επικαιροτητα

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ετικέτες

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Ο Φιντέλ Κάστρο και οι Έλληνες που συναντήθηκε...

Ο Φιντέλ Κάστρο και οι Έλληνες που συναντήθηκε...


 Στις 29-7-1981, ο Φιντέλ Κάστρο συναντάται με τον Μίκη Θεοδωράκη στην Αβάνα.

 Ο Μίκης δίνει μια συναυλία στην Αβάνα. Ο Κάστρο δηλώνει για τον Μίκη: 

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Ο "Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου στην Άσκρη


ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ
Μουσική: Παναγιώτης Καρούσος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ασημακόπουλος

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, 8μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Άσκρης
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Βοιωτοί συγγραφείς και ποιητές, από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας!!!


Με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμπα στην Αθήνα


Με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμπα στην Αθήνα

                             Του Κυριάκου Λιάκου

Κι όμως έφερε επενδύσεις..!
Στον απόηχο της ιστορικής-από κάθε άποψη-επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Ελλάδα, ένα από τα ζητούμενα ήταν και η ανάπτυξη μέσω επενδύσεων. Ούτε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και ούτε ο Αμερικανός πρόεδρος ψέλλισαν αυτή τη λέξη τουλάχιστον κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά. Κι όμως ο Αμερικανός Πρόεδρος ακούσια ή εκούσια πρότεινε επενδύσεις και μάλιστα μας έδωσε και τον τρόπο. Μας πρότεινε να επενδύσουμε στον Πολιτισμό και στην Παιδεία μας. Η Ελλάδα, η χώρα της Δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, των μαθηματικών, της γεωμετρίας και τόσων άλλων επιστημών που ¨γέννησε¨ και παρέδωσε απλόχερα στον υπόλοιπο κόσμο, πρέπει να επενδύσει πια στη γνώση. Γνώση που η ίδια παρήγαγε. Ζούμε στην Κοινωνία της Γνώσης, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πιο λογικό  θα ήταν να επενδύσουμε σ΄αυτήν, όταν η ίδια η χώρα μας ήταν από τα βασικά γενεσιουργά αίτια της γνώσης. Οι αναφορές του Αμερικανού Προέδρου- κατά τη διήμερη επίσκεψη του- στο Άξιον Εστί του Ελύτη (αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας)στους αρχαίους Έλληνες, ειδικότερα  στο Θουκυδίδη (διότι τους φίλους μας επιδιώκομεν ν' αποκτήσωμεν όχι ευεργετούμενοι από αυτούς, αλλ' ευεργετούντες αυτούς) και στην ιδιότητα του σωστού πολίτη (καλός καγαθός) μέσω της εκπαίδευσης που κομίζει τις ιδιότητες της αρετής, της ανδρείας, της σωφροσύνης και της δικαιοσύνης, έρχονται να μας επιβεβαιώσουν περίτρανα ότι η χώρα, εν μέσω πολύπλευρης κρίσης, περισσότερη ανάγκη έχει από επενδύσεις στο ανθρώπινο και κοινωνικό κεφάλαιο, παρά σε στείρες οικονομικές δραστηριότητες. 

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Με Ιεροπρέπεια τελέσθηκε την Κυριακή 13-11-2016 το μνημόσυνο των Ιερέων μας!!!


 Με Ιεροπρέπεια τελέσθηκε την Κυριακή 13-11-2016 το μνημόσυνο των Ιερέων μας!!!


 Ακολούθησε κέρασμα και ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο για τους ιερείς μας.


Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Με ενδυμασία ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΠΛΙΤΗ στον Μαραθώνα ο Λεονταρίτης Κώστας Χ. Χατζής


 Την  Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια της Marathon Expo 2016 και δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας που θα γίνει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Με την συμμετοχή -σε όλες τις αγωνιστικές διαδρομές- 50.000 δρομέων, εκ των οποίων οι 7.500 από 105 χώρες του κόσμου, η Αθήνα θα γιορτάσει το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρας μας.

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων ανακοινώνει πως ξεκινά τη λειτουργία των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους του έτους 2016 -2017. Στο Αθλητικό Πρόγραμμα του Δήμου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι κάτοικοι (ενήλικες και παιδιά) ανεξαρτήτως ηλικίας.

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Μνημόσυνο για τους Ιερείς μας και τους Κτήτορες του Ναού μας

Μνημόσυνο για τους Ιερείς μας και τους Κτήτορες του Ναού μας


Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 & ώρα 7:30-10:00 π.μ., μετά την Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο Ναό μα,ς Μνημόσυνο για τους Ιερείς που διακόνησαν τον Ναό μας, Προφήτη Ηλία και τους Κτήτορες και Δωρητές που βοήθησαν στην ανέγερση αλλά και τον ευπρεπισμό του Ναού μας.


Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Λαϊκή Συνέλευση στο χωριό μας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. η Δημοτική μας Αρχή μας καλεί (την Τ.Κ. Λεονταρίου) σε Λαϊκή Συνέλευση με θέμα: "Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής για την διετία που πέρασε", που θα γίνει στο ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
                      Ο Δήμαρχος
                Ντασιώτης Γεώργιος