επικαιροτητα

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ετικέτες

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λεονταριτών ''Το Κασκαβέλι'' σας προσκαλεί σ' ενα 3ήμερο εκδηλώσεων στο χωριό μας.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 19:00 με τέλεση εσπερινού στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Στη συνέχεια, το βράδυ στις 21:30 στο Χαρμάτι, ο Γιώργος Βέλλιος, η Γωγή Θεοδώρου κι ο Κώστας... Ράπτης θα μας διασκεδάσουν με τα τραγούδια τους, μέχρι το πρώι.
Είσοδος: 5 ευρώ (με ποτό)
Το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 18:00 έως τις 22:00, στο ιατρείο του χωριού, θα πραγματοποιηθεί ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΥ. Η έκθεση φωτογραφίας είναι προσωπική δουλειά του Νικόλαου Δημητρίου, ο οποίος με πολύ μεράκι, εδώ και χρόνια μαζεύει παλιές φωτογραφίες και μας τις παρουσιάζει.
Τέλος, την Κυριακή, στις 19:00, ο κλόουν θα διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους, με πολλά παιχνίδια

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

... ΟΤΙ ΜΑΣ ΜΑΓΕΨΕ...

Κάτω από την περγουλιά, με τας «πλησιρράγους σταφυλάς», ο συγχωριανός μας Χαράλαμπος Βυλλιώτης, άφησε να φανεί το μεράκι του. Έστησε, χωρίς να το επιδιώξει, ένα υπαίθριο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ. Εκεί ο νέος του τόπου μας μπορεί να δει το παλιό άροτρο, την σβάρνα αλλά και την κολοβίνα. Δίπλα στέκει αδαπάνητη στον χρόνο η πέτρα που άλεθε τις ελιές, από το παλιό λιοτρίβι των Βυλλιωταίων ή το λιοτρίβι στην Ξερόβρυση, το λιοτρίβι των προγόνων του, για να μας θυμίζει τόσα και τόσα, μα και μυρωδιές όπως το άρωμα από το φρέσκο λάδι που πλημμύριζε το παλιό πέτρινο λιοτρίβι του μπάρμπα-Ηρακλή. Ο Μπάμπης με το μεράκι του δεν τιμά μόνο τους προγόνους μας αλλά και το χωριό μας, δείχνει όμως και τον δρόμο για να σωθεί η παράδοση. Αν όλοι θελήσουμε μπορεί πολύ εύκολα να στηθεί ένα ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ στο όμορφο χωριό μας.