επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Κώστας Χ. Χατζής, για άλλη μια φορά μας έκανε υπερήφανους!!!

Ο συγχωριανός μας, Κώστας Χ. Χατζής, για άλλη μια φορά μας έκανε υπερήφανους!!! τρέχοντας με την ηρωϊκή και αθάνατη φουστανέλα στο 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή 11-11-2018.


Ο παππούς του συνάντησε τον Σπύρο Λούη στο κατάµεστο Παναθηναϊκό Στάδιο το 1936, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της Ολυµπιακής φλόγας, στην κυβέρνηση της τότε ναζιστικής Γερµανίας για τους Ολυµπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο.

Μόνιµος κάτοικος της πόλης Αλµέλο στην Ολλανδία και πατέρας τριών παιδιών, ο Κώστας Χατζής αποτελεί το σήµα κατατεθέν της ελληνικής παράδοσης.

Σε κάθε µαραθώνιο φροντίζει να τρέχει και να τερµατίζει µε τη στολή του τσολιά, πάντα µε τα τσαρούχια! Οι διηγήσεις του παππού του, στο χωριό Λεοντάρι Θήβας, το πάθος του για τα δροµικά δρώµενα και η ανάγκη του να εκφράσει την ελληνική καταγωγή του σε κάθε γωνιά του πλανήτη τον έχουν µεταλλάξει σε σύγχρονο Σπύρο Λούη, µε τη διαφορά πως δεν τον ενδιαφέρουν οι χρόνοι, αλλά τα δυνατά µηνύµατα της ελληνικής παράδοσης.

Ο Κώστας Χατζής γεννήθηκε 6 Ιανουαρίου 1958, στο
Λεοντάρι Θηβών. Ξενιτεύτηκε στην Ολλανδία και ως ελεύθερος επαγγελµατίας προσέφερε υπηρεσίες σε αγροτικές επιχειρήσεις. Πάντα τον συντρόφευαν και τον γοήτευαν οι µύθοι και οι παραδόσεις γύρω από τους άθλους των Ελλήνων. Αυτές τις ηµέρες είναι και πάλι στην Αθήνα για να πάρει µέρος στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Θα τρέξει µε τη σηµαία της Ολυµπιακής Εκεχειρίας. Θα είναι ο 20ός µαραθώνιος στην καριέρα του και ο 7ος στη Αθήνα, αποκαλύπτοντας µικρά µυστικά του που κρύβουν δυνατούς συµβολισµούς: «Η οικονοµική κρίση έπληξε και το γόητρο των Ελλήνων του εξωτερικού. Επειδή τα τρία παιδιά µου µεγάλωναν
στην Ολλανδία και ήθελα να τους µάθω την ιστορία και να τους κάνω να είναι περήφανοι για την καταγωγή τους, ήθελα να εκφράζοµαι ως Ελληνας σε όλες τις εκδηλώσεις.

ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://permisospress.blogspot.com/2018/11/o_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: