επικαιροτητα

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ετικέτες

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Η Μάνα Αγρότισσα στον Αλίαρτο

Η Μάνα Αγρότισσα στον ΑλίαρτοΤην Κυριακή 29 Νοεμβρίου το μεσημέρι,έγιναν τα αποκαλυπτήρια της ξυλόγλυπτης δημιουργίας-αγάλματος του καλλιτέχνη Σπύρου Ντασιώτη. Το έργο αναπαριστά την Μάνα Αγρότισσα.

Ο καλλιτέχνης είπε για το γλυπτό του στο fc:

Spyridon Dasiotis Νομίζω ότι είναι το πιο εμβλυματικό πρόσωπο της περιοχής μας ,και επιτρέψτε μου να πώ ότι το δημιούργησα με όλη μου την αγάπη για όλες αυτές τις ηρωικές μορφές του Δ. Αλιάρτου - Θεσπιέων !!!!!!!!

Η εκδήλωση έγινε στην είσοδο του Οργανισμού Κωπαίδος.Συνδιοργανωτές ήταν ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλιάρτου και Το Κοινόν των Βοιωτών.
Μετά την εξαιρετική δημιουργία του «Το Πάρκο των Ψυχών»στην Πάρνηθα, ο Σπύρος Ντασιώτης φιλοτέχνησε την «Μάνα Αγρότισσα».Μία εμβληματική μορφή της αγροτικής ζωής,σύμβολο επιβίωσης και αγώνα,για την ευρύτερη περιοχή του Κωπαιδικού πεδίου.Με επιτυχία το αφιέρωμα στο Αρχαίο Δράμα στη Θήβα

Με επιτυχία το αφιέρωμα στο Αρχαίο Δράμα στη ΘήβαΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο αφιέρωμα στο Αρχαίο Δράμα στην πόλη της Θήβας, εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων με τον Δημοτικό Οργανισμό και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση σε συνεργασία με το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας “ΛΑΪΟΣ”, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

"ΧΡΙΣΤΟΣ-ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ", ομιλία από τον κ. Φιλόλαο Δημητρίου, την Κυριακή 29-11-2015, στο Ενοριακό μας Πνευματικό Κέντρο

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29-11-2015 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ 
ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:


"ΧΡΙΣΤΟΣ-ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ"


ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΦΙΛΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ)
Η ΟΜΙΛΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΠΗΓΗ:
http://ierosnaosprofhtouhliouleontariou.blogspot.gr/2015/11/blog-post_26.html


Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Aποκαλυπτήρια ξυλόγλυπτης δημιουργίας, στην Αλίαρτο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΟ Περιβαλλοντικός Σύλλογος και "Το Κοινόν των Βοιωτών" σας προσκαλούν:
Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ.
στα αποκαλυπτήρια της ξυλόγλυπτης δημιουργίας – αγάλματος, του καλλιτέχνη Σπύρου Ντασιώτη, που αναπαριστά την Μάνα Αγρότισσα. Μία εμβληματική μορφή της αγροτικής ζωής, σύμβολο επιβίωσης και αγώνα για την ευρύτερη περιοχή του Κωπαϊδικού Πεδίου. Η εκδήλωση θα γίνει αριστερά της εισόδου του Οργανισμού Κωπαϊδος. Η παρουσία σας θα τιμήσει την Μάνα Αγρότισσα.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλιάρτου

"Το Κοινόν των Βοιωτών"

Νέο κρεοπωλείο, το "Ξυδώνας Butcher shop - Meat farm" , στην ΘήβαΟμιλία για την ¨Σωστή διαχείρηση της συμπεριφοράς των παιδιών.." στις Θεσπιές.


Ομιλία για την «Πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού», από την κ. Νατάσα Καραμανλή στο Μαυρομμάτι.

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα
«Πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού»
Πολιτιστικός-Χορευτικός Σύλλογος Μαυρομματίου
Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ομιλίτριες:
Ελένη Λυκάκη-Καρατζά
Ειδική Ακτινοδαγνώστρια μαστού

Νατάσα Παζαίτη
Ειδική Χειρούργος μαστού


ΤΙΤΛΟΙ ΟΜΙΛΙΑΣ
1. Ομιλία Κα Ελένη Λυκάκη-Καρατζά
«Η συμβολή της ακτινοδιαγνωστικής στην διάγνωση και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού»
2. Ομιλία Κα Νατάσα Παζαίτη
«Η σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού-Παράγοντες κινδύνου-Αντιμετώπιση-Ο ρόλος του Χειρουργού»

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015
Ώρα:19:00

Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

ΟΧΙ ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

ΨΗΦΙΣΜΑ

                            Του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
      
    
Στην Αλίαρτο σήμερα την 25η Νοεμβρίου 2015  το Δημοτικό Συμβούλιο στην 17η συνεδρίασή του, ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα.


     Με πρόσφατο νόμο, επιβλήθηκε Ε.Φ.Κ (ειδικός φόρος κατανάλωσης), στο κρασί 0,20 € ανά λίτρο.


     Το κρασί είναι προϊόν λαϊκής κατανάλωσης , περίπου το 90% της συνολικής εγχώριας παραγόμενης ποσότητας κρασιού καταναλώνεται στη χώρα μας.
     Το κρασί έχει συνδεθεί διαχρονικά με την πολιτιστική παράδοση, τις χαρές, τις λύπες της καθημερινής ζωής.
      Υπολογίζεται ότι η τιμή του κρασιού που διακινείται σε ασκούς –είναι η μεγάλη ποσότητα-   και καταναλώνεται από τα μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας, θα αυξηθεί κατά 50-60%.
     Γεννάται  ένα σημαντικό ερώτημα.
     Ποιος θα απορροφήσει την τόσο σημαντική αύξηση στην τιμή του κρασιού;
     Εκτιμάται ότι ο αμπελουργός θα υποστεί τις συνέπειες με σημαντική μείωση στην τιμή του κρασοστάφυλου, με ότι αυτό σημαίνει για τη συνέχιση ή μη της αμπελοκαλλιέργειας.      
     Σήμερα ο αμπελουργός πληρώνεται  0,25€/χλ.μο το κρασοστάφυλο και αφού έχουν περάσει μήνες από την πώληση του προϊόντος. 
     Η πολιτική αυτή οδηγεί την αμπελοκαλλιέργεια και 200.000 οικογένειες αμπελουργών στην καταστροφή.
      Στη σημερινή αρνητική οικονομική και κοινωνική συγκυρία (κρίση) φορολογώντας το κρασί, αμπελουργοί, μικροί οινοποιοί, εργαζόμενοι στον κλάδο, αφανίζονται.
      Ως Δήμος, έχοντας στην περιοχή μας πολλούς αμπελουργούς και μικρές επιχειρήσεις οινοπαραγωγής, αλλά και την παρακαταθήκη των ιστορικών αμπελώνων της Άσκρης που είναι παραγωγικοί από τα χρόνια του Ησιόδου:
ΖΗΤΑΜΕ

                    για τους λόγους αυτούς την άμεση ακύρωση του σχετικού νόμου. 

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Σπύρος Μεϊδάνης - Όλα θα περάσουν 2015

Ένα γνήσιο λαϊκό τραγούδι από δικούς μας ανθρώπους!!!
Μπράβο τους και καλοτάξιδο!!!Δρομολογήθηκε η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στην Αλίαρτο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
  
Θέμα: Δρομολογήθηκε η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στην 
             Αλίαρτο
       Παρουσιάστηκε στις 18-11-2015 στη Λαμία, από την φυσική και πολιτική ηγεσία, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας.
       Η παρουσίαση έγινε από τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή  υποστράτηγο κο Αποστολόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Δημ.Τάξης κο Αναγνωστάκη, παρουσία ανώτατων αξιωματικών του Σώματος, Βουλευτών, Δημάρχων και εκπροσώπων φορέων.
       Η προσπάθεια της ηγεσίας κινείται προς την κατεύθυνση της αναδιάταξης των δυνάμεων, προκειμένου να υπάρξουν αποτελεσματικές υπηρεσίες προς τον πολίτη.
       Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο καταργούνται ή συγχωνεύονται Αστυνομικά Τμήματα και Αστυνομικοί Σταθμοί, ενώ ιδρύονται εκεί που ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας το κρίνει αναγκαίο.
       Στα πλαίσια αυτά η Δημοτική Αρχή, εδώ και αρκετούς μήνες σε επανειλημμένες συναντήσεις με τους αρμόδιους έθεσε το αίτημα της ίδρυσης του Α.Τ. Αλιάρτου – Θεσπιέων, εξηγώντας τους λόγους που το καθιστούν αναγκαίο για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής. Την ίδια τοποθέτηση έκανε ο  Δήμαρχος κο Ντασιώτης Γεώργιος και κατά την παρουσίαση του σχεδίου, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών
      Η φυσική και Πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, κατανόησε  την αναγκαιότητα  του Αστυνομικού Τμήματος στην Αλίαρτο και στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Σώματος που παρουσιάστηκε στις 18-11-2015 στη Λαμία, περιλαμβάνεται η ίδρυσή του.
      Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κο Αναγνωστάκη Δημήτριο, το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα είναι νόμος του κράτους έως το τέλος Δεκεμβρίου.
Ο Δήμαρχος

Ντασιώτης Γεώργιος 

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Επείγουσα ανακοίνωση, για διακοπή νερού αύριο 18-11-2015

Ε Π Ε Ι Γ Ο Υ Σ Α    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, την Τετάρτη 18-11-2015 και ώρα 8.00 πμ έως 15 μμ θα γίνει διακοπή ρεύματος λόγω ΕΡΓΑΣΙΩΝ στο δίκτυο της, στην περιοχή ΜΑΖΙΟΥ και ΑΛΙΑΡΤΟΥ.
Λόγω της διακοπής ενημερώνουμε τους κατοίκους Μαζίου, Αλιάρτου, Άσκρης, Νεοχωρίου, Θεσπιών, Λεονταρίου και Μαυροματίου πως θα υπάρξει και δυσλειτουργία στην παροχή του νερού ύδρευσης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Ομιλία Γ. Πανούση, στο Ε.Λ.Π. Αλιάρτου

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου  2015  ώρα 6.00 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (κεντρική Πλατεία Αλιάρτου) σας προσκαλούμε στην ομιλία με θέμα:

«ΜΟΡΦΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

ΟΜΙΛΗΤΗΣ
Γιάννης  Πανούσηςκαθηγητής Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, π. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ 2262065463
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών κ. Κατερίνα Κωνσταντέλλου τηλ. 6947571087
Κοινόν των Βοιωτών: κ. Οδυσσέα  Καρβούνη  τηλ 6984316411


Οι περί δικαιοσύνης αντιλήψεις του Ησιόδου!!!


Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

5η Αγωνιστική του Α.Σ.Λ.


Να μην κλείσει το "Αστυνομικό Τμήμα" Βαγίων

ΠΡΟΣ:
Α. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ
Β. ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.Ε. ΒΑΓΙΩΝ – ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ
Θέμα:
«ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΑΓΙΩΝ  - 
ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ»Οι πολίτες της Δ.Ε. Βαγίων ονόματι : Μπατσούλη Παναγιώτα, Ηλιάδη Γεωργία, Καββαδά Δήμητρα, Καραπατούχα Ευμορφία, Γεωργίου Δημήτριος και Ζαμπέτογλου Χρυσοβαλάντης, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και ως Συντονιστική ομάδα, συλλέγουμε υπογραφές για τη μη απομάκρυνση του Α.Τ. Βαγίων και ακολούθως την ενίσχυσή του. Επιπλέον, αιτούμεθα τα παρακάτω :
Κάλεσμα – ανοιχτή συζήτησης στο τοπικό – δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία των πολιτών για το συγκεκριμένο θέμα.
Ενημέρωση των πολιτών από τις Δημοτικές Αρχές για τις γεγενημένες ενέργειες από μέρους τους (προσκόμιση σχετικών αποφάσεων – εγγράφων κ.λ.π.).
Ενημέρωση των πολιτών για μελλοντικές ενέργειες των Δημοτικών Αρχών.
Ενημέρωση των πολιτών για πιθανά κολλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημοτικές Αρχές στις ενέργειες και δράσεις επί του θέματος.

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Ανάβαση στο Σφίγγιον όρος!!!


 Μια καταπληκτική επιτυχή πρωτοβουλία είχε η Πολιτιστική Ομάδα Βαγίων, να γίνει ανάβαση στο βουνό της Σφίγγας. Έτσι λοιπόν την Κυριακή 1-11-2015 επιχειρήθηκε με απόλυτη επιτυχία η ανάβαση. Οι συμμετέχοντες βάδισαν τον δρόμο του Οιδίποδα, με σκοπό να συναντήσουν την Σφίγγα..., και να απαντήσουν στο ερώτημα πλέον- κοιτώντας από ψηλά τον κόσμο-, αν αξίζει να ασχολούμεθα με τα μικρά στην ζωή μας; ή να δώσουμε δίκιο σε αυτό που έλεγε και ο ποιητής "οι μεγάλοι έχουν μεγάλα πάθη, πάθη για τα Μεγάλα"... 
  Οι συμμετοχές ήταν πολλές και η διοργάνωση άψογη!!! Να συγχαρούμε τους διοργανωτές, και να τους ευχηθούμε πάντα επιτυχίες και καλή συνέχεια στο πολιτιστικό τους έργο!!! 

Υ.Γ. Θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στην ψυχή της διοργάνωσης και δεινή ορειβάτη, κ. Νότα Μπατσούλη, που κυριολεκτικά έκανε τα μέγιστα για την επιτυχία της εκδήλωσης.