επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!



Ερανίσαμε από το ΦΑΤΣΟΒΙΒΛΙΟ δυο αναρτήσεις που μας άγγιξαν περισσότερο, και πιστεύουμε ότι η κάθε μια με τον τρόπο της, δίνει το νόημα της πρωτομαγιάς. Ένα ποίημα από την Λεονταρίτισσα Κωσταντίνα Σταθακοπούλου-Χατζή ( την Ντίνα της Βιβλιοθήκης μας), και ένα κειμενάκι του πρώην δημάρχου μας κ.Χρίστου Πελώνη. Σας τα προσφέρουμε γιατί όπως έλεγε και ο μεγάλος ερωτικός μας ποιητής Τ. Λειβαδίτης, "ο κόσμος μας, μόνο όταν το μοιράζεσαι υπάρχει"!!!!

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΕΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ!!!



Μαγιού στεφάνι σ' έπλεξα..
Σε φόρεσα..
Σε μέθυσα..
Φάρο στη νύχτα σ' άναψα..
Συνωστισμό της ηδονής,
σε πυρωμένο
του πόθου σώμα,
τα μεθυσμένα σου..
να αναβοσβήνεις..
Μα ..εσύ..
μαράθηκες νωρίς..
Πριν την βραδιά ξεπλύνεις...
Πριν να πονέσει τ 'όνειρο
απ' τα ευωδιασμένα σου...
Konstantina
Καλή Πρωτομαγιά..!!

.....................................................

Με αφορμή την αυριανή πρωτομαγιά, μέρα απεργίας, δεν μου φαίνεται καθόλου σαν όλες τι άλλες. Όχι τόσο γι αυτά που υφίσταται και θα υποστεί η χώρα μας, όσο γιατί στη γενικευμένη κατήφεια των καιρών, την βουβή οργή των συν-ανθρώπων, στη τραγικότητα των στιγμών,
(ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΤΟΙΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ).
Υπάρχει ελπίδα!!! Ναι υπάρχει, << να φράξουμε με σιδερόπορτα το παρόν για να εμποδίσουμε το μέλλον να γίνει παρελθόν>>, με το μόνο όπλο που μας έχει απομείνει την ψήφο μας, πριν μας τη στερήσουν και αυτήν.
Να γκρεμίσουμε το παλιό, κυρίως το παλιό εαυτό μας, για <<ένα καινούργιο πολίτευμα με τα ίδια υλικά, αφού δεν υπάρχουν άλλα παρά μονάχα η ύλη των ανθρώπων>>.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΕΛΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: