επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Γλέντι, κέφι και πολύς χορός, μέχρις πρωίας, στην Κοπή πίτας της Χορευτικής Ομάδας Λεονταρίου


 Χορευτική Ομάδα Λεονταρίου-Κοπή Πίτας


Σε μια εκδήλωση που θύμιζε άλλες εποχές, η Χορευτική Ομάδα Λεονταρίου και ο δάσκαλος της Μαρίνης Χαράλαμπος, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στη ταβέρνα ¨Λεοντάρι¨ του Τάσου Φουντά. Πλήθος κόσμου από το Λεοντάρι, τις Θεσπιές , το Μαυρομμάτι, ακόμα και από τον Αί-Γιώργη παρευρέθησαν στην εκδήλωση, αποδεικνύοντας ότι ακόμα, στις μέρες μας και εν μέσω κρίσης, προβάλλεται πολιτιστικό έργο το οποίο αναγνωρίζεται καθολικά.






Το παρόν έδωσαν, κατ΄ιδίαν και μέσω αντιπροσώπων: ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, κος Ντασιώτης, οι Αντιδήμαρχοι, κος Πετρούλιας και κος Μαλέσης, ο δημοτικός σύμβουλος κος Μπουζίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες κα. Παπαθωμά και κος Μπακομήτρος, η Εφημερίδα ¨Πολυάνδριον¨, η Δανειστική Βιβλιοθήκη Λεονταρίου, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Προφήτη Ηλία, η Ποδοσφαιρική Ομάδα Λεονταρίου, ο Εκπολιτιστικός Πειβαλλοντικός Σύλλογος Θεσπιέων ¨Δημόφιλος¨, ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Μαυρομματίου, ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας.Η κοπή της πίτας έγινε από τον ιερέα του Ναού μας, πατέρα Γρηγόριο, με την ευχή η Χορευτική Ομάδα να συνεχίσει το έργο της και τη νέα χρονιά. Η λαχειοφόρος αγορά που μεσολάβησε της εκδήλωσης μοίρασε ποικιλία δώρων, ενώ το γλέντι διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.





 Η Χορευτική Ομάδα, μαζί με τον Αθλητικό Σύλλογο και την Εφημερίδα ¨Πολυάνδριον¨, αποτελούν τους ενεργούς πυρήνες του Λεονταρίου, οι οποίοι κρατούν σε εγρήγορση και κινητοποιούν  τις πολιτιστικές δράσεις και δυνάμεις του χωριού μας. Ευχή όλων είναι η Χορευτική Ομάδα Λεονταρίου να συνεχίσει και τη νέα χρονιά να προβάλλει την παράδοση μας, ως αξία αναλλοίωτη στο χρόνο, που μας κρατά σε επαφή με τις ρίζες μας και δημιουργεί τις βάσεις για τη μη παραχαραξιμότητα του Ελληνικής κουλτούρας αλλά και περαιτέρω για τη διάσωση και διάδοση πανελλαδικών ηθών και εθίμων, δια μέσου του χορού.
Και του χρόνου!!!





Η Χορευτική Ομάδα Λεονταρίου ευχαριστεί θερμά για τις προσφορές , τους κάτωθι:
1.         Βρακάς Γεώργιος
2.         Δρίτσουλας χρυσοχοείο
3.         Ζαχαρία Αθανάσιο
4.         Καλαντζή Σωτηρία
5.         Κακοσαίο Νίκο
6.         Κόλλια Χαραλαμπία
7.         Μπουζίκα Κων/να
8.         Μακρή Νίκο
9.         Μάγκα Μαρία
10.       Ντόρα Κομμωτήριο
11.       Παπαργύρη παρασκευή
12.       Φουντά Αναστάσιο
13.       Φροσυνού Σούλα
14.       Χατζή Νίκο
15.       Ευγενία Κωνσταντάκη


Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις κυρίες Μαρίνη Όλγα και Κωνσταντινίδη Ελένη.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: