επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση κορυφής δυο σπουδαίων Βοιωτών στην Καλαμάτα!!!

Συνάντηση κορυφής δυο σπουδαίων Βοιωτών στην Καλαμάτα!!!


Με πολύ θερμά λόγια μίλησε κατά την τελετή αναγόρευσης του Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Ιερωνύμου, σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο εκ Θεσπιών καταγόμενος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Αθανάσιος Χρήστου, για τον τιμώμενο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο μας κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ !!! Ο Αρχιεπίσκοπος τον ευχαρίστησε, έκδηλα συγκινημένος, και είπε: "ότι τον θυμάται μικρό στις Θεσπιές, ένα αδύνατο παιδί, αλλά με πίστη και φλόγα στην καρδιά.", του συνέστησε δε, να μην πει αν ξαναχρειαστεί τόσα καλά λόγια για κείνον. Ο Καθηγητής Αθανάσιος Χρήστου, από την πλευρά του θυμήθηκε την συστατική επιστολή που του είχε δώσει ο Μακαριώτατος, που τον βοήθησε να σπουδάσει στην Γερμανία, κατέληξε δε λέγοντας:"Μακαριώτατε, σας θαυμάζω σας σέβομαι και σας αγαπώ"
Οι πρυτανικές αρχές με τον τιμώμενο Αρχιεπίσκοπο, τον Καθηγητή Αθανάσιο Χρήστου και μέλη της Ιεραρχίας


Στους κύκλους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εντάχθηκε από χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Κατά τη διάρκεια μιας γεμάτης λαμπρότητα εκδήλωσης αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Η τελετή ξεκίνησε με προσφώνηση από τον πρύτανη του ΑΕΙ, Κωνσταντίνο Μασσέλο, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμός υπήρξε από τον κοσμήτορα της Σχολής, Αλέξιο Σαββίδη. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Νικόλαος Ζαχαριάς.
Το Laudatio του τιμωμένου (δηλαδή η αναφορά στον τιμώμενο) διαβάστηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος, Θανάση Χρήστου. Έπειτα διαβάστηκε το ψήφισμα του Τμήματος, καθώς και η απόφαση της Σχολής που έχριζε τον Αρχιεπίσκοπο επίτιμο διδάκτορα.

...ενώ ακολούθησε ομιλία του τιμωμένου με θέμα «Χριστιανικαί Eπιγραφαί σε Bυζαντινά Mνημεία της Βοιωτίας».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την περιένδυση του Αρχιεπισκόπου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τον πρύτανη Κωνσταντίνο Μασσέλο και τον κοσμήτορα Αλέξιο Σαββίδη, ενώ ακολούθησε ομιλία του τιμωμένου με θέμα «Χριστιανικαί Eπιγραφαί σε Bυζαντινά Mνημεία της Βοιωτίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: