επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων για τον εκχιονισμό του Δήμου μας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ  
Αλίαρτος    04/01/2015
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ENHΜΕΡΩΣΗΣ          

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από το ακραίο καιρικό φαινόμενο, με ισχυρή χιονόπτωση και παγετό που έπληξε (και) το Δήμο μας, ενημερώνουμε τους Δημότες ότι, η πρόσβαση σε όλα τα διαμερίσματα και τα κεντρικά δίκτυα  του Δήμου μας είναι εφικτή. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή λόγω του όγκου του χιονιού που βρίσκεται στους δρόμους, αλλά και του πιθανού παγετού.
Καθ’όλη τη διάρκεια του φαινομένου (από την Τρίτη 30-12-2014) τεράστιες ποσότητες χιονιού σε πολλά σημεία, (ακόμη και εντός των οικισμών πάνω από δύο μέτρα),αλλά και ισχυρού παγετού, δημιούργησαν ανυπέρβλητα προβλήματα, με κυριότερο την αδυναμία απομάκρυνσης του χιονιού από τους δρόμους εντός των οικισμών λόγω του ανάγλυφού τους.
Αποκλείστηκαν τα κεντρικά οδικά δίκτυα και οι τοπικές κοινότητες Ευαγγελίστριας, Θεσπιών, Μαυρομματίου, Λεονταρίου, Άσκρης και Νεοχωρίου, ενώ στις υπόλοιπες, όπως και στην έδρα του Δήμου υπήρξαν μεγάλα προβλήματα, στα οποία όμως απαιτούνταν η παρουσία του Δήμου με καθαρισμούς δρόμων, απομάκρυνσης σπασμένων δέντρων κ.τ.λ.  
Αποκλείστηκαν επίσης δεκάδες Ποιμνιοστάσια και πτηνοτροφικές μονάδες, καθώς και οι Ιερές Μονές της περιοχής. Υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης-υδροδότησης στην Δημοτική ενότητα Θεσπιών για 16 ώρες περίπου.
Εγκλωβίστηκαν δεκάδες οδηγοί με τα οχήματά τους, οι οποίοι χρειάστηκαν βοήθεια που τους δόθηκε.
Σε όλα αυτά ο Δήμος, με τα μηχανήματα και τους χειριστές, καθώς και το πολιτικό του προσωπικό (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων), σε συνεργασία με την πολιτική προστασία, ήταν παρών συνεχώς και αδιαλείπτως, δίνοντας λύσεις σύμφωνα με την ιεράρχηση που απαιτούσαν οι συνθήκες.
Αυτή η ιεράρχηση προβλέπει:
·       Την ασφάλεια των ανθρώπων που χειρίζονται τα μηχανήματα και εργάζονται σε αντίξοες και απρόβλεπτες συνθήκες.
·       Την διάνοιξη και διατήρηση του κεντρικού οδικού δικτύου των οικισμών.
·       Την προτεραιότητα σε απεγκλωβισμό ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα (νεφροπαθείς,ΑμΕΑ,κτλ),καθώς και εκείνων που βρίσκονται στους δρόμους (χωρίς αλυσίδες κτλ)
·       Την προστασία των κοινωφελών υποδομών (ύδρευση, ηλεκτροδότηση κτλ) και την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής απαιτείται γι αυτό το σκοπό.
·       Και τέλος την διάνοιξη των εσωτερικών δρόμων  των οικισμών.
Όλα αυτά έγιναν και αποτέλεσαν μια τιτάνια προσπάθεια του προσωπικού του Δήμου που υπερέβαλε εαυτόν και  μαζί με εθελοντές δημότες, έφεραν σε απίστευτα σύντομο χρόνο για το μέγεθος του προβλήματος, αίσιο αποτέλεσμα.
Η Δημοτική Αρχή Ουδέποτε αρνήθηκε εθελοντική προσφορά κανενός και πολύ περισσότερο της αντιπολιτευόμενης παράταξης  «Λαϊκή Συσπείρωση», αλλά και ουδέποτε δέχτηκε συγκεκριμένη πρόταση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αυτή.
Αν η πρόταση αφορούσε αυτό που ο   αρχηγός της ζήτησε και έλαβε αρνητική απάντηση, να του δοθεί δηλαδή μηχάνημα του Δήμου, δεδομένου ότι και ο ίδιος είναι συνταξιούχος χειριστής, τότε επισημαίνουμε και δια του παρόντος δελτίου ότι τα μηχανήματα του Δήμου τα χειρίζονται επαρκώς οι υπάλληλοί του, όπως επίσης ότι η πολιτική ηθική, αλλά και η  άσκηση της διοίκησης  από την παρούσα Δημοτική Αρχή, δε μας επιτρέπει να συμβάλλουμε στο να  μετατραπεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε «Λαϊκιστική Συσπείρωση»

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Π.Ντασιώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: