επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΘΥΣΙΑΣ ""ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ"" ΘΕΣΠΙΕΣ- ΘΕΡΜΟΠΎΛΕΣ.




""Η θυσία των 700 Θεσπιέων είναι ιστορικό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αυτοθυσίας για σπουδαία ιδανικά, όπως η ελευθερία της πατρίδας. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε έναν τόπο που αναβλύζει η ιστορία. Αντικρίζουμε τον ίδιο ορίζοντα και πατάμε το ίδιο χώμα με τους 700 ήρωες. Η ιστορία μας είναι ζωντανή και έχουμε χρέος να τη συνεχίσουμε"".
""Την αποψινή νύχτα που εξαντλημένοι σωματικά, αλλά με απίστευτη ψυχική δύναμη θα τρέχετε προς τον προορισμό σας , ας την αφιερώσουμε στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά της Αττικής, σε αυτούς που αγνοούνται και σε όλους εκείνους που πονούν. Η σκέψη μας ας είναι δίπλα τους"". 
Γεώργιος Ντασιώτης - Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Απόλλων, κ. Σάμιος, ουσιαστικά η ψυχή της εκδήλωσης!!! με το Δήμαρχό μας, που του απένειμε τιμητική πλακέτα!!!



                                                                                 


 Ο Λεονταρίτης Νικόλαος Β. Χατζής, απόστρατος Ταξίαρχος Καταδρομών (ΣΣΕ 82), που για 



δεύτερη χρονιά φέτος έτρεξε τα 102 χιλιόμετρα!!! Αισθανόμαστε υπερηφάνεια που ένας Λεονατρίτης έτρεξε τον δρόμο "ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ"!!!!!


 Ο κ. Τετριμίδας που πρώτος έκανε τον δρόμο Θερμοπύλες - Θεσπιές το 2013, όπως πάντα δίνει το παρόν στην εκκίνηση και περιμένει του δρομείς στις Θερμοπύλες, έχοντας ετοιμάσει με του τοπικούς φορείς μια θερμή τιμητική εκδήλωση και υποδοχή τους!!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:
 https://leontari-thivon.blogspot.com/2013/05/blog-post_29.html

 Οι γυναίκες των Θεσπιών πρόσφεραν διάφορα εδέσματα στους δρομείς!!!

Ο κ. Σάμιος πρόεδρος του ΑΠΟΛΛΩΝΑ δίνει το σύνθημα της εκκίνησης

 28-7-2018: Εκκίνηση από τις Θεσπιές του 2ου Αγώνα Θυσίας, στη μνήμη των 700 Θεσπιέων που έπεσαν στη μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.χ.,μήκους 102 χιλιομέτρων με τερματισμό τις Θερμοπύλες και συμμετοχή δεκάδων αθλητών από όλη τη χώρα.


 29-7-2018: Με εμφανή την σωματική κόπωση, αλλά με πολύ ψυχική δύναμη, έγινε ο τερματισμός των δεκάδων υπερδρομέων του ""ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ"" στις Θερμοπύλες, μήκους 102 χιλιομέτρων.
Η εκκίνηση δόθηκε χτες , στις 8.00 μμ, απο τις Θεσπιές.
Σήμερα στις 13.00 μμ , στη σκια των μνημείων του ΛΕΩΝΙΔΑ και των 700 ΘΕΣΠΙΕΩΝ στις Θερμοπύλες ,έγιναν οι απονομές μεταλλίων, κυπέλλων και αναμνηστικών επαίνων. Όλοι οι αθλητές στέφθηκαν με δάφνινο στεφάνι.
Παρόντες ο Δήμαρχος Λαμιέων Ν. Σταυρογιάννης και συνεργάτες του και φυσικά αποστολή του Δημου μας.

Ο Λεονταρίτης δρομέας κ. Χατζής στην Αλίαρτο με τον συμμαθητή του στην ΣΣΕ κ. Λάμπρου!!!

Κείμενα και φωτο, και από fc του Δημάρχου μας κ. Γ. Ντασιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: