επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Καλή επιτυχία στους μαθητές!!!


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Καλή επιτυχία στους μαθητές!!! 

που αύριο ξεκινούν τη ψυχοφθόρα και κουραστική μεν, αναγκαία δε, διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων. Ως κοινωνικοπολιτικοί οργανισμοί οι νέοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι μέσα από την αξιολόγηση τους -διαδικασία που θα αντιμετωπίζουν στη σύνολη διάρκεια της ζωής τους σε όλες τις 


εκφάνσεις της - θα πρέπει συνεχώς να επιδιώκουν αυτό που ο Όμηρος (Ιλιάδα Ζ, 208) για πρώτη φορά όρισε ως αριστεία στην παγκόσμια Λογοτεχνία: ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ ΚΑΙ ΥΠΕΙΡΟΧΟΝ ΕΜΜΕΝΑΙ ΑΛΛΩΝ.

Η υιοθέτηση της αξίας της αριστείας ενάντια στην αναξιοκρατία, την αυτάρεσκη ομφαλοσκόπηση και την παραλυτική αποχαύνωση, είναι αυτή που κυρίως προάγει τα άτομα σε πλέον ποιοτικούς δρόμους προσέγγισης της πραγματικότητας, τα καθιστά αποτελεσματικά και δομεί τις αναγκαίες στέρεες βάσεις απέναντι σε κάθε τι που αντιμάχεται την πνευματική πρόοδο του ανθρώπου και κατ΄επέκταση την κοινωνική αναβάθμιση. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση είναι εκ του πονηρού, οδηγεί στην πολλότητα της ομαδοποίησης των συνειδήσεων και τελικά στην «ηθική» του συρμού. Εκεί δηλαδή που το άτομο, αντί να γίνει πρόσωπο, εκπίπτει σε αλλοτριωμένο όργανο της τυχάρπαστης αυθεντίας ή της συστηματικής προπαγάνδας, η οποία δηλώνει την παρουσία της ως δογματική αρχή επιβολής στην ατομική γνωστική συνείδηση.
Καλή επιτυχία!!!

Κυριάκος Λιάκος-6/6/2018
Ερανισθέν από το fc

Δεν υπάρχουν σχόλια: