επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ.

Με καθολική συμμετοχή Θηβαίων και Βοιωτών πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, το Πανεπαρχιακό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας.
Όλοι μαζί, ο Δήμαρχος Θηβαίων, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, σύσσωμος ο Εκκλησιαστικός Κλήρος με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Φορείς, Σύλλογοι, Σωματεία της Θήβας και της Βοιωτίας, Σχολεία, Δήμαρχοι της Βοιωτίας και δημότες ένωσαν τη φωνή τους και έστειλαν, από την Κεντρική Πλατεία Θήβας, την απάντηση ότι η υποβάθμιση του Νοσοκομείου ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Καταδικάζοντας την απαράδεκτη κατάργηση της νομικής προσωπικότητας και αυτονομίας του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, που οδηγεί στην αδυναμία λήψης αποφάσεων από διοίκηση εντεταλμένη να εξυπηρετεί τις ανάγκες δημόσιας υγείας της πόλης και της περιοχής.
Καταδικάζοντας την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου όσον αφορά τις εφημερίες, τα υλικά που είναι αναγκαία για την επαρκή και πλήρη λειτουργία του και τη διαπιστωμένη υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που οδηγεί σε διακινδύνευση της ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου και σε μη ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και των χιλιάδων εργαζομένων στην περιοχή.
Απαιτώντας την άμεση και πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Θήβας σε τακτικό και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό (διοικητικό και βοηθητικό) και την ανάκληση της υπουργικής απόφασης με την οποία καταργήθηκε το αυτοδιοίκητο του Γ.Ν. Θήβας.
Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των Θηβαίων και απεύθυναν χαιρετισμό  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ο Βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, οι Δήμαρχοι Τανάγρας Ευάγγελος Γεωργίου και Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων Γιώργος Λουκάς, ο Αντιδήμαρχος Αλιάρτου Δημήτρης Ξυδώνας, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας Φιλιώ Πρωτόπαπα, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Γ.Ν. Θήβας Παναγιώτης Παπαπέτρου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας Γιώργος Ζελιλίδης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δημήτρης Δημητρίου, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Θήβας Χρήστος Χαρατσής, ο πρώην αναπληρωτής διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Θήβας-Λιβαδειάς Νίκος Σβίγγος, ο δωρητής του οικοπέδου του Γ.Ν. Τάσος Δελαβέκουρας και ο Αντώνης Τουλουμάκος ως εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: