επικαιροτητα

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!

ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!
ΑΓΡΙΛΙΑ…η θάλασσα στο πιάτο σας!!!Δίπλα στην παραλία Κορομίλι!!!

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Επίκαιρη ερώτηση Γ. Μουλκιώτη για: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΩΠΑΪΔΑΣ


ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΩΠΑΪΔΑΣ

Ο Βουλευτής Βοιωτίας με το Κίνημα Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ερώτηση με Α.Π. 390/27.8.2019 προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών από εισφορές κληρούχων του καταργηθέντος πρώην ΝΠΔΔ «Οργανισμός Κωπαϊδας». 

Στην ερώτηση, ο βουλευτής αναδεικνύει τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι χιλιάδες κληρούχοι του πρώην Οργανισμού Κωπαϊδας μετά την κατάργησή του το 2014. Συγκεκριμένα, προς τον πρώην Οργανισμό Κωπαϊδας υφίστανται οφειλές κληρούχων από ετών, έχουσες σχέση με ανείσπρακτες προβλεπόμενες εισφορές των κληρούχων καλλιεργητών, οι οποίες σήμερα, ένεκα των προσαυξήσεων, ίσως ανέρχονται σε ποσοστό 200% του αρχικού οφειλόμενου ποσού. Έτσι καθίστανται αδύνατη η λήψη της προβλεπόμενης ενημερότητας προς τον πρώην Οργανισμό, με άμεση συνέπεια πολλαπλά προβλήματα για τους οφειλέτες και τις οικογένειές τους. 

Τέλος, ο κ. Μουλκιώτης ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς: α) αν η Κυβέρνηση προτίθεται να εντάξει τις συσσωρευθείσες οφειλές των κληρούχων του Κωπαϊδικού πεδίου σε νομοθετική πρόβλεψη ρύθμισης οφειλών κληρουχων προς τον πρώην ΝΠΔΔ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΩΠΑΪΔAΣ», 120 δόσεων, με κατάργηση των πολλαπλών προσαυξήσεων και β) σε τι άλλες ενέργειες θα προβεί η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος οφειλόμενων εισφορών των κληρούχων του Κωπαϊδικού πεδίου.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: