Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Λιτά και απέριττα εορτάστηκε το ΕΠΟΣ του 40 στο χωριό μας!!!

Λιτά και απέριττα, αλλά με δυναμισμό, θάρρος και λεβεντιά, που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση, αψηφώντας την βροχή,  εορτάστηκε το ΕΠΟΣ του 40 στο χωριό μας!!!


 Επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς του 40-41 και όλους όσους χάθηκαν αγωνιζόμενοι για την πατρίδα μας!!! Κατάθεση στεφάνων στο ΗΡΩΟΝ, από την νέα γενιά του χωριού μας.


Ο Αντιδήμαρχός μας κ. Χαρίτος Πετρούλιας καταθέτει στεφάνι στο Ηρώον του χωριού μας.Να σημειώσουμε ότι στο τέλος οι κάτοικοι υπό βροχή τραγούδησαν τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:  https://www.youtube.com/watch?v=0X69cyemwwg&feature=youtu.be Ακολούθησε ομιλία -το απόγευμα- για την σημασία της εορτής του ΕΠΟΣ του 40, στο ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, από τον Λεονταρίτη, Στρατηγό, Νικόλαο Φ. Δημητρίου, με αναφορά και στην επώνυμο συμβολή του χωριού μας στο ΕΠΟΣ του 40. 

Προβλήκαν διαφάνειες με τους πεσόντες στα βουνά της Πίνδου, το 1940-41, αλλά και φωτογραφίες με Λεονταρίτες πολεμιστές στον πόλεμο του 1940-41, εναντίον των Ιταλών και Γερμανών φασιστών.Τιμή και δόξα στους ΗΡΩΕΣ του 1940-41, αλλά και σε όλους όσους χάθηκαν αγωνιζόμενοι για την πατρίδα μας, ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΠΟΣ του 40 σε παλαιότερη ανάρτηση εδώ: http://leontari-thivon.blogspot.gr/2015/10/40.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: