επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

«Τα μαύρα κουτιά της μνήμης»: Έκθεση Χαρακτικής της Ελένη Κάπρου, στο Κολωνάκι!!!


Η έκθεση χαρακτικής της, εκ Θεσπιών καταγόμενης, Ελένης Κάπρου με τίτλο «Τα μαύρα κουτιά της μνήμης», παρουσιάζεται από 27 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου, στην γκαλερί Alma, Υψηλάντου 24, Κολωνάκι, Τετάρτη & Σάββατο: 12:00-16:00 | Πέμπτη & Παρασκευή: 12:00 - 20:00



Είναι ο τόπος όπου μεταφέρονται από τα αισθητήρια όργανα στον εγκέφαλό μας τα ερεθίσματα που δεχόμαστε από τον κόσμο. Εκεί όπου καταγράφονται και διαφοροποιούνται από τα μικράτα μας τα βιώματα και οι γνώσεις που μας σφραγίζουν ως άτομα και ως συλλογικά υποκείμενα.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Τιτανίδα Μνημοσύση υπήρξε η μητέρα όλων των Μουσών. Μια και η εικονοποιητική δεινότητα όλων ανεξαιρέτως των δημιουργών βασίζεται από τα πρώτα χρόνια του ανθρώπινου πολιτισμού στην ικανότητά τους να αναπλάθουν τις παραστάσεις που έχουν κρατήσει εντός τους. Ούτε είναι τυχαίο ότι η τέχνη της τυπογραφίας χαρακτηρίστηκε τον 15ο αιώνα ως «η τέχνη που συντηρεί όλες τις τέχνες», μέσα από την οποία αυτονομήθηκε από τον Ντύρερ η χαρακτική.

Η χαράκτρια Ελένη Κάπρου επιχειρεί με το πρόσφατο έργο της να διεισδύσει στην καθεαυτό λειτουργία της μνήμης και να τη συνδέσει με τα πλάσματά της.

ΠΗΓΗ & ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο culturenow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: