επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΣΦΥΚΤΙΑ

ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΣΦΥΚΤΙΑ!!!

Δυστυχώς αλλά μετά από τρία σχεδόν χρόνια (βλέπε ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ, τεύχος 008, 16-6-2008) αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο ίδιο θέμα. Στο κοιμητήριό μας δεν υπάρχει χώρος ταφής, και αυτό γιατί παρά και την δωρεά μιας μεγάλης έκτασης δίπλα στο υπάρχον κοιμητήριο, την περίφραξή της, την δημιουργία σε αυτής των κατάλληλων επιπέδων (και μάλιστα δυο φορές), δεν έχουν χωροθετηθεί ακόμα οι τάφοι, με αποτέλεσμα κανείς να μην πάει να ενταφιάσει τον δικό του άνθρωπο σε ένα χωράφι. Άμεσα οι τοπικές αρχές, σύμφωνα και με το τοπογραφικό διάγραμμα που παρουσιάζουμε, πρέπει να χαράξουν, τουλάχιστον στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο κατά σειρά επίπεδο, τους αναλογούντες τάφους. Φρονούμε ότι το πρώτο επίπεδο πρέπει να μείνει ως έχει, ως χώρος κατασκευής πιθανόν βοηθητικών χώρων.
Γνωρίζουμε ότι το θέμα με το οποίο ασχολούμαστε είναι άχαρο, αλλά γίναμε μάρτυρες τελευταία, ανθρώπων που προκειμένου να ενταφιάσουν τους δικούς τους ανθρώπους, έψαχναν όλο το παλιό κοιμητήριο για μία θέση.
Οι τοπικές αρχές μας πρέπει να θέσουν σε προτεραιότητα αυτό το θέμα. Γνωρίζουμε ότι κλιμάκιο του Δήμου μας επισκέφτηκε και είδε το χώρο, αλλά άμεσα πρέπει να βρεθούν και οι πόροι ώστε να λυθεί για την επόμενη τουλάχιστον δεκαετία αυτό το πρόβλημα.
Μακάρι όταν γέμιζαν τα κοιμητήρια να σταμάταγαν οι θάνατοι, αλλά δυστυχώς η ζωή συνεχίζεται με τον γνωστό αέναο τρόπο, που περιλαμβάνει, την γέννηση αλλά και την κοίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: