επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

Από ένα εξέχοντα συντοπίτη μας λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή.

Κύριε Διευθυντά
Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται ως προστάτης των αδυνάτων, των πασχόντων, των γερόντων και όλων εκείνων που έχουν άμεση ανάγκη συμπαράστασης.
Έτσι δημιουργούν την εντύπωση πως είναι οι μόνοι που έχουν κοινωνικές ευαισθησίες, οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν τους  ανίσχυρους.
Κι απορώ..
Πώς οι Δήμοι και η Εκκλησία, δεν ανέλαβαν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν τέτοια γραφεία, σε κάθε κοινότητα, σε κάθε ενορία, με εθελοντές, για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη βοηθείας, είτε ανήμπορους ηλικιωμένους, οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη συνοδείας στις μετακινήσεις τους, είτε ανθρώπους που γενικότερα φοβούνται να κυκλοφορήσουν μόνοι τους.
Η Εκκλησία ιδιαίτερα έχει την δυνατότητα να αναπληρώσει το κενό που υπάρχει και να ανατρέψει το επιχείρημα της Χρυσής Αυγής, ότι είναι το μόνο πολιτικό μόρφωμα που διαθέτει κοινωνική ευαισθησία σήμερα.
Η κάθε ενορία θα μπορούσε με επικεφαλείς ιερείς και εθελοντές, να προσφέρει βοήθεια σε όλους εκείνους που την έχουν ανάγκη.
Θα μπορούσαν να το ανακοινώσουν στις ενορίες, στους ναούς και να διαθέσουν τηλέφωνο ευμνημόνευτο, για να μπορούν εύκολα να τηλεφωνούν οι ανήμποροι. Αυτό είναι κατ’ εξοχήν έργο και καθήκον της Εκκλησίας.
Περιμένουμε να δούμε αυτή την πρωτοβουλία της Εκκλησίας και των Δήμων.
Το θεωρώ σημαντικό ανάχωμα στην προπαγάνδα και τα ιδιοτελή κίνητρα της Χρυσής Αυγής.
Ο Αρχιεπίσκοπος, είμαι βέβαιος ότι θα έχει κάποιο σχέδιο, διότι ξέρουμε ότι έχει τεράστιες ευαισθησίες κοινωνικές και ανθρωπιστικές.
Περιμένουμε το ταχύτερο να δημιουργηθεί ο αναγκαίος αυτός κοινωνικός θεσμός, για να εμποδίσει την εξάπλωση του μαύρου χιτλερικού κόμματος.

          Με ιδιαίτερη εκτίμηση και αναμονή
      Ένας ευαίσθητος – προβληματισμένος πολίτης

                                           



Δεν υπάρχουν σχόλια: