επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ: Η επίσημος αλλαγή της Κυριακής!!!

 Είχαμε την τύχη, καλύτερα να πω την ευλογία, να βρεθούμε στην αλλαγή της Κυριακής, της ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ. Ειλικρινά αλλά όταν πλημμυρίζει η Βασ. Σοφίας από τους εύζωνες ρίγη συγκίνησης αλλά και εθνικής ανάτασης σε κατακλύζουν. Αξίζει τον κόπο κάποιος να έρθει στην Αθήνα, να θαυμάσει, την ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΛΛΑΓΗ της Κυριακής της ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ.
 Στρατώνας Προεδρικής Φρουράς, Ηρώδου Ατικού, ΩΡΑ: 10:40 π.μ., (κάθε Κυριακή)


Λεωφ.  Βασ. Σοφίας, η Προεδρική Φρουρά, παρελαύνει, για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, στο Σύνταγμα. ΩΡΑ: 10:50 π.μ. (κάθε Κυριακή)


 Ενώ για όλα τα σώματα του Ελληνικού Στρατού η Κυριακή είναι μια μέρα ξεκούρασης και χαλάρωσης, για την Προεδρική Φρουρά είναι το αντίθετο.

Το πρόγραμμα ξεκινά με την έπαρση της σημαίας στον Βράχο της Ακρόπολης. Τιμητικό ’γημα αποτελούμενο από σώμα Ευζώνων, από Αξιωματικό και Βρακοφόρο Κρητικό με την συνοδεία μπάντας εκτελούν την έπαρση της Σημαίας. Το ίδιο συμβαίνει και το απόγευμα όπου εκτελείται η υποστολή.

Περίπου στην 09:30 αρχίζει το τελετουργικό μέσα στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς. Ένας Λόχος Ευζώνων σε παράταξη αποδίδει Τιμές στην Σημαία του Τάγματος την οποία φέρει Αξιωματικός της Φρουράς.

Έπειτα όλο το Αγημα κατευθύνεται στο Μνημείο Του Αγνώστου Στρατιώτη μέσω της οδού Β. Σοφίας. Το ένα ρεύμα της οδού κλείνει και το θέαμα με το ’γημα να κατηφορίζει την οδό είναι μοναδικό. Κόσμος σταματά και με δέος παρακολουθεί τους Εύζωνες να παρελαύνουν σε επιβλητικό σχηματισμό. Η Πλατεία Συντάγματος είναι γεμάτη από τουρίστες που παίρνουν θέση για να παρακολουθήσουν την Επίσημη Αλλαγή. Η διαδικασία Αλλαγής είναι η ίδια με τις υπόλοιπες μέρες αλλά γίνεται πιο επιβλητική με την παρουσία ολόκληρου λόχου Ευζώνων και με τον τρόπο που γίνονται τα Βήματα της Αλλαγής.

Με το πέρας της Αλλαγής και το άκουσμα του Εθνικού Ύμνου το ’γημα επιστρέφει στο στρατόπεδο με τον ίδιο τρόπο. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Εύζωνες που έχουν αναλάβει την υπηρεσία στο Μνημείο, από την στιγμή που θα ανέβουν στο Μνημείο και μέχρι να αποχωρήσει το Αγημα, βρίσκεται σε στάση «παρουσιάστε».

Επιστροφή πίσω, μετά το πέρας της αλλαγής και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Αθήνα, Λεωφ.  Βασ. Αμαλίας, ΩΡΑ:  11:25  Π.Μ. (κάθε Κυριακή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: