επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Απολογισμός 4ήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ

Απολογισμός 4ήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ στα πλαίσια του πολιτιστικού καλοκαιριού 2015 του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.



Το πολιτιστικό μας τετραήμερο είχε θέμα τη παράδοση-επιστροφή στη παράδοση. Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων μας 27/8/2015 ήταν αφιερωμένη στα παιδιά. Πραγματοποιήθηκε το κυνήγι χαμένου θησαυρού για παιδιά και ενήλικες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά από την Ομάδα Τέχνης "ΠΑΡΟΔΟΣ"


Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Δρίτσα Παναγιώτη για τη βοήθεια του στη διεξαγωγή του κυνηγιού χαμένου θησαυρού και την Ομάδα τέχνης "ΠΑΡΟΔΟΣ" για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους! Τέλος ευχαριστούμε τα παιδιά και τους ενήλικες που έλαβαν συμμετοχή στην ημέρα αυτή!



Η δεύτερη μέρα 28/8 ήταν αφιερωμένη στα Ερωτίδια μια αρχαιοελληνική γιορτή προς τιμή του Θεού Έρωτα η οποία τελούνταν στις αρχαίες Θεσπιές.Στη βραδιά αυτή συμμετείχαν η κα. Πόπη Γεωργοπούλου(Μουσειολόγος [Μ.Α]), η ηθοποιός κα. Χρύσα Διαμαντοπούλου με αφηγήσεις από αποσπάσματα του Παυσανία και κ. Μιχάλης Καραβασίλης ο οποίος μας ταξίδεψε με τις μαγικές μελωδίες από τη λύρα του Απόλλωνα τέλος η βραδιά έκλεισε με τραγούδια που υμνούν τον Έρωτα από το κ. Χάρη Παπανικολάου και την ομάδα του. Για τη διεξαγωγή της βραδιάς αυτής ευχαριστούμε θερμά τον κ.Κώστα Μπαμπούλα καθώς και τους ανθρώπους που συμμετείχαν αφιλοκερδώς!
Η τρίτη μέρα 29/8 περιλάμβανε παραδοσιακά μουσικά ακούσματα από τοπικούς οργανοπαίχτες. Ευχαριστούμε λοιπόν τον κ. Κώστα Κακοσαίο(φωνή), τον κ. Γιώργο Δημητρίου(φωνή), τον κ. Νίκο Κακοσαίο(ακορντεόν), τον κ. Θανάση Στάθη(κλαρίνο), τον κ. Δημήτρη Δημητρίου(τουμπερλέκι) και τον Αλέξανδρο Ράπτη(κιθάρα).Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του συλλόγου στο κ. Κώστα Μπαμπούλα για το στήσιμο της βραδιάς(ήχο).Για τη βραδιά αυτή ευχαριστούμε επίσης τη Φάρμα Βοιωτίας για τη προσφορά στα σουβλάκια, τα οινοποιεία Ζαχαρίας και Δεδούκος, τους φούρνους Μελισσάρη και Γεωργίου για τη προσφορά ψωμιού! Επίσης ευχαριστούμε για τη βοήθεια τους όπου την χρειαστήκαμε τις: Ελένη Δήμου, Ελευθερία Χατζή, Ελένη Μήτσαινα, Σωτηρία Μελισσάρη, Αριστέα Δελή!!!


Η τέταρτη και τελευταία μας μέρα 30/8 περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς από πολιτιστικούς χορευτικούς συλλόγους.Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή τους στη βραδιά το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού συλλόγου Γυναικών Αγίου Γεωργίου με χοροδιδάσκαλο τον κ. Μιχάλη Αργύρη, το χορευτικό σύλλογο Νεοχωρακίου με χοροδιδάσκαλο τον κ. Δημήτρη Σαμπάνη καθώς και το χοροδιδάσκαλο του παιδικού και ενήλικου χορευτικού τμήματος του "ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ" τον κ.Μπάμπη Μαρίνη. Για τη βραδιά αυτή ευχαριστούμε πολύ όσες γυναίκες πρόσφεραν φαγητά για το μπουφέ τον χορευτών!


Στις 28-29 και 30/8 λειτούργησαν δύο λαογραφικές εκθέσεις με θέματα "Παραδοσιακά επαγγέλματα" και "Κεντητική-Υφαντική Τέχνη" τις οποίες επισκέφθηκε πολύς κόσμος!!!Για τις εκθέσεις αυτές ευχαριστούμε πολύ τις γυναίκες που βοήθησαν στο στήσιμο τους, όλους εκείνους που πρόσφεραν προσωπικά αντικείμενα τα οποία ήταν απαραίτητα για την υλοποίηση των εκθέσεων! Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Σπάνο και το Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Θεσπιών για τα πράγματα που πρόσφεραν στις εκθέσεις. Ακόμη ευχαριστούμε πολύ όσες γυναίκες πρόσφεραν γλυκά στην είσοδο των εκθέσεων!
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για τη παροχή βοήθειας όπου την χρειαστήκαμε!

Να επισημάνουμε εδώ ότι όπως οι αρχαίοι Θεσπιείς είναι εγγεγραμμένοι ως οι πρώτοι εθελοντές στη παγκόσμια ιστορία έτσι και εμείς φέτος προσπαθήσαμε στο δυνατό που μας επιτρεπόταν να αναδείξουμε αυτό το στοιχείο μας! Όλη η οργάνωση αυτών των τεσσάρων ημερών από τους τραγουδιστές, ηθοποιό, τις γυναίκες που βοήθησαν στο στήσιμο των εκθέσεων μέχρι τους ανθρώπους που βοήθησαν στο καθαρισμό και στο στήσιμο του χώρου του Γυμνασίου Θεσπιών έγινε εθελοντικά!!!!

Σας ευχαριστούμε όλους!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: