επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Καταρρέει ο Άγιος Αθανάσιος Θεσπιών


  Καταρρέει ο Άγιος Αθανάσιος Θεσπιών

Σαν σήμερα 2 Μαΐου, κάθε χρόνο, με την ευκαιρία της εορτής, της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου, όλοι μας τρέχαμε να προσκυνήσουμε και να εκκλησιαστούμε, στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, στην Βαρούνα.

Επισκεφτήκαμε το εκκλησάκι με τις υπέροχες αγιογραφίες του, θα λέγαμε «απείρου κάλλους», και με δυσκολία καταφέραμε να μπούμε μέσα. Το εκκλησάκι κυριολεκτικά καταρρέει, είναι αφημένο,  παντελώς στην τύχη του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το εκκλησάκι είχε επισκεφθεί ο μεγάλος Βυζαντινολόγος Αναστάσιος Ορλάνδος, το οποίο και είχε φωτογραφήσει. Αν σήμερα δεν κάνουμε κάτι για να σωθεί το εκκλησάκι που μας παρέδωσαν οι παλαιότεροι, αύριο θα είναι πολύ αργά, θα μιλάμε πλέον για τα ερείπια του ΆηΘανάση, για τις υπέροχες εικόνες του, τις μοναδικές αγιογραφίες του, για το μοναδικό αυτό βυζαντινό κτίσμα που κάποτε υπήρχε στην περιοχής μας. 



Μια πρόταση μας είναι να καθαριστεί ο περιβάλλοντας χώρος, να 


λειτουργήσουμε έξω από το εκκλησάκι, να γίνει δηλαδή μια υπαίθρια Θεία Λειτουργία, και όλοι οι φορείς των Θεσπιών (Δήμος, Ενορία, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γυναικών, Σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο, κλπ), αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας,  σύσσωμοι να κάνουμε παράσταση στην Βυζαντινή Εφορία για το τι μέλλει γενέσθαι.

Φωτογραφία του Αγίου Αθανασίου από τον Ορλάνδο.


ΥΓ. Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή την εορτή, της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου, μετά από πολλές δημιουργικές και καλόπιστες οχλήσεις, πολλών κατοίκων των Θεσπιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: