επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΦΩΤΟΛΕΖΑΝΤΕΣ - 4

Ο εικονιζόμενος ήταν μια εμβληματική μορφή της περιοχής μας. Στο άκουσμά του εμείς τα μικρά-τότε κρυβόμασταν, από φόβο, μα θέλαμε και να τον δούμε, να τον συναντήσουμε… Οι ιστορίες με πρωταγωνιστή τον ίδιο πολλές, η πιο γνωστή αυτή με το...πάρε Παναγιωτάκη.. Δεν θα σας αποκαλύψω το όνομά του, θέλω να στίψουμε λίγο την μνήμη μας και να θυμηθούμε, ιστορίες και μνήμες που θα λειτουργήσουν σαν βάλσαμο στις δύσκολες μέρες που έρχονται.(Εφ. "ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ" τεύχος 11, σελίδα 1) Ευχαριστούμε τον Θέμη Νόκα για την παραχώρηση της φωτογραφίας.



Με αρχονταρίκι την φύση, κάτω από τις αμυγδαλιές της Παναγίτσας, αμέσως μετά την Λειτουργία στην Χάρη της, την Παρασκευή της Διακαινισήμου, στρώθηκε το γιορτινό τραπέζι. Ψητό αρνί, κρασάκι, τυρί και προπύρες, μα προπαντός κέφι και καλή διάθεση. Τότε που οι μυρωδιές των φαγητών μπλέκονταν με τα αρώματα των αγριολούλουδων της φύσης. Στο κέντρο ο ιερέας του χωριού, ο Παπατέλιος, οι Άγιοι επίτροποι και οι ομογενείς μας από την Αμερική, που πολλές φορές έρχονται με την λαχτάρα να λειτουργηθούν στα ξωκλήσια.
Διακρίνονται οι: Λουκάς Μάγγας, Γιάννο Μάγγας, Πανάγος Κόλλιας, Σοφούλα Σ. Βυλλιώτη, Μήτσος Δημητρίου, Γιάννος Σωκράτης (Πετρούλιας), Λουκάς Βενιζέλος, Σεραφείμ Βυλλιώτης, Λουκία Μάγγα, Νιάτσα Χατζή, Σοφία Μάγγα και οι μικροί Γιάννης & Τάκης Βυλλιώτη, καθώς και Γεωργία Χατζή. (Εφ. "ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ" τεύχος 11.)

5 σχόλια:

topoliandrion είπε...

Η Φωτογραφία με τον Παναγιώτη θέλουμε να λειτουργήσει και ενάντια στην καπνοαπαγόρευση. Δεν καπνίζουμε αλλά από την στιγμή που ο καπνός φορολογείται βαριά, πρέπει να έχουν δικαιώματα και οι καπνιστές.

Ανώνυμος είπε...

χαιρε κατσιουπη φοβητρο των παιδικων μου χρονων. εσυ και ο ριπ βαν ουιλκ

Ανώνυμος είπε...

χαιρε κατσιουπη φοβητρο των παιδικων μου χρονων. εσυ και ο ριπ βαν ουιλκ

Ανώνυμος είπε...

συγνωμη για την παρεμβαση με λενε Μαγκα Παναγιωτη....Το Μαγκας με γκ οχι γγ...ευχαριστω...

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία είναι φανταστική και έλειπε από τη συλλογή μου. Ευχαριστώ