επικαιροτητα

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ετικέτες

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Η Θήβα συγκαταλέγεται στις 20 αρχαιότερες πόλεις του κόσμου!!!

Η Αθήνα και η Θήβα συγκαταλέγονται στις 20 αρχαιότερες πόλεις του κόσμου.

Δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας "The Telegraph" καταγράφει τις 20 αρχαιότερες πόλεις του κόσμου.

Πρόκειται για τις πόλεις που κατοικούνται αδιαλείπτως από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής τους μέχρι σήμερα.Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα αποτελούν ιδανικό προορισμό για όλους όσοι επιθυμούν να κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο.

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο χωριό μας!!!
 ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΗΧΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΕΛΕΣΘΕΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ.
ΠΛΗΘΩΣ ΠΙΣΤΩΝ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΠΡΥΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΕΟΡΤΗ.
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ, Η ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ, Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ.Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Το χωριό μας στον αγώνα του 1821!!!

Δημοσιεύουμε από τα βιβλία του ΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ένα έγγραφο που αφορά τον εκπρόσωπο του χωριού μας στην έναρξη του Αγώνα το 1821.

------------------------

«Θηβών Παϊσιος Επιβεβαιοί

  Δια του παρόντος αποδεικτικού γράμματος δηλοποιούμεν ημείς οι υποκάτωθεν γεγραμμένοι προεστοί της Επαρχίας Θηβών, χωραΐται και χωρικοί, ότι από την σήμερον και 

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Χαριστήριος Λόγος στον ΠαπαΤέλιο!!!

Χαριστήριος Λόγος στον ΠαπαΤέλιο!!!
Ο τότε Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Ιερώνυμος, νυν Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, απονέμει την τιμητική πλακέτα του Δήμου Θεσπιέων, στον ΠαπαΤέλιο, την 19-7-2001, στην πλατεία του χωριού μας. Λίγο πριν μέσα στον Ιερό Ναό, τον είχε κάνει Σταυροφόρο. Παραθέτουμε την ομιλία που εκφωνήθηκε, τότε στην πλατεία, για τον ΠαπαΤέλιο, ως ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΛΟΓΟ, με αφορμή τις 40ημέρες από την εκδημία του. 

Ομιλία στην τιμητική εκδήλωση από τον Δήμο Θεσπιέων, για τον ΠαπαΤέλιο, στην πλατεία του χωριού μας, την 19-7-2001, από τον Νικόλαο Ι. Δημητρίου.

 Σεβασμιώτατε, Άγιοι Πατέρες, κ. Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι.

Μου είναι εξαιρετικά δύσκολα, να πρέπει να πω τόσα πολλά, σε τόσο λίγο χρόνο.

  Ο Πατήρ-Αριστοτέλης Δημητρίου, ο ΠαπαΤέλιος όπως όλοι τον ξέρουμε και τον φωνάζουμε γεννήθηκε το 1916 και μεγάλωσε, στο χωριό μας Λεοντάρι Θηβών.
  Είναι το δεύτερο παιδί από τα έξι του επίσης ιερέα του χωριού μας Πατήρ-Θεόδωρου Δημητρίου, του ΠαπαΘόδωρου και της Παναγιούλας Βρακά.

Μεγάλη διάκριση για την Λεονταρίτισσα Παναγιώτα Γ. Χατζή!!!


Διάκριση στο Ταλίν της Εσθονίας για την Λεονταρίτισσα Παναγιώτα Χατζή του Γεωργίου και της Κωνσταντίνας, από το Skype University Hackathon σε συνέδριο που διοργάνωσε η Skype και στο οποίο συμμετείχαν 50 σύνεδροι απ’ όλη την Ευρώπη. Η Παναγιώτα, απέσπασε 4 βραβεία, εκ των οποίων το ένα ήταν του καλύτερου προγραμματιστή.

Μπράβο Παναγιώτα!!!!!

Λίγα λόγια για την Παναγιώτα

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Τρελό πάρτυ μασκέ στο χωριό μας!!!

Μπράβο στην ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ, για το θεότρελο πάρτυ μασκέ που διοργάνωσε!!! Μπάμπη εύγε!!! Μπράβο σε όλους και σε όλες!!! ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!


Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ από την ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ!!!


Η "ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ" διοργανώνει ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ στο ALTER EGO, την Κυριακή 13/3/2016, ώρα έναρξης 22:00
Α ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΔιοργανωνεΗι Masque Party

Πέρασε κιόλας ένας μήνας χωρίς τον Παπατέλιο!!!Επικήδειος του Δεσπότη μας, στο ξόδι του ΠαπαΤέλιο μας, την 10-2-2016, ώρα 16:00 στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στο χωριό μας, Λεοντάρι Θηβών.

   Αγαπητοί μου αδελφοί, όλοι ξέρουμε πως οι παλαιοί ιερείς,  χωρίς να υποτιμούμε τους νέους, ήταν με λιγότερες προϋποθέσεις, αλλά είχαν ευλάβεια στην εκκλησία μας, στον Κύριο μας ,στο θυσιαστήριο και βεβαίως και στον επίσκοπό τους . Εγώ θα σταθώ σήμερα σε ένα στίχο που είπαμε προηγουμένως, που μπορεί να τον ταιριάξουμε, και νομίζω ότι θα με συγχωρήσετε, που ανταποκρίνεται στην περίσταση. «Από των κριμάτων σου ουκ εξ έκλινα, ότι συ ενομοθέτησας με», λέει λοιπόν ο ψαλμωδός γιατί οι άγιοι πατέρες επέλεξαν να είναι αυτοί οι στίχοι στην ακολουθία της κηδείας, ότι από των κριμάτων και από τα πλαίσια της αλήθειας ,από τον νομό σου, από όλα τα παραγγέλματα σου και τις εντολές Του, ουκ εξ έκλινα, δεν παρέκκλινα, δεν έφυγα κατά το ανθρώπινο, ήταν για μένα οδηγός μου στον δρόμο της ζωής μου ο Θεός!!! 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ στο ΚΑΦΕ ΜΟΡΦΕΣ


Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στην ΘΗΒΑΪΚΗ ΓΗ του Παναγιώτη Κατρισιώση!!!Με ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ, γυρίζει στα Βάγια η ΘΗΒΑΪΚΗ ΓΗ του οινοποιού Παναγιώτη Κατρισιώση. Η διάκριση μας κάνει όλους υπηρήφανους που ένας κοντοχωριανός μας διακρίνεται με την δουλειά του και τον κόπο του. Μπράβο Πάνο, πάντα επιτυχίες!!!!!

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για πορεία στο υπέροχο ποτάμι της Άσκρης, τον θεϊκό Ολμειό του Ησιόδου!!!


 Η καθιερωμένη , πορεία στο υπέροχο ποτάμι της Άσκρης, τον θεϊκό Ολμειό του Ησιόδου,

θα γίνει την
Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Θα ξεκινήσουμε από το εξωκκλήσι του Χριστού την 09.15 ώρα. Επιστροφή όλων από τη Σκάλα, όταν φθάσει και ο τελευταίος.

Απαιτήσεις
1.Ορειβατικά παπούτσια, νερό, φρούτα, baton ή ραβδί για την υποβοήθηση της βάδισης και {μαγιό - πετσέτα για τους τολμηρούς (ές) που επιθυμούν να κολυμπήσουν}.
2.Καλή φυσική κατάσταση. Η πορεία είναι δύσκολη. Βαθμός δυσκολίας: 2-3
3.Συμμετοχή, κίνηση με ευθύνη σας. Διάρκεια: 6-7 ώρες
 Παιδιά, κάτω των 15 ετών, μόνο με συνοδούς.

 Ελάτε με παιδιά και φίλους για να γνωρίσετε το φυσικό κάλος της Άσκρης.

Ελάτε σε ένα τόσο παρθένο τοπίο μακριά από οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση.


Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Δυο αρβανίτικα παραμύθια από το Κασκαβέλι!!!

Παραμύθια που μας ταξιδεύουν σε μια άλλη Ελλάδα

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο με δύο λαϊκά παραμύθια μας ξάφνιασε ευχάριστα. Ο λόγος για τη «Λάμια» και τη «Μουγκή Βουβή» του εκπαιδευτικού Νικόλαου Ι. Δημητρίου (Διευθυντή του 5ου Δημ. Σχολ. Ζωγράφου), δύο αρβανίτικα παραμύθια που μεταφέρουν τον αναγνώστη σε μία άλλη Ελλάδα, στην Ελλάδα που οι γενιές της μεγάλωναν και ενηλικιώνονταν με τους λαϊκούς θρύλους.


Όσοι είχαμε την τύχη είτε να μεγαλώσουμε σε χωριό είτε να περνάμε τουλάχιστον τα καλοκαίρια στην ελληνική ύπαιθρο κοντά σε γιαγιάδες και παππούδες, ακούσαμε παραμύθια με λάμιες, με νεράιδες που έκλεβαν τη φωνή σε όποιον τις φώναζε, με ίσκιους – φαντάσματα που «ξυπνούσαν» το βράδυ και καταδίωκαν όποιον τολμούσε να πλησιάσει το μέρος τους. Παραμύθια που ασκούσαν πάνω μας μία αλλόκοτη γοητεία όσο τρομαχτικά και απόκοσμα και αν ήταν.

Τα παραμύθια του Νικόλαου Ι. Δημητρίου μέσα από την αυθεντικότητά τους μας μεταφέρουν σ΄ εκείνη ακριβώς την εποχή της παιδικής μας ηλικίας. Είναι γεμάτα αρβανίτικες ντοπιολαλιές, ξεχειλίζουν από την προφορικότητα του λόγου τους, ενώ την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η αγιογράφος Γεωργία Χριστοφόρου. Το γεγονός της έκδοσής τους είναι εξαιρετικά πολύτιμο, καθώς σήμερα περισσότερο από ποτέ, καθίσταται επιτακτική η επιστροφή στις ρίζες, στις αξίες και στα ιδανικά που τόσο έχουν κλονιστεί...


Συμβουλή του συγγραφέα και tip του βιβλίου:
Μη το διαβάσετε στα παιδιά σας, διαβάστε το εσείς οι ίδιοι και μετά διηγηθείτε το!


  Το εξώφυλλο του βιβλίου, του Λεονταρίτη Νικόλαου Ι. Δημητρίου