράτη Βάσση που με τίμησε με τα λόγια του, την κα Χρύσα Βελησσαρίου που ήρθε απ' τη Λάρισα ειδικά για να απαγγείλει στη γιορτή μου και όλους τους Φίλους καρδιάς που με τίμησαν με την παρουσία τους !!
Να είστε όλοι καλά και σε χαρές να ανταμώνουμε !!!
~ Κωνσταντίνα Σταθακοπούλου ~


 Ο κ. Απόστολος Αντωνάκης, με ζεστά λόγια μιλά για την ποιητική συλλογή της Κωνσταντίνας Σταθακοπούλου.Επίσης μίλησε η Άννα Στεφανοπούλου, Μουσική παραγωγός.

....τον υπέροχο Άνθρωπο και Δάσκαλο κ. Λαοκράτη Βάσση που με τίμησε με τα λόγια του....
..... την κα Χρύσα Βελησσαρίου που ήρθε απ' τη Λάρισα ειδικά για να απαγγείλει στη γιορτή μου.......

 Πολλοί Λεονταρίτες τίμησαν με την παρουσία τους την βραδιά της Κωνσταντίνας.


 Η ποιήτρια υπογράφει την συλλογή της.


 Σε όλους η Κωνσταντίνα χάρισε ένα πουγκί με πολλά ευχαριστώ και καραμέλες.

Καλή επιτυχία Κωνσταντίνα!!!