επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ πρωτοπορεί!!! Συμμετείχε στην αδελφοποίηση σχολείων που στεγάζονται σε ιστορικά κτίρια!!!

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ πρωτοπορεί!!! Συμμετείχε στην αδελφοποίηση σχολείων που στεγάζονται σε ιστορικά κτίρια!!!




<< Ερευνητική Πρωτοβουλία : Αρχιτεκτονική για παιδιά >>
 Οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης έλαβαν μέρος στο ερευνητικό πρόγραμμα << Αρχιτεκτονική για παιδιά >>. Το πρόγραμμα αυτό  είχε διάρκεια περίπου 3 μήνες. Σκοπός του ήταν να αναδειχθούν οι ανάγκες και οι αντιλήψεις των μαθητών για το σχολικό περιβάλλον, καθώς και να εντοπίσουν τα μέρη της σχολικής μονάδας, τα οποία τους ευχαριστούν, αλλά και εκείνα που επιθυμούν να αλλάξουν.





  Οι μαθητές αφού συμπλήρωσαν αρχικά ένα ερωτηματολόγιο, στη συνέχεια έλαβαν από κοινού απόφαση για τον χώρο του σχολείου που επιθυμούσαν να διαμορφώσουν. Τις ιδέες τους τις αποτύπωσαν σε ζωγραφιές και κολάζ και ύστερα σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς τις υλοποίησαν (κατασκευή επιδαπέδιου παιχνιδιού στο προαύλιο, ζωγραφιές και συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου).






  Τέλος όλες τις εργασίες των μαθητών τις παρουσιάσαμε στην ημερίδα <Λαλούν Σύμβολο>>, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο της Αράχωβας στις 13/06/2015.
Για την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ευχαριστούν θερμά την τοπική Εφ. ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ, η οποία διέθεσε από το πλούσιο αρχείο της, φωτογραφικό υλικό και αρχείο από τη θεμελίωση του σχολείου έως σήμερα.
     
Οι εκπαιδευτικοί

 Σολωμού Αικατερίνη
Παπαλουκά Βασιλική


 Η λαμπρή εκπαιδευτικός κ. Βασιλική Παπαλουκά, παρουσιάζει στην Αράχωβα το υλικό από την εργασία " Ερευνητική Πρωτοβουλία : Αρχιτεκτονική για παιδιά" που είχε σαν αποτέλεσμα να μεταμορφώσει την αισθητική του Δημοτικού μας, όπως βλέπουμε και στις εικόνες. Εύγε στην δασκάλα μας, κ. Βασιλική Παπαλουκά, αλλά και στη Δντρια του Σχολείου κ. Κατερίνα Σολωμού, για το πλούσιο έργο τους.  Εφ. "ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ"




    Στην φωτογραφία διακρίνεται και η Σχολική μας Σύμβουλος κ. Άννα Ζουγανέλη, που στέκεται δίπλα στο σχολείο μας, και εμπνέει δασκάλους και μαθητές. 
   Συγχαρητήρια κ. Ζουγανέλη, και σας ευχαριστούμε για τη ανύστακτη αγάπη που έχετε προς το σχολείο μας!!! Εφ. "ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ"




  

Δεν υπάρχουν σχόλια: