επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Η … ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ... Εκδήλωση τιμής για τον Κώστα Κουρκούτη


Η … ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

  Ξεχωριστή προσωπικότητα του 20ου αιώνα για τη Θήβα υπήρξε ο Κώστας Κουρκούτης. Διετέλεσε Δήμαρχός της για μια 15ετία (1975-1989). Παλιοί συνεργάτες του, θαυμαστές του και συναγωνιστές του δημιούργησαν την «Επιτροπή μνήμης Κώστα Κουρκούτη» με σκοπό να οργανώσουν ένα πολιτικό μνημόσυνο σε αυτό το … « ιερό τέρας της Αυτοδιοίκησης», όπως τον χαρακτήριζαν οι εφημερίδες τη δεκαετία του ΄80. Το όλο εγχείρημα τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θηβαίων και του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας και έτσι την Κυριακή 6 Μαΐου στις 11 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας θα συναντηθούμε για «να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι» για τον Κουρκούτη.
   Θα μιλήσουν ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Καλαμάτας Σταύρος Μπένος και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θήβας Γιώργος Λυμπερόπουλος. Θα παρευρεθούν ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης, πολλοί δήμαρχοι από όλη της Ελλάδα και- θέλω να πιστεύω- πολλοί συμπολίτες μας. Θα προβληθεί φωτογραφικό υλικό από το αρχείο της οικογένειάς του.


   Η δυναμική προσωπικότητά του, η διορατικότητα και οι ικανότητές του γίνονταν αντιληπτές από την πρώτη επαφή που είχε κάποιος μαζί του. Όταν έμπαινε σε μια εκδήλωση, ένα γλέντι, μια παρέα, την κομματική του οργάνωση ΑΥΤΟΜΑΤΑ γινότανε το επίκεντρό της. Τα επιχειρήματα και το πάθος του σε αυτά που έλεγε γοήτευαν και έπειθαν τους συνομιλητές του είτε αυτοί ήταν η Μικρασιάτισσα του Συνοικισμού, είτε ο αγρότης του Πυριού, είτε ο 20χρονος φοιτητής, είτε ο Γεννηματάς ή η Μελίνα. Υπάρχουν πολλές ιστορίες που τείνουν να γίνουν ανέκδοτα και αφορούν τις επισκέψεις του σε υπουργεία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την υποψηφιότητά του για τη θέση του Δημάρχου την στήριζαν όλα σχεδόν τα κόμματα αν και πρωτοεκλέχτηκε όταν ήταν μόλις 31 ετών.
  Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να τιμήσουμε με την παρουσία μας τον Κώστα Κουρκούτη στο πολιτικό μνημόσυνο που οργανώνεται 5 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ηλίας Τραμπάκουλος
από fc  29-4-2018


Δεν υπάρχουν σχόλια: