επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Ο Θεσπιών στις Θεσπιές!!!


Ο Θεσπιών στις Θεσπιές!!!



Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, ακριβώς ένα χρόνο από την εις επίσκοπον χειροτονία του  (11-2-2018), θα χοροστατήσει στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο  στις Θεσπιές, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.
Ο τίτλος της Επισκοπής Θεσπιών δόθηκε μετά από εκατοντάδες χρόνια, αφού επίσκοπος Θεσπιών μνημονεύεται τον 4ον αιώνα μ.Χ., «ὑπὸ τὸν τίτλο μίας ἱστορικῆς ἐπισκοπῆς,
μαρτυρουμένης ἤδη ἀπὸ τὸν 4ο αἰῶνα μ.Χ, μὲ τότε ἐπίσκοπο Θεσπιῶν, τὸν ἐπίσκοπο Ῥουφῖνο,» , αλλά και το 733 μ.Χ., «στα εκκλησιαστικά τακτικά (notitiae episcopatuum), στη Notitia 2 (περ. 733), στην 37η θέση, ως επίσκοπος, ο Θησάβας (Θεσπιές)».
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, διακρίνεται για τους πύρινους λόγους τους για την δύναμη της αγάπης, για την μεγαλύτερη επανάσταση που μπορεί να προκαλέσει η αδιάκριτη και χωρίς προϋποθέσεις προς όλους αγάπη, αλλά και για το φιλακόλουθο πνεύμα του, μαζί με την ανύστακτη διακονία του στην Αρχιεπισκοπή. Να σημειώσουμε ότι είναι πτυχιούχος της Νομικής και της Θεολογίας, με ανώτερες σπουδές-Μεταπτυχικό και Διδακτορικό, και γλωσσομαθής. Κατάγεται δε από την ηρωικήν και ένδοξον Μακεδονία.
Καλώς να έρθετε Θεοφιλέστατε!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: