επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ ΑΓΙΩΝ




Το Σάββατο 28 Μαΐου τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού των Βοιωτών Αγίων & του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στον Ελεώνα Θηβών, δίπλα στις Γυναικείες Φυλακές.

Κατά την δεκαετία του 80 η επαρχία μας δέχτηκε μια προκλητική πνευματική επίθεση και εισβολή με την ίδρυση στον Ελεώνα Θηβών από την «Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά» του μεγάλου χιλιαστικού κέντρου με στόχο την άσκηση θρησκευτικής προπαγάνδας και προσηλυτισμού σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου.

Η τοπική μας Εκκλησία μεταξύ των άλλων τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος προέκρινε σαν μέσο αντίστασης και πνευματικής μαρτυρίας την ίδρυση Ορθόδοξου Ναού τιμωμένου επ’ ονόματι των Βοιωτών Αγίων δίπλα στις χιλιαστικές εγκαταστάσεις σε οικόπεδο που δωρεάν παρεχώρησε για το σκοπό αυτό η οικογένεια Μπουραΐμη.

........................

Εγκάρδια ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Βερατίου, Αυλώνος & Κανίνης κ. Ιγνάτιο, Πολυανής & Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Πολύκαρπο που ήλθαν στην χαρά της Ιεράς Μητροπόλεως και ελάμπρυναν με την παρουσία Τους την ημέρα των εγκαινίων, και τους υπενθύμισε πως είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι και καλοδεχούμενοι στην Βοιωτία.

Ευχαριστίες επίσης, απηύθυνε σε όλους όσους προσέφεραν για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού των Βοιωτών Αγίων & του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου.

Τέλος, ευχήθηκε οι πρεσβείες των αγίων να είναι πολλές και πλούσιες για όλους και για όσους με μοναδική εμπιστοσύνη στον Νικητή του θανάτου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό θα ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια και θα κοινωνούν μυστικά μαζί Του και θα παρακαλούν μαζί με τους αγίους Αποστόλους προς Εμμαούς «Κύριε μείνον μεθ’ημών» «Κύριε Θεόν εκτός Σου άλλον ουκ οίδαμεν».


ΠΗΓΗ : http://www.romfea.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8304:-q-q&catid=26:2009-12-18-08-38-40



Δεν υπάρχουν σχόλια: