επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Το πολιτιστικό απόθεμα της Βοιωτίας!!!


Εκδήλωση με θέμα: «Το πολιτιστικό απόθεμα του Νομού Βοιωτίας ως μοχλός ανάπτυξης»,  στη Θήβα

Η Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις» (http://www.sinthesis-eu.gr) συνδιοργανώνει με τον Δήμο Θηβαίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας εκδήλωση με θέμα «Το πολιτιστικό απόθεμα του Νομού Βοιωτίας ως μοχλός ανάπτυξης».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Λουκά Μπέλλου 1) την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, μεταξύ 11.00 με 13.30.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστεί το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα του Νομού Βοιωτίας και να αναζητηθούν τρόποι και εργαλεία αξιοποίησής του με σκοπό την τουριστική προβολή του Νομού και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση και στην πρώτη κεντρική ομιλία θα παρουσιάσει τον βυζαντινό πλούτο της Βοιωτίας.
Στη συνέχεια η κυρία
Αλεξάνδρα Χαραμή,  Έφορος Αρχαιοτήτων Βοιωτίας θα παρουσιάσει τον συνολικό πολιτιστικό χάρτη του Νόμου και τα έργα ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Τέλος, σημαντικοί τεχνοκράτες και επιχειρηματίες θα συζητήσουν στο πάνελ που θα ακολουθήσει τους τρόπους ανάδειξης αυτού του πλούτου με σκοπό την προσέλκυση τουριστών και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Το πάνελ θα απαρτίζουν οι:
Πάνος Λειβαδάς, πρ. Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Επικρατείας
Λύσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας fedHATTA
Κωνσταντίνος Πετρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Grekodom - Mouzenidis Group
Άλεξ Καραγεώργης, Chief Operations Officer, Thinkdigital Group
Βαγγέλης Παπούλιας, Προϊστάμενος Τμήματος Μουσείων και Ιστορικών Αρχείων, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την εισαγωγική ομιλία του Βοιωτού Αντιπροέδρου της Κοινότητας Διαλόγου «Σύνθεσις» κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, ο οποίος θα συντονίσει και το πάνελ συζήτησης.
Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών από την κυρία Χαραμή για τους 20 πρώτους συμμετέχοντες που θα δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στο e-mail synthesis.eu@gmail.com.  

Η Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις» αποτελεί προσπάθεια ενεργών πολιτών από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών, ακαδημαϊκών και κοινωνικών χώρων με σκοπό τη σύνθεση ιδεών, προσεγγίσεων και απόψεων σε θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Σκοπός της «Σύνθεσις» είναι να αναπτυχθεί ένας χώρος ανοιχτού διαλόγου, όπου θα προβάλλονται και θα αναδεικνύονται καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, με διάθεση σύνθεσης απόψεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: