επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Σε κλίμα συγκίνησης η ομιλία για την Κύπρο!!!


Την Κυριακή που μας πέρασε 25-10-2015 τελέστηκε στην εκκλησία μας τον Προφήτη Ηλία, μνημόσυνο για τον ήρωα Λάμπρο Νικολάου, που έπεσε πολεμώντας του Τούρκους στην Κύπρο.




Ακολούθησε επιμνημόσυνος δέηση, παρουσία όλων των κατοίκων του χωριού, και των αδελφών και συγγενών του ΗΡΩΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, καθώς και του συμπολεμιστή του από τα Βάγια, Σωτήριου Ζερκούλη, αλλά και του καταδρομέα Γεώργιου Α. Κόλλια, από το χωριό μας που πολέμησε το 1974 στην Κύπρο.



Ο Βαγαίος συμπολεμιστής του ήρωα Λάμπρου Νικολάου, κ. Σωτήριος Ζερκούλης καταθέτει λουλούδια στην προτομή του!!!


Κατόπιν ακολούθησε ομιλία για το Κυπριακό, από τον Στρ. Νικόλαο Φ. Δημητρίου, με αναφορά στον ήρωα Λάμπρο Νικολάου, στους Σ. Ζεκούλη & Γ. Κόλλια, καθώς και προσωπικές αναφορές στην δράση του (Στρ. Νικόλαου Φ. Δημητρίου) , το 1964 στην Κύπρο, στην οποία με μετέβη με το όνομα Τάσιος Αναστασίου, για να οργανώσει τους κατοίκους της περιοχής της πόλης της Χροσοχούς, σε τμήματα τακτικού στρατού, για να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους.


Οι Πολεμιστές Γ. Κόλλιας &  Σ. Ζερκούλης, και η αδελφή του ήρωα Λ.Ν. κ. Βασιλική Νικολάου.



Η ομιλία έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Ενοριακού μας Πνευματικού Κέντρου, που έκλεισε στις 17-10-2015 και τα πέντε χρόνια λειτουργίας του, σε μια έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα.


Ο Στρ. Νικόλαος Φ. Δημητρίου με το κράνος ανά χείρας που τον προστάτεψε σε μία μάχη με τους Τούρκους.



......................................

Φωτογραφίες από την παρουσίαση της ομιλίας:

 Ο Τάσιος Αναστασίου (Στρ. Νικόλαος Φ. Δημητρίου) λοχαγός τότε εκπαιδεύει στα όπλα πολίτες Κύπριους- ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ, 1964.


 Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος επισκέπτεται την Πόλη της Χρυσοχούς, και το στρατιωτικό γραφείου του Τάσιου Αναστασίου ( δηλαδή του Λοχαγού τότε Νικόλαου Φ. Δημητρίου), που είχε την στρατιωτική ευθύνη της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: