επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

Μαθητές του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ με τον δασκαλό τους κ. Στέλιο Καμούτση περίπου το 1970
. Από συγκέντρωση αποφοίτων του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ με τον δασκαλό τους κ. Στέλιο Καμούτση. 2005



Δημοτικο Σχολειο Λεονταριου-1993

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

"Το χωριό μας μπορει να είναι μικρό κ φτωχό μα είναι περήφανο κ έχει χαρίσει στην Βοιωτία μεγάλα μυαλά! Το κλείσιμο του σχολείου υποβαθμίζει περισσότερο το χωριό μας κ δυσχαιρένει τον βιοπορισμό των φτωχών μας κατοίκων! Μικροί κ μεγάλοι, μορφωμένοι ή μη, Λεονταρίτες ή μη, ας αγωνιστούμε για την στοιχειώδη παροχή των παιδιών του χωριού μας, για το μέλλον τους. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ! ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!"






Πριν λίγο έγινε ΟΜΑΔΑ στο διαδίκτυο από νέο του χωριού μας για να μην κλείσει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ!!!



Σχεδόν όλοι οι λεονταρίτες μέσα σε πολύ λίγο χρόνο έγιναν μέλη της και αγκάλιασαν την



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ



Μπράβο στον Γιώργο Παπασπύρου που πήρε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, αλλά και στους νέους που την αγκάλιασαν.



Το ΜΠΛΟΚ μας είναι εδώ για να στηρίξει με κάθε τρόπο την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!!!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ..............

Ανώνυμος είπε...

Αντί να έχετε προτεραιότητα την μόρφωση των παιδιών μας στα σχολεία, σκεφτόσαστε τοπικιστικά, με μια νοοτροπία παλιότερης εποχής που δεν έχει γνώμονα την πρόοδο, αλλά την μιζέρια και την κακομοιριά. Είμαι από το κασκαβέλι και δεν έχω κανένα πρόβλημα το παιδί μου να πάει σε σχολειό ενός άλλου χωριού που δε θα είναι τριθέσιο , θα έχει δάσκαλο μουσικής , γυμναστικής, καλλιτεχνικών , ξένων γλωσσών και πολλές άλλες δραστηριότητες που δεν έχουν απολαύση τα παιδία μας στο χωρίο.
Δε με ενοχλεί ότι θα κάνετε προσπάθειες για να μην κλείσει το σχολείο γιατί ευτυχώς δε θα σας πάρει κανένας σοβαρά. Αυτό που με ενοχλεί είναι όπως περιέγραψα πίο πάνω η νοοτροπία σας. Το μέλλον των παιδιών μας κύριοι είναι σοβαροί υπόθεση και μη παίζετε με αυτήν. Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον το έχεις ήδη στείλει το παιδί σου στο σχολείο και καλά θα κάνεις να κτίσεις και σπίτι εκεί να πας να μείνεις εκεί, αλλά να σε ρωτήσω κάτι, πως εξηγείς εσύ ότι από ένα μικρό σχολείο βγαίνουν οι αριστούχοι στο Λύκειο των θεσπιών. Κάντινα πάπια φίλε σε ξέρουμε και αυτά να τα λες επώνυμα, σε ξέρουμε καλά ποιος είσαι.

www είπε...

einai krima na steftese etsi anonime 9:50μ.μ.. sebasti i apoksi sou fisika alla eytixos kata tin tapini mou gnomi den einai polloi me ta muala sou,kapoioi me tin logiki sou prolaban na paroun ta paidia tous apo to sxolio mas kai na to pane stis thespies kai etsi to sxoleio mas na antimetopizei tetoia troblimata..
ean to paidi thelei na mathi grammata mathenei den xriazete na paei stis thespies i sto mayrommati i ston aliarto... ean einai etsi na to klidosoume to xorio kai na figoume na paroume kai tin ekklisia kai na pame allou...
Υ.Γ.. tin skepsi na metakomiseis stin perioxi pou exeis paei to paidi sou sxoleio tin exeis skefti??? ekei tha exeis kai poio polla pragmata gia to blastari sou.. mias kai esu agapas poio polu to paidi sou ap'oti agapoun oi alloi goneis ta dika tous paidia pou ta pigainoun sto sxoleio tou xorioy mas..
eyxaristo poli

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά αλλά ας μας πει κάποιος πποιό παιδί έμαθε ΑΓΓΛΙΚΑ από το σχολείο, αφού όλοι τα πάμε φροντιστήριο, επίσης το παιδί του χωριού αθλείται ούτως ή άλλως αφού ζεί στην φύση, όσο για τα καλλιτεχνικά ούτε σε σχολεία των Αθηνών δε γίνονται, το ολοήμερο σχολείο κακά τα ψέματα υπολειτουργεί.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΝ ΘΕΣΠΙΑΚΩΝ,
ΤΟ ΒΑΖΩ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΕΣ
"Φίλοι Λεονταρίτες
Να μην ευχαριστείτε τα Θεσπιακά γιατί εμείς δεν θεωρούμε το Λεοντάρι άλλο χωριό.
Το Κασκαβέλι και το Ρημόκαστρο, το Λεοντάρι και οι Θεσπιές, όπως ονομάζονται σήμερα, ή όπως αλλιώς μπορεί να ειπωθούν στο μέλλον είναι ένα και το αυτό χωριό. Μία, κοινή είναι η καταγωγή μας, η ιστορία και η σημερινή πραγματικότητα, δίπλα είναι οι γεωτρήσεις, τα αρχαία και τα νέα συμφέροντα, ήθη και ενδιαφέροντά μας. Οι συγγενείς μας, οι φίλοι, οι συμμαθητές και οι απαραίτητοι «εχθροί» στα δύο χωριά έχουν κοινό αντίπαλο αυτόν που πάντα εκμεταλλευόταν και όξυνε τις τοπικιστικές ή άλλες αντιθέσεις για να καρπώνεται τις ψήφους των αφελών και ότι άλλο.
Με δυό λόγια: Το Δημοτικό σχολείο Λεονταρίου πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί. Λίγος σεβασμός στην ιστορία του και στους ανθρώπους του, μικρούς και μεγάλους δεν βλάπτει. Να μη γίνει καμιά απόπειρα για κλείσιμό του. Όπως δεν πρέπει να γίνει καμιά τέτοια απόπειρα για τα άλλα χωριά. Κανένας δεν πάει να μείνει σε ένα χωριό που δεν έχει σχολείο για τα παιδιά του.
Κάθε τέτοια απόπειρα θα μας βρει όλους μαζί μπροστά της"

Ανώνυμος είπε...

επειδη γνωριζω τα πραματα...το σχολειο κλεινει με αποφαση του υπ παιδειας ειτε σας αρεσει ειτε οχι..αν το παιδι εχει το μυαλο του στο διαβασμα σε οποιο σχολειο και να παει θα προοδευσει..συγχαιρω τον ανοιχτομυαλο γονιο που αναφερει τις ειδικοτητες που κανουν στα μεγαλα σχολεια...........................................φροντιστε να συνεργαστειτε με τουσ υπευθυνους για το καλο των μαθητων γιατι οι καιροι δυσκολοι...

Ανώνυμος είπε...

απορώ πραγματικά με τους δασκαλους. Έχουν άλλη άποψη σαν εκπαιδευτικοι προς τους μαθητές, άλλη άποψη σαν μέλη ΟΛΜΕ προς τους συναδέλφους τους και διαφορετική προς τους γονείς και το χωριό.