επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Το δώρο στην Μπριζιτ Μακρόν από την Θήβα!!!!!!!!!!!!!!!!! γράφει ο Ηλίας Τραμπάκουλος


Η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζιτ Μακρόν, με το χρυσό κολιέ, αντίγραφο χρυσού μυκηναϊκού περιδεραίου με κρινόσχημες ψήφους, από τη Θήβα-15ος -14ος αι. π.Χ. 

Η … ΘΗΒΑΙΟΓΑΛΛΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Με δόξα και τιμές οι Μακρόν ήλθον, είδον και απήλθον. Ο Εμανουέλ Μακρόν στις βαλίτσες του πήρε και οικονομικές συμφωνίες για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Ολίγον από Ελλάδα πήρε και η πρώτη κυρία της Γαλλίας η Μπριζίτ Τρονιέ-Μακρόν. Τσάντα ειδική φτιαγμένη για εκείνη, CD με ποίηση Καβάφη, βιβλία, σκουλαρίκια ήταν μόνο μερικά από τα δώρα που τις έκαναν οι κυρίες των πολιτικών.
Ξεχωριστό και πολύτιμο ήταν το κολιέ που της χάρισε η κ. Σίσσυ Παυλοπούλου, σύζυγος Προκόπη. Το κολιέ έχει το σχήμα φύλλων ελιάς που είναι το αγαπημένο φυτό της Brigitte αφού, όπως η ίδια εκμυστηρεύτηκε στην Μπέτυ Μπαζιάνα, έχει πάντα ένα στο σπίτι της.

Η είδηση για εμάς είναι ότι πρόκειται για αντίγραφο χρυσού μυκηναϊκού περιδέραιου με κρινόσχημες ψήφους, που βρέθηκε στη Θήβα (15ος -14ος αι. π.Χ.). Βρίσκεται στις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη και έχει κόστος 380 ευρώ. Το εν λόγω αντίγραφο είναι ασημένιο επίχρυσο με μήκος 45 εκ.
Η 64χρονη Μπριζίτ ενθουσιάστηκε και το φόρεσε αμέσως λέγοντας: «Μου θυμίζει Αρχαία Ελλάδα».
                                    Ηλίας Τραμπάκουλος




Ένα χρυσό κολιέ με φύλλα ελιάς και ένα βιβλίο ήταν το δώρο της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, Βλασίας Παυλοπούλου προς τη σύζυγο του Γάλλου προέδρου Μπριζίτ Μακρόν. Η κ. Μακρόν το φόρεσε αμέσως με τη βοήθεια της κ. Παυλοπούλου, ευχαρίστησε και είπε: «Μου θυμίζει Αρχαία Ελλάδα».

Το δώρο στην πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζιτ Μακρόν, από την  σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, Βλασίας Παυλοπούλου, ήταν αντίγραφο χρυσού μυκηναϊκού περιδεραίου με κρινόσχημες ψήφους, από τη Θήβα-Υστεροελλαδικής Περιόδου ΙΙ-ΙΙΙΑ:15ος -14ος αι. π.Χ. από τις συλλογές του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ!

ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: