επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΤΟ … ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ ! ! !


 ΤΟ … ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ ΟΜΟΡΦΥΝΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ


Η μεγαλύτερη πλατεία του καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων το βράδυ της Πέμπτης 20 Αυγούστου πλημμύρισε από κόσμο. Πολίτες κάθε ηλικίας, παιδιά, έφηβοι, νέοι, ηλικιωμένοι, συγκεντρώθηκαν να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια του γλυπτού της ΣΦΙΓΓΑΣ που είχε οργανώσει ο ομώνυμος σύλλογος.


Σε αυτή την πλατεία λοιπόν, της Κρήνης του Οιδίποδα, ένα γλυπτό-κατασκευή φτιαγμένο από βιομηχανικές κούτες και ξεπερνώντας τα 5,5 μέτρα δέσποζε σε ένα χώρο που σπάνια βλέπεις να υπάρχουν θαμώνες μιας και δεν έχει παγκάκια, παιδική χαρά, καφενείο.


 Το γλυπτό, έμπνευσης του Θηβαίου εικαστικού κ. Κωνσταντίνου Αγγέλου στήθηκε για να στείλει ένα διπλό μήνυμα. Η τέχνη πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας μιας και μπορεί να κάνει τη ζωή μας καλύτερη και ομορφότερη, όπως είπε ο καλλιτέχνης κατά την παρουσίαση του έργου του. Επίσης, στάλθηκε μήνυμα στην πολιτεία και το δήμο ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες για αξιοποίηση της πλατείας.
«Στήσιμο γλυπτού με άφθαρτα υλικά, επαναλειτουργία με τρεχούμενα νερά της Κρήνης του Οιδίποδα, φωτισμός και καλλωπισμός του παρακείμενου μύλου του Βυλλιώτη, λύση με το αυθαίρετο οίκημα που δεσπόζει στο χώρο της πλατείας, λειτουργία δημοτικής καντίνας», ήταν μερικές από τις παρεμβάσεις που πρότεινε εκ μέρους του συλλόγου «ΣΦΙΓΓΑ» ο κ. Ηλίας Τραμπάκουλος.
Τα εγκαίνια του γλυπτού έκανε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου που ανέφερε ότι θα είναι δίπλα στη «ΣΦΙΓΓΑ» αλλά και σε όλες τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου.


 Το γλυπτό θα βρίσκεται στην πλατεία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου ή μέχρι μια δυνατή βροχή να το καταστρέψει. Κάποια βράδια θα βρίσκονται στο χώρο μέλη της ΣΦΙΓΓΑΣ και θα δίνουν πληροφορίες για τη δράση τους και θα προβάλλουν στα φτερά του … τέρατος φωτογραφίες που επιλέχθηκαν από το διεθνές κάλεσμα του «Φεστιβάλ των Κρυμμένων Θηβών ΣΦΙΓΓΑ 2015».
Φωτογραφίες: ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια: