επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η Μάνα Αγρότισσα στον Αλίαρτο

Η Μάνα Αγρότισσα στον Αλίαρτο



Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου το μεσημέρι,έγιναν τα αποκαλυπτήρια της ξυλόγλυπτης δημιουργίας-αγάλματος του καλλιτέχνη Σπύρου Ντασιώτη. Το έργο αναπαριστά την Μάνα Αγρότισσα.

Ο καλλιτέχνης είπε για το γλυπτό του στο fc:

Spyridon Dasiotis Νομίζω ότι είναι το πιο εμβλυματικό πρόσωπο της περιοχής μας ,και επιτρέψτε μου να πώ ότι το δημιούργησα με όλη μου την αγάπη για όλες αυτές τις ηρωικές μορφές του Δ. Αλιάρτου - Θεσπιέων !!!!!!!!

Η εκδήλωση έγινε στην είσοδο του Οργανισμού Κωπαίδος.Συνδιοργανωτές ήταν ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλιάρτου και Το Κοινόν των Βοιωτών.
Μετά την εξαιρετική δημιουργία του «Το Πάρκο των Ψυχών»στην Πάρνηθα, ο Σπύρος Ντασιώτης φιλοτέχνησε την «Μάνα Αγρότισσα».Μία εμβληματική μορφή της αγροτικής ζωής,σύμβολο επιβίωσης και αγώνα,για την ευρύτερη περιοχή του Κωπαιδικού πεδίου.





Το άγαλμα είναι προϊόν τέχνης ενός δημιουργικού και ταλαντούχου καλλιτέχνη.Επίσης,είναι προϊόν του εθελοντισμού.Ο Σπύρος Ντασιώτης με αποκλειστικά δικά του μέσα, προσέφερε μία σπονδή,τα διαπιστευτήριά ενός ευαίσθητου καλλιτέχνη,σε μία αρχετυπική μορφή.Την Μάνα Αγρότισσα.
Η συγκίνηση κατά τη διάρκεια της τελετής,ήταν φανερή στα πρόσωπα γυναικών που γέννησαν,ανάστησαν και μεγάλωσαν παιδιά μέσα από τον καθημερινό μόχθο και την εργασία τους στην γη της Κωπαίδος.
Η αθρόα προσέλευση των πολιτών στη τελετή των αποκαλυπτηρίων δικαίωσε τον Σπύρο Ντασιώτη και τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.
Η Μάνα Αγρότισσα έχει πλέον τον χώρο της.Η παρουσία της στην είσοδο του Οργανισμού Κωπαίδος είναι ισχυρότατο σύμβολο μιας παραγωγικής δυναμικής που αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κωπαίδος,η οποία δυναμική σήμερα μπορεί να λάβει μια νέα ώθηση με διεθνή ακτινοβολία.
Τον Ιούνιο του 2013 ο καθηγητής Ηλίας Μαριολάκος μίλησε στο Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου με θέμα: « Βοιωτία-Κωπαίδα.Όταν οι προϊστορικοί της κάτοικοι έθεταν τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού».

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλιάρτου
Το Κοινόν των Βοιωτών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://permisospress.blogspot.gr/2015/11/blog-post_709.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: