επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Οιακοστρόφος στην Εκκλησία της Ελλάδος, για έξι χρόνια ο Ιερώνυμος Β΄!!!!!

Ιερώνυμος Β΄ , έξι χρόνια Αρχιεπίσκοπος
Έξι χρόνια στο οιάκιον της Εκκλησίας της Ελλάδος έκλεισε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπός μας κ.κ. Ιερώνυμος, και πρώην Ποιμενάρχης μας.
"Στον Όσιο Λουκά χρωστάω την εκλογή μου" είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά τον εσπερινό στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά στην Βοιωτία. Συμπληρώνονται, εξάλλου, αύριο έξι χρόνια από την εκλογή του.
Χτες βρέθηκε στο Βασιλονομάστηρο του Οσίου Λουκά του εν Στειρίω, που πολύ ευλαβείτε, στον Άγιο που τα δύσκολα χρόνια έβρισκε καταφύγιο και παρηγορία. Στο Άγιό του, στον μόνο που εξέφραζε τα παραπονά του, το "γιατί Άγιε Λουκά;' όπως ο ίδιος είχε εξομολογεί σε παλαιότερη συνέντευξή του. Μετά την κοίμηση του Χριστούδουλου, όταν πολλοί τον πλησίαζαν και του πρότειναν να είναι ξανά υποψήφιος δίσταζε, όταν έμαθε ότι η μέρα της εκλογής είναι στην μνήμη του Οσίου Λουκά, δέχτηκε, και εκλέκτηκε. Χαραγμένη θα μείνει στην μνήμη μας, η εικόνα του Αρχιεπισκόπου μετά την εκλογή, να επισκέπτεται τον Όσιο Λουκά και να γέρνει στα λείψανα του με έντονη συγκίνηση.

  Μακαριώτατε, Πάτερ και Δέσποτα, ευχόμαστε Πολλά Έτη και Πολλά Έργα, που θα ευαρεστούν τον καλό Θεό αλλά και τους ανθρώπους!!!!!



Μια προφητική συνάντηση....
"Απόσπασμα από άρθρο από το περιοδικό  του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητας    Θηβών ‘‘ Ευροκλύδων’’ Τεύχος 44/2-0 που δημοσίευσε η εφημ. ‘‘Βοιωτικά Νέα’’ φύλλο 3238 στις 6-03-2008, που έγραψε ο Αθαν.-Χαραλ. Γ. Λαμπρόπουλος, Δημοσιογράφο από την Θήβα"

......Δεν μπορείς να μη σταθείς στην εικόνα ενός γέροντα με μια μεγάλη λευκή γενειάδα σα χιονισμένη βουνοπλαγιά. Είναι ο γέροντας επίσκοπος Κωνσταντίνος.(Σ.Σ. αναφέρεται στο γέροντα Επίσκοπο Κωνσταντίνο, στην Αγία Ταβιθά της Αράχωβας.
Αρχές Μαρτίου 2007.Δίπλα στο κρεβάτι της ασθένειας του γέροντα ο π. Ιερώνυμος. Ο διάλογος μεταξύ τους προκαλεί συγκλονισμό σε αυτόν που στα έργα του Πνεύματος πιστεύει:
   -  Ιερώνυμε, είσαι ο ευεργέτης μου εδώ και 34 χρόνια.
-  Τι λέτε γέροντα, εσείς ευεργετήσατε εμένα. Από παιδί σας γνωρίζω. Πόσα με έχετε διδάξει!
- Παιδί μου, τώρα που θα γίνεις Αρχιεπίσκοπος… είπε ο γέροντας με τα μάτια της ψυχής καρφωμένα στο μέλλον.
- Τελείωσαν τώρα αυτά γέροντα, όχι μόνο τελείωσαν αλλά έχουν περάσει και δέκα σχεδόν χρόνια, τον διέκοψε ξαφνιασμένος ο  π. Ιερώνυμος.
- Δεν τελείωσαν Ιερώνυμε, τώρα αρχίζουν. Σύντομα θα γίνεις αρχιεπίσκοπος. Έτσι θέλει ο Θεός. Όταν θα γίνεις παιδί μου, τη δόξα του Θεού να επιδιώξεις και τη  δόξα των ανθρώπων να μισήσεις. Με την ευχή μου!

 Και πάλι ο λόγος γεγονός έγινε. Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008. Αυτή τη μέρα που η Εκκλησία τιμά τον όσιο Λουκά εν Στειρίω, ο όσιος τίμησε τον π. Ιερώνυμο. Εκλέγεται Αρχιεπίσκοπος γνωρίζοντας καλά ότι μετά από μια θριαμβευτική είσοδο ακολουθεί μια πορεία σταυρική......

Δεν υπάρχουν σχόλια: